25.10.2018
Valtteri Parikka

Jääkiekosta journalismiin

Valtteri Parikka | journalistiikka

Meillä oli yläasteella äidinkielessä erittäin hyvä opettaja, joka sai minut innostumaan kirjoittamisesta. En keksinyt parempaa kirjoittajan ammattia kuin toimittajan ammatti ja päätin aika aikaisessa vaiheessa, että voisin ryhtyä toimittajaksi. Ensin minusta piti tulla jääkiekkoselostaja. Se haave muhi varmaan 10-vuotiaasta lukion alkuun, jolloin päätin, että voin tehdä muutakin kuin urheilujournalismia.

Kun tulin tänne opiskelemaan, en tiennyt journalismista oikeastaan juuri mitään. Kun aikanaan pääsin toimittajan töitä tekemään, huomasin, että täältä saa hyvät eväät, vaikka työelämässä tietysti oppii tällä alalla kaikkein eniten. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen menin viestinnän tehtäviin Eurosport-urheilukanavalle ja toisen vuoden jälkeen yliopistoharjoitteluun Helsingin Sanomille, minne tein lopulta useamman jatkosopimuksen.

Täällähän saa valita journalistiikassa sivuaineet täysin vapaasti. Itse opiskelen mm. yhteiskuntapolitiikkaa ja suomen kieltä. Journalistiikka on hyvä ala meille, jotka olemme kiinnostuneita monista asioista, emmekä halua perehtyä vain yhteen.

Opiskelijatarinat

Lue mitä opis­ke­li­jam­me ker­to­vat yli­opis­tos­ta, opin­nois­taan ja opis­ke­li­jae­lä­mäs­tä Jy­väs­ky­läs­sä.