Kansanmusiikki/Etninen musiikki

Yhtyeet

Heikko aste

Kolmen naisen a cappella -lauluyhtye Heikko aste taipuu laulamaan mahdollisimman monella, tällä hetkellä vajaalla parillakymmenellä eri kielellä. Ohjelmistoon kuuluu uutta ja vanhaa musiikkia suomalais-ugrilaisista kansanlauluista anglosaksis-amerikkalaisiin viihdesävelmiin. Laulujen aiheina ovat muun muassa linnut, nuoren naisen ahdinko, eristyslevyt ja toimintasankarin tarpeisto. 

Heikon Asteen jäsenet ovat Reetta Niinisalo, Ellinoora Sievänen ja Heli Hämäläinen. Yhtye esiintyy mieluiten akustisesti eli ilman sähköistä äänentoistoa. Esiintymiseen riittää pienikin tila. Heikko aste on erikoistunut esiintymään kaikuvissa portaikoissa, mutta kaikenlaiset tilaisuudet kotoisista perhejuhlista virallisempiin tilaisuuksiin saavat viehättävää lisäväriä tästä omaleimaisesta kokoonpanosta. 

Lauluyhtyeen ohjelmistosta on koottavissa monipuolisia yhdistelmiä yllättämään kuulijat ja tyydyttämään kielitiedon nälkää. Suosittua kuultavaa ovat olleet suomalais-ugrilaiset laulut, joita ohjelmistossa on eniten. Vai kuulisitteko mieluummin kappaleita vaikkapa kiinaksi, hollanniksi, sebuanoksi tai tšekiksi?

Palkkiotoive:  Neuvoteltavissa tapauskohtaisesti, esimerkiksi 20 minuutin kokonaisuus noin 200 €.
Yhteystiedot: Heli Hämäläinen, puh. 040 845 5104, heli.m.hamalainen@jyu.fi
Lisätietoa:      Heikko aste - Verkkosivut


Lauluryhmä Jännät
Lauluryhmä_Jännät .jpg

Jännät on jyväskyläläinen kokoonpano, joka esittää kansanmusiikkia rennolla otteella. Ohjelmistomme koostuu lähinnä moniäänisestä runolaulusta, mutta teemme myös ekskursioita muihin kieliin ja genreihin; soitinvalikoimaamme kuuluu erinäisiä kieli- ja rytmisoittimia. Esiinnymme yleensä akustisesti.


 

Musica-kuoroMusica-kuoro

Myös klassinen musiikki!
Ohjelmisto koostuu musiikin lajeista laidasta laitaan, huomioimme toivomuksia tyylin tai laulujen suhteen. Erityisosaamistamme on moderni kuoromusiikki, jossa on usein vaikutteita eri kansojen kansanmusiikista. Tilaa siis laulamaan kvartetti, lauluyhtye tai vaikka koko kuoro.

Palkkiotoive:  Kvartetit ja tuplakvartetit alkaen 300€ ja koko kuoro alkaen 700€.
                         Hinnat neuvotellaan tilaisuuden mukaan (kesto, ohjelmisto,
                         paikka).
Yhteystiedot: Kuoronjohtaja, Pekka Kostiainen. puh. 0500 292 761, pekka.o.kostiainen@jyu.fi
Lisätietoa:       Musica-kuoro - Verkkosivut


 

Naiskuoro HarputNaiskuoro Harput

Naiskuoro Harput on yhdeksän naisihmisen kokoonpano. Se on syntynyt vastauksena yhteismusisoinnin puutostilaan.  Ompeluseuraperiaatteella toimiva Harput pyrkii virkkaamaan uutta ohjelmistoa  omille mitoilleen istuviin muotoihin läheiseksi kokemistaan aiheista ja tunnoista. Sävelet, sanat ja sovitukset huopuvat omin käsin.

Monet arjen väistämättömyydet ovat Harppujen mielestä muuttuneet poikkeuksetta siedettävämmiksi, kun ne ovat saaneet laulullisen muodon. Harppuja ei kannata verrata perinteiseen naiskuorotoimintaan. Laululla on pääpaino, mutta esiintymistä maustetaan aihepiiriin sopivilla, toisinaan myös sopimattomilla vaikutteilla. Säestykseen harput nappaa maustetta skiflenkin suunnasta. Käytännössä kaikki kapistukset, joita siivonnaisihmisen huushollista löytyy, kelpaavat harppujen mielestä mainiosti myös soittokäyttöön.

Harppu-metodilla syntyneet produktiot Kukkaa pukkaa (2006), Sovapohjalta (2008), Pieni munasarja (2009), Kevätlevitys sekä Hittejä ja hutasuja (2010), Keittiöburläski (2011), Pimeät keikat (2012-2015), Kahlot friidut, ja 10 vuotta muotin vierestä (2016) ovat heijastelleet Harppujen elämänvaihetta, mutta myös kokemusta ympäröivästä elämänmenosta. Ohjelmisto räätälöidään tarpeen mukaan kuhunkin tilanteeseen sopivaksi. 

