07.01.2019

Siirtohaku

Siirtohaussa voit hakea opiskeluoikeutesi siirtoa toisesta yliopistosta tai opintosuunnasta Jyväskylän yliopiston sisällä.

Siirtohaussa voit hakea kandidaattivaiheen opintojen aikana valitsemiisi kandidaatti- ja maisteriopintoihin (3 v + 2/2,5 v). Siirron hakeminen edellyttää, että sinulla on hakuhetkellä voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa. Maisteriopintojen vaiheessa ei ole siirtohakua, joten jos haluat siirtyä maisteriopintojen aikana, voit hakea valitsemaasi maisterihakukohteeseen aiemmin suorittamasi kandidaatin tutkinnon perusteella yhteishaussa (poikkeuksellisesti siirtohaku järjestetään kuitenkin myös viestinnän johtamisen maisteriohjelmaan).

Siirtohaussa voivat hakea:

1) Toisessa suomalaisessa yliopistossa opiskelevat opiskelijat, joilla on voimassa oleva opiskeluoikeus. Opiskelija voi siirtyä toisesta yliopistosta suorittamaan samaa tutkintoa/tutkintonimikettä samassa tai vastaavassa koulutusohjelmassa/pääaineessa tai samassa/vastaavassa suuntautumisvaihtoehtoehdossa tai tiedekunta voi muuten todeta hakijalla olevan riittävä määrä opintoja haettavaan oppiaineeseen siirtymiseksi. 

2) Opintosuuntaa Jyväskylän yliopiston sisällä vaihtavat, kun tavoitetutkinto vaihtuu

Huom! Jos haluat vaihtaa opintosuuntaa yliopiston sisällä (kandidaatin tai maisterin tutkinnon aikana) niin ettei tavoitetutkinto vaihdu, ota yhteyttä siihen tiedekuntaan (opintopäällikkö, opintoneuvoja), jonka oppiaineeseen haluaisit vaihtaa.

Hakeminen

Tutustu koulutustarjontaan ja valintaperusteisiin ennen hakemista.

  • Siirtohaun hakuaika on keväällä 2.5.-16.5.2019 Opintopolku.fi -palvelussa ja hakijalla tulee olla suoritettuna tiedekunnan määrittelemät opinnot viimeistään 31.5.2019.
  • Siirtohaun hakuaika on syksyllä 1.11.-15.11.2019 Opintopolku.fi -palvelussa ja hakijalla tulee olla suoritettuna tiedekunnan määrittelemät opinnot viimeistään 15.11.2019. Syksyn siirtohaussa hakukohteita on tarjolla rajoitetummin.

Hakuaika alkaa klo 8:00 ja päättyy klo 15:00.

Siirtohaussa vaadittavista liitteistä ja niiden palauttamisesta kerrotaan kunkin hakukohteen tiedoissa Opintopolku.fi-palvelussa sekä hakulomakkeella.  Liitteet palautetaan ensisijaisesti sähköisesti hakulomakkeelle.

Jos otat siirtohaussa tarjotun paikan vastaan, menetät aiemman opiskeluoikeuden, josta siirtyminen tapahtuu. Sinua ei voida hyväksyä siirto-opiskelijavalinnassa, jos jäljellä oleva opiskeluaika ei riitä tutkinnon loppuun suorittamiseen. Katso siirtohakuja koskevia yleisohjeita opintopolku.fi-palvelusta.

Tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vastaanotto

  • Kevään 2019 siirtohaun tulokset julkaistaan viimeistään 28.6. ja paikka on vastaanotettava viimeistään 8.7.2019 klo 15:00. 
  • Syksyn 2019 siirtohaun tulokset julkaistaan viimeistään 15.12. ja paikka on vastaanotettava viimeistään 31.12.2019 klo 15:00.

Saat hakulomakkeella antamaasi sähköpostiosoitteeseen tiedon siitä, jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi (jos sinulla on suomalainen henkilötunnus). Huolehdi, että sähköpostilaatikkosi ei ole täynnä ja tarkista välillä myös roskapostikansio. Näet tulostiedon myös Oma Opintopolku -palvelusta. 

Varasijat

Siirtohauissa ei ole yleensä käytössä varasijoja (jos varasijoja poikkeuksellisesti käytetään, tästä kerrotaan hyväksymiskirjeessä).

Hakijan ensikertalaisuus 

Yliopistojen on varattava yhteishaussa osa opiskelupaikoista ensikertalaisille hakijoille (yliopisto voi halutessaan käyttää kiintiötä myös erillisvalinnoissa). Hakija menettää ensikertalaisuutensa ottaessaan siirtohaussa opiskelupaikan vastaan. Ensikertalainen hakija

    • ei ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista korkeakoulututkintoa
    • ei ole vastaanottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Yhden paikan säännös

Yhden opiskelupaikan säännös tarkoittaa, että hakija voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan (lukukausi yliopistossa alkaa joko keväällä 1.1 tai syksyllä 1.8). Yhden paikan säännös ei koske siirto-opiskelijahaussa valittuja. 

Tilastot

2018: Hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet (kevät 2018), pdf

2017: Hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet (kevät 2017), pdf

2016: Hakeneet, hyväksytyt ja paikan vastaanottaneet (kevät 2016), xls