28.11.2017

Palvelut opiskelijoille

Korkeakoululiikunta

Liikuntatarran tilalle on tullut liikuntamaksun mobiilikuitti. Liikuntamaksu maksetaan kausittain (syksy/kevät/kesä) yliopiston verkkomaksupalveluun ja maksusta saatu kuitti on pääsylippu korkeakoululiikunnan tunneille, vuoroille ja kuntosaleille. (Syksy 2017 on siirtymäkautta, jolloin halutessa voi hakea vielä tarran Soppi-kaupasta.)

Liikuntamaksut 2017-2018
Syyskausi (16.8.-31.12.2017) 40 euroa
Kevätkausi (1.1.-30.4.2018) 40 euroa
Kesäkausi (1.5.-31.8.3018) 20 euroa
Maksu sisältää ryhmäliikuntatunnit, palloiluvuorot ja kuntosalipalvelut.

Näin maksat liikuntamaksun ja näytät kuitin:
Maksaminen onnistuu vain, jos olet ilmoittautunut yliopistoon kuluvalle lukuvuodelle. (Lisätietoja yliopistoon ilmoittautumisesta). Ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmatapauksissa ota yhteyttä opiskelijapalvelut@jyu.fi.

 1. Kirjaudu korkeakoulusi tunnuksilla verkkomaksupalveluun osoitteessa:www.korkeakoululiikunta.fi/fi/liikuntamaksu
 2. Maksa maksu ohjeiden mukaisesti
 3. Maksun jälkeen saat selkeän .pdf-muotoisen kuitin sähköpostiisi
 4. Tarkastusta varten ota puhelimestasi kuitti näkyviin ennen liikuntasaliin menoa.

Myös värillinen, tulostettu kuitti käy tositteeksi maksusta. Kuitin lisäksi pidäthän mukanasi myös opiskelija- tai henkilökuntakorttiasi tai –todistusta.

Esimerkki liikuntamaksun mobiilikuitista: kuitissa näkyy henkilön nimi, lukukausi (ja värikoodi) sekä QR-koodi, jonka skannaamalla voi tarkitaa maksutiedot tarvittaessa.

Liikuntamaksun mobiilikuitti

Siirtymän helpottamiseksi voit yhä maksaa syyskauden liikuntamaksun käteisellä tai pankkikortilla Soppi-kaupassa, mikäli verkkomaksupalvelun käyttö ei ole kohdallasi mahdollista. Suosittelemme kuitenkin kaikille verkkomaksua ja mobiilikuitin käyttöönottamista!

Ohje kuitin tallentamiseksi ja näyttämiseksi:

Kuitin voi ottaa mukaansa ja näyttää usealla tavalla

 1. Kuitti on mahdollista aina kaivaa sähköpostista ja näyttää sieltä.
 2. Kuitin voi tallentaa pdf-tiedostona laitteelle ja näyttää sieltä.
 3. Voit ottaa kuitista kuvakaappauksen (screenshot), jolloin kuitti tallentuu kuvaksi kännykkääsi. Kuvien näyttämiseksi et tarvitse verkkoyhteyttä. Kuvakaappaus onnistuu näin:
  1. iPhone: Avaa kuitti näkyviin. Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja koti-painiketta, kunnes ruutu välähtää ja kuva tallentuu.
  2. Android: Avaa kuitti näkyviin. Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta TAI virtapainiketta ja koti-painiketta, kunnes ruutu välähtää ja kuva tallentuu. 
 4. Voit tallentaa suoran linkin kuittiin niin, että kännykän näytölle tulee kuvake, jota klikkaamalla kuitti latautuu suoraan.
 5. Voit tulostaa kuitin ja näyttää sitä. Suosi väritulostusta, sillä kuitissa näkyy lukukauden tunnusväri, joka on ohjaajien helpompi ja nopeampi tarkastaa.
 6. Kuitin saa myöhemminkin ladattua itselleen ja vaikka sitten lähetettyä omaan sähköpostiinsa, kun kirjautuu uudelleen liikuntamaksun maksusivulle. Siellä näkyy otsikon ”Maksun kuvaus ja kuitti” alla linkki kuittiin. Linkkiä klikkaamalla kuitin saa ladattua itselleen.
 7. Suoran linkin tallentaminen puhelimen koti-näytölle (iOS):

Avaa kuitti sähköpostin kautta ruudulle

Mobiilikuitin tallennus 1
Valitse toiminnoista sopiva tallennus
Mobiilikuitin tallennus 2
Valitse Tallenna Koti-ruudulle
Mobiilikuitin tallennus 3
Kirjoita linkille selkeä nimi ja paina "Lisää"
Mobiilikuitin tallennus 4

Vastaavaa logiikkaa voit käyttää Android-laitteissa. Selaimen valikosta löytyy toiminto "Lisää pikakuvakkeeksi alkunäyttöön" tms.

 

Osal­lis­tu­mi­soi­keus kor­keakou­lu­lii­kun­taan

Voit tarkastaa osallistumisoikeutesi korkeakoululiikunnan sivuilta.

