Linda Laakkonen

Haastava fysiikka koukuttaa

Linda Laakkonen | Fysiikka

Opiskelen neljättä vuotta fysiikkaa, aloitin opiskeluni heti lukion jälkeen. Fysiikan opiskelu ei koskaan ole ollut minulle erityisen helppoa, mutta työn jälkeiset onnistumiset ovat kuitenkin potkineet eteenpäin. Fysiikan haastavuus on tehnyt siitä mielenkiintoista ja koukuttavaa.

Kun hain opiskelemaan, mielessäni oli fysiikan lisäksi toimintaterapeutin tai restonomin opinnot.  Fysiikka oli kuitenkin ensimmäinen vaihtoehtoni. Tuntui huojentavalta, että fysiikan alalta ei valmistu suoraan mihinkään tiettyyn ammattiin, vaan jokainen muodostaa opiskelun myötä oman osaamisensa. Työ yritysmaailmassa kiinnostaisi, olen opiskellut myös taloustieteitä ja matematiikkaa.

Fysiikka ei kuulosta kovin käytännönläheiseltä, mutta sen sovellukset ja ilmiöt ovat osa arkipäivää. Opiskelu ei ole asioiden ulkoa opettelua vaan pyrkimys on ymmärtämisessä. Opiskelu vaatii pitkäjänteisyyttä, uteliaisuutta sekä kykyä soveltaa erilaisia kokeellisia, numeerisia ja matemaattisia menetelmiä. Luentojen lisäksi on muun muassa laboratoriotöitä ja laskuharjoituksia.

Muutin Jyväskylään Mikkelistä. Ennen muuttoa Jyväskylään kuulin useilta, että Jyväskylä olisi loistava opiskelijakaupunki. Kaupunki lunasti kaikki odotukseni. Jyväskylässä on monia hyviä puolia: paljon erilaista tekemistä, kaunis luonto, helpot liikenneyhteydet sekä kaupungin sisällä että muualle Suomeen ja todella hyvät liikuntamahdollisuudet. Plussaa on myös yliopiston sijainti keskellä Jyväskylää sekä kampuksien ihanteelliset etäisyydet toisiinsa. Ei ole tarvinnut katua opiskelijakaupungin valintaa.

Parasta fysiikan opiskelussa: Uuden asian oivaltaminen ja ymmärtäminen.

Opiskelijatarinat

Lue mitä opis­ke­li­jam­me ker­to­vat yli­opis­tos­ta, opin­nois­taan ja opis­ke­li­jae­lä­mäs­tä Jy­väs­ky­läs­sä.