10.07.2018
Taru Kalvi

"Jyväskylässä saa olla aito oma itsensä."

Sakari Järvenpää | Tietojärjestelmätiede

En muista mihin olin matkalla, mutta pysähdyimme punaisiin valoihin Rantaväylällä Agoran edessä. Tuijotelimme autossa olleiden kavereiden kanssa Mattilanniemen kampusta ja yksi meistä sattui tietämään, että syksyn haku tietojärjestelmätieteen opintoihin oli käynnissä. Opiskelin siihen aikaan kauppatieteitä Avoimessa yliopistossa Korpilahdella. Illalla kotiin tullessa jokin kaiversi mieltä – tuntui, kuin jotain olisi tekemättä. Muistin kaverini sanat, tutustuin opintoihin ja laitoin paperit sisään. Heittäytyminen ja sattuma olivat hyvä yhdistelmä, sillä pääsin sisään enkä kadu päätöstä hetkeäkään. Paikallista legendaa lainatakseni: ”Jokainen tsäänssi on mahdollisuus”.

Tietojärjestelmätieteiden opinnoissa kiinnostavinta on jatkuva muutos, kehittyminen ja informaatioteknologian sekä liiketoiminnan yhdistäminen ja sen ymmärtäminen. Opinnoissa saan jatkuvasti haastaa itseäni. Siisteintä on ehdottomasti se, että omaa tutkintoa saa viedä juuri siihen suuntaan kuin omat kiinnostuksen kohteet ovat.

Mitä JYU merkitsee minulle: Jyväskylässä saa olla aito oma itsensä.
Saa olla ylpeä juuri siitä, että opiskelee Jyväskylän yliopistossa.