Kampusopastus

Luentosali hukassa? Tentaattorin yhteystiedot unohtuneet? Kampuksen historia kiinnostaa? Kysy vinkkejä ja neuvoja Sopista. Meiltä saat sekä kampus- että kaupunkikarttoja. Henkilökunnan yhteystietohaku löytyy yliopiston verkkosivuilta. Yliopiston eri tilojen sijainnit voit hakea osoitteessa http://navi.jyu.fi/ Sopin palvelut — Jyväskylän yliopisto

Lukuvuositarrat

Tällä hetkellä lukuvuositarran voi noutaa ainoastaan JYY:n toimistosta Ilokivestä tai opintopalveluista (T-rakennuksen 2. kerros).

 

Opiskelijalisenssien myynti
(SPSS- ja Atlas-ohjelmat)

Tiettyjen ohjelmistojen ostaminen kotikoneelle on mahdollista. Voit suorittaa ostoksen sähköisesti verkkomaksupalveluissa tai henkilökohtaisesti Sopissa. Lisätietoa opiskelijalisenssien hankkimisesta löydät IT-palveluiden sivuilta.

 

Opiskelumonisteet

Osaan kursseista liittyy printattuja opintomonisteita. Monet niistä löydät Sopista. Osaa myy esimerkiksi Pörssi ry. Helpoimmin ja edullisimmin opiskelua tukeva materiaali löytyy kurssi- ja oppimateriaalisivustolta eli Kopasta.
 
Jos haluat ostaa aineiston opintomonisteena, varmista luennoitsijaltasi, että hän on tilannut kyseisen materiaalin kurssianne varten. Soppi ei voi tilata aineistoa myyntiin, vaan luennoitsijat tekevät tilaukset yliopistopainosta, joka toimittaa monisteet Sopin myytäviksi.

 

Opiskelutarvikkeet

Tenttiin menossa, mutta kynä puuttuu? Ei hätää, Sopista voit ostaa kyniä, kumeja, viivaimia, paperituotteita ja muita opiskelutarvikkeita näppärästi matkan varrelta. Tutustu valikoimiin verkkokaupassamme.

 

Tulostus- ja kopiointisaldon myynti sekä Canonin monitoimilaitteiden käyttötuki

Opiskelijahintaisen tulostusoikeuden käyttäminen edellyttää voimassaolevaa yliopiston käyttäjätunnusta. Lisää saldoa voit ostaa helpoimmin verkkomaksupalveluista. Muita ostopaikkoja ovat mm. Soppi, yliopiston kirjasto ja yliopistopaino.

Pikakirjautuminen monitoimilaitteelle:
Nopeuta kirjautumistasi ja ota käyttöön pikakirjautumisväline. Se voi olla opiskelijakortti, bussikortti, etukortti tai vaikkapa Kelan kortti. Mikä tahansa sirullinen kortti käy pikakirjautumisvälineeksi, jos monitoimilaitteen lukija tunnistaa kortin. (Siru on piilotettu korttiin, joten et voi tietää korttisi kelpoisuutta pelkästään katsomalla korttia.)

Toimi näin:

 1. Mene monitoimilaitteelle.
 2. Kokeile laitteen kyljessä olevan sinisen lukijan raitaosaan haluamaasi korttia. Paina kortti kiinni lukijaan.
 3. Kone ei piippaa - kortissa ei ole sirua, se ei kelpaa.
 4. Kone piippaa ja näyttöön ilmestyy kirjautumisikkuna.
 5. Syötä tietosi (ensimmäinen rivi: yliopistoverkon käyttäjätunnuksesi, toinen rivi: salasanasi).
 6. Pikakirjautumisväline on rekisteröity. Jatkossa kirjautumiseen riittää se, että luet kortin sinisessä lukijassa.
 7. Yliopistopaino on luopunut erillisistä kopiolätkistä.

MUISTA aina kirjautua ulos koneelta, kun lopetat tulostamisen. Muuten menetät saldosi muiden ihmisten kopioihin! Pahimmassa tapauksessa seuraava sisäänkirjautuja kaappaa tahtomattaan korttisi identiteetin.

Jokainen läsnä olevaksi ilmoittautunut opiskelija saa lukukausittain 7 euroa tulostussaldoa. Tämä saldon lisääminen suoritetaan automaattisesti IT-palveluissa. Saldoajojen aikataulua voit tiedustella tarvittaessa osoitteesta printmaster@jyu.fi.

Oman saldotilanteen ja toimitalokin voit tarkastaa Canonin saldohallintajärjestelmä Uniflown opiskelijaportaalissa. Uniflow-portaaliin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksin. Vaihtoehtoisesti voit tarkastaa saldosi monitoimilaitteella Secure print -tilassa (tieto löytyy näytön yläreunasta).

opiskelijoille - tulostus käyttöliittymä

 

Jos kohtaat pulmia tulostamisessa, tule yliopistokauppaan kysymään neuvoa. Meillä on Sopissa käytettävissämme sekä monitoimilaite että yleisötietokone asiakaspalvelutilanteita varten. Kannattaa huomioida, että Sopin henkilökunta palvelee samanaikaisesti myös kassalla, joten ruuhkaisina hetkinä saattaa tulostustukea joutua odottamaan tovin .

Tilaus- ja painotöissä, gradujen sitomisessa ja erikoisen hankalissa pulmissa parhaan avun saat suoraan palvelun tuottajalta eli yliopistopainosta: printmaster@jyu.fi ja painon Print It -tuki ma-pe klo 9-16 p: 050 441 4030, käyntiosoite on Cygnaeuksenkatu 3, 40100 Jyväskylä.