Palkkiotoive: Esiintymispalkkio sopimuksen mukaan 400-1000 euroa.
                        Lisäksi: Kokoonpano pääosin akustinen, yksittäisissä kappaleissa voidaan tarvita CD-soitinta.
                        Valmisteluaika 0-10 minuuttia. Tila vaatteidenvaihtoon lämmittelyyn hyvä muttei välttämätön.
                        Esiintymistilan minimimitta n. 5 x 4 metriä (mutta onpa pienemmissäkin puitteissa keikkailtu!).
Yhteystiedot: naiskuoroharput@gmail.com
Lisätietoa:      Naiskuoro Harput - Facebook


 

Ruamjai-kuoroRuamjai-kuoro

Ruamjai on noin neljänkymmenen nuoren mutta kokeneen laulajan sekakuoro, joka esittää musiikkia keskiajalta nykypäivään, vakavasta viihteellisempään. Kuoron erityisosaamista on eri maiden kansanmusiikki. Esiintymisen lisäksi Ruamjai voi myös osallistaa esim. afrikkalaisen musiikin workshopilla, jossa päästään yhdessä opettelemaan afrikkasoundia, -tanssia ja -lauluja.

Ruamjain voi tilata esiintymään koko kuoron voimin tai pienemmällä kokoonpanolla. Sopiva ohjelmisto voidaan räätälöidä sopivaksi tilaajan toiveiden mukaan. Väkimäärästä riippuen tarvitaan pukkari-/äänenavaustilat.

Palkkiotoive:  Alkaen 200 € eteenpäin, riippuen esityksen kestosta
                         ja esiintyjäryhmän suuruudesta. 
Yhteystiedot: Kirsi Kaunismäki-Suhonen
                         puh. 040 9600 430 
                         ruamjaikuoro@gmail.com
Lisätietoja:      Ruamjai-kuoro - Verkkosivut 


 

Sekakuoro Sentimento

Sekakuoro Sentimento on musiikkikasvatuksella 2016 aloittaneiden opiskelijoiden perustama kuoro. Kuoro on nuoresta iästään huolimatta sentimento.jpgjärjestänyt jo 3 omaa konserttia, esiintynyt monissa yliopiston tilaisuuksissa sekä järjestänyt yhteiskonsertin Puhallinorkesteri Puhkupillien kanssa. Sentimento esittää musiikkia laidasta laitaan. Erityisesti kuorolaisten omat sovitukset ovat vakiintuneet ohjelmistoon. Sentimenton voi tilata keikalle koko kuoron voimin tai pienemällä kokoonpanolla. 

Palkkiotoive: sopimuksen mukaan esiintymisen kestosta riippuen
Yhteystiedotsekakuorosentimento@gmail.com 
Lisätietoja: 
Facebook https://m.facebook.com/sekakuorosentimento/
Youtube https://m.youtube.com/channel/UCt8PER27BPPcUB8YymLHDAw


Trio Katve

Jenni Halonen, huilu; Juho Nissi, sello ja Lotta Penttilä, piano. Soittajat ovat ammattimuusikoita ja musiikkipedagogeja.

Trion ohjelmisto koostuu pääasiassa taidemusiikista aina barokista nykymusiikkiin. Trio on esiintynyt yhdessä jo useamman vuoden ajan. Soittajat ovat tutustuneet opintojensa aikana ja yhteistyön aikana trio on konsertoinut lähinnä Pirkanmaan alueella. Viimeisimmät esiintymiset ovat seurakuntien kanssa yhteistyössä toteutettu "Hittimusiikkia -kiertue" kesällä 2017, sekä esiintyminen Tampering -festivaalilla elokuussa 2017. Lisätietoja ja ohjelmistonäytteitä voi pyytää Jenni Haloselta.

Esiintymispaikassa on oltava piano (pystypiano käy, flyygeli vielä paremmin)

Palkkiotoive:  500-600/tunti + matkakulut
Yhteystiedot: Jenni Halonen, puh. 040 744 6367, jekahalo@student.jyu.fi


 
Varjorepertuaari 

Varjorepertuaari on keväällä 2016 perustettu nuorten aikuisten sekakuoro Jyväskylästä. Kuoron ohjelmisto koostuu populaarimusiikista sekä hyväntuulisesta "varjorepertuaarista". Pyrimme luomaan kuorolle korkean taiteellisen tason, iloa, luovuutta ja huumoria unohtamatta. Kuoron johtajana toimii Ella Kiviniemi, ja sen taustaorganisaationa vaikuttaa Jyväskylän seudun Nuorisoseura ry. 

Palkkiotoive:  Sopimuksen mukaan
Yhteystiedot:  varjorepertuaari@gmail.com, 0447383727/Jaakko
Lisätietoja:      https://www.facebook.com/varjorepertuaarikuoro/


 

Vuo


VUO on jyväskyläläinen kokoonpano, joka maalailee Suomen kamaralle aavistuksen irlantilaisia kaikuja. Haluamme kertoa kirjon tarinoita ja VUO.jpgtunnelmia riemuvoitoista haikeuteen, tarjoiltuna nummilta virtaavilla sävelillä ja hyvän mielen poljennolla. Koostamme ohjelmistostamme tilaajalle toimivan paketin. Voimme soittaa akustisesti tai vahvistettuna.  

Palkkiotoive:  Sopimuksen mukaan
Yhteystiedot:  vuoband@gmail.com,0400464553
Lisätietoja: facebook.com/vuoband, youtube.com/watch?v=vD2PiXMFid0