Miia Jukarainen

”Lapsuudessa tehdään isoimmat asiat tulevaisuuden eteen”

Miia Jukarainen | Varhaiskasvatus

Tulin opiskelemaan varhaiskasvatusta siksi, että on tärkeää, että lapset saavat hyvän alun elämäänsä jo ennen koulun alkua. Varhaiskasvatuksessa pyritään siihen, että lapset ovat kehitykseltään ja taidoiltaan mahdollisimman samalla tasolla ja jokaisella on tasavertaiset lähtökohdat. Lapsuudessa tehdään isoimmat asiat tulevaisuuden eteen.

Kun valmistun, haluan varmaan ensimmäiseksi tehdä varhaiskasvatuksen opettajan töitä. Sitten kun on kokemusta, voisin lähteä laajentamaan johonkin muuhun, ehkä johtotehtäviin tai aikuisopetukseen.

Jyväskylän yliopisto on tosi monipuolinen. Vasta kun tulin tänne opiskelemaan, tajusin, mitä kaikkea täällä voi opiskella. Sivuaineita mitä täällä voi suorittaa on tosi paljon. Itselläni on sivuaineena liikunta, ja maisteriin tulee toinen sivuaine, ehkä terveystieteitä tai biologiaa.

Opettajaopiskelijoilla on vahva yhteisöllisyys. Vuosittain järjestetään opettajien talvipäivät, missä olen tutustunut muihin opiskelijoihin Jyväskylästä ja muualta Suomesta. Sinne kokoontuvat kaikki jotka kuuluvat Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liittoon. Viime vuonna meitä oli tapahtumassa 3 000.

Jyväskylässä parasta on liikuntamahdollisuudet. Harrastan kilpacheerleadingia ja myös valmennan sitä ala-asteikäisille. Aloitin itsekin ala-asteella. Pikkupaikkakunnalla asuessa katsoi isoja seuroja, että vitsi kun itsekin pääsisi tuohon mukaan. Nyt Jyväskylässä olen sitten päässyt mukaan sellaiseen toimintaan.

Opiskelijatarinat

Lue mitä opis­ke­li­jam­me ker­to­vat yli­opis­tos­ta, opin­nois­taan ja opis­ke­li­jae­lä­mäs­tä Jy­väs­ky­läs­sä.