03.10.2018

Avoin yliopisto ja avoimen väylä

Innostu ja aloita jo tänään opiskelu Suomen suosituimmassa avoimessa yliopistossa. Voit aloittaa useimmissa oppiaineissa opiskelun milloin vain – ilmoittaudu vaikka heti verkossa! Avoimen väylää hyödynnät – vaikka tutkintoon asti – myös Kokkolassa.
Avoimen opinnoista apua valintakokeisiin Tutkinto-opiskelijaksi? Avoimen opinnot Ainon apuna

Opiskella voit missä vain: tarjoamme laajat mahdollisuudet etä- ja verkko-opintoihin. Lähiopetusta saat Jyväskylässä ja Helsingissä sekä noin 50 yhteistyöoppilaitoksessa eri puolilla Suomea. Meidät tunnetaan laadukkaista etäopinnoistamme ja verkkovälitteisestä opetuksestamme. Meillä ei ole pohjakoulutusvaatimuksia tai ikärajoja. Opiskelet Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia yliopistotutkintojen osia.

Opintomme ovat avoimia, juuri sinulle.

Avoimessa yliopistossa voit

• tutustua yliopisto-opiskeluun ja eri oppiaineisiin - saat vahvistusta valinnoillesi
  • valmentautua valintakokeeseen
  • opiskella yliopistotutkintoon vaadittavia opintoja - suoritetut opinnot saa sisällytettyä osaksi tutkintoa eli nopeutat valmistumistasi
  • tähdätä tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylän kautta
  • avoimen väylät ovat tarjolla myös Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa

Avoimen yliopiston väylä

Avoimen yliopiston väylällä tarkoitetaan hakemista tiedekunnan tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Voit hakea joko kandidaattiohjelmaan tai kandidaatti- ja maisteriohjelmaan. Väylä ei tarkoita automaattista siirtymistä tutkinto-opiskelijaksi. Opiskelijavalinnat tehdään ko. tutkinto-ohjelman valintaperusteiden mukaisesti.

Hakijalla tulee olla suoritettuina valintaperusteissa määritellyt hakukelpoisuuteen edellytettävät opinnot.  Opiskelijavalinta perustuu yleensä opintomenestykseen sekä suoritettujen opintojen laajuuteen ja soveltuvuuteen. Avoimen yliopiston väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi hakevalta ei edellytetä ns. yleistä korkeakoulukelpoisuutta (esim. ylioppilastutkintoa ja lukion oppimäärää).

Saat tietoa opinnoista ja opiskelusta avoimessa yliopistossa Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta. Voit myös tutustua avoimen yliopiston tarjoamiin tutkintotavoitteisiin opiskelumahdollisuuksiin.