Anni Havas

Teorian siirtäminen käytäntöön palkitsee

Anni Havas | Liikunnan yhteiskuntatieteet

Olen kasvanut liikunnallisessa perheessä ja molemmilla vanhemmillani on alan koulutus. Liikunta-ala tuntui luonnolliselta valinnalta ja liikunnan yhteiskuntatieteet kaikkein monipuolisimmalta vaihtoehdolta. Ennen yliopistoon tuloani en oikein tiennyt mihin lähden ja mikä minusta voisi tulla, enkä rehellisesti sanottuna ihan tiedä vieläkään. Vaihtoehdot ovat silti yhtä avoimet kuin kuvittelinkin, enkä ole katunut valintaani hetkeäkään. Päinvastoin liikunta on tarjonnut opiskelupaikkana ja sosiaalisena yhteisönä paljon enemmän kuin mitä kuvittelin.

Liikunnan yhteiskuntatieteet on pienen sisäänottomääränsä vuoksi hyvin tiivis yhteisö. Oma ryhmä muodostuu perheeksi, jonka kanssa opitaan opiskelemaan, ravataan tapahtumissa ja vietetään lukemattomat lounashetket. Porukasta olen löytänyt lähimmät ystävät ja tulevaisuudessa todennäköisesti kollegat ja verkoston. Pääaineen pienuuden vuoksi tarjoutuu myös loistava tilaisuus tutustua muiden pääaineiden ja vuosikurssien opiskelijoihin. Jyväskylässä on Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, joten samankaltaiset ihmiset ajautuvat täällä yhteen. Suosittelen lämpimästi Liikunnan tapahtumiin osallistumista!

Opiskeluissa parhaita ovat olleet ne hetket, kun huomaa osaavansa siirtää yliopistossa opittua käytännön elämään ja työtehtäviin. Teorian ja lukemisen hyödyn huomaa ehkä vähän jälkijunassa, mutta se hetki palkitsee. Oma mielenkiintoni kohdistuu vähän liikkuviin ja liikunnan edistämiseen, mutta kiinnostavia aihealueita ovat olleet myös urheilumedia, liikkumisen ja ympäristön yhteydet, lainsäädäntö sekä liikuntatapahtumien järjestäminen. Lisäksi saamme valita lähes vapaasti opintoja muista tiedekunnista, joten omaa osaamista voi laajentaa juuri haluamaansa suuntaan.

Paras lounaspaikka yliopistolla: Ilokivi!

Opiskelijatarinat

Lue mitä opis­ke­li­jam­me ker­to­vat yli­opis­tos­ta, opin­nois­taan ja opis­ke­li­jae­lä­mäs­tä Jy­väs­ky­läs­sä.