15.06.2017

Palvelut opiskelijoille

Palvelut opiskelijoille

Kampusopastus

Luentosali hukassa? Tentaattorin yhteystiedot unohtuneet? Kampuksen historia kiinnostaa? Kysy vinkkejä ja neuvoja Sopista. Meiltä saat sekä kampus- että kaupunkikarttoja. Henkilökunnan yhteystietohaku löytyy yliopiston verkkosivuilta.

Yliopiston eri tilojen sijainnit voit hakea osoitteessa http://navi.jyu.fi/

Liikuntatarra - Korkeakoulu- ja yliopistoliikunnan maksut ja tuotteet

Sopista voi ostaa liikuntatarroja sekä yliopistoliikuntaan että korkeakoululiikuntaan. Meiltä saat myös Kortepohjan kuntosalin avainkortin. Salijäsenyys kuuluu liikuntamaksun piiriin.

Liikuntakurssien maksut voi maksaa joko Soppiin tai verkkomaksupalveluosoitteessa sähköisesti. Liikuntatarran ostaminen Sopissa edellyttää voimassaolevan lukuvuositarran esittämistä oston yhteydessä. Muista napata Sopista mukaasi ryhmäliikuntatuntien lukujärjestys!

TÄRKEÄ VINKKI! Liikuntatarran ostettuasi: säilytä kuitti, ota siitä kuva tai skannaa se omaan Scanjobs-kansioosi. Jos opiskelijakorttisi tai liikuntatarrasi katoaa, saat uuden tarran ainoastaan maksutositetta näyttämällä. Verkkomaksupalvelusosoitteessa suoritetut maksut säilyvät verkkopankissasi.

Lisätiedot: https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi

Lukuvuositarrat

Tällä hetkellä lukuvuositarran voi noutaa ainoastaan JYY:n toimistosta (Gummeruksenkatu 4:stä) tai opintopalveluista (T-rakennuksen 2. kerros).

Tavoitteenamme on, että lukuvuoden 2017-2018 alusta alkaen lukuvuositarran voi noutaa myös Sopista.

Opiskelijalisenssien myynti (SPSS- ja Atlas-ohjelmat)

Tiettyjen ohjelmistojen ostaminen kotikoneelle on mahdollista. Voit suorittaa ostoksen sähköisesti verkkomaksupalveluissa tai henkilökohtaisesti Sopissa.

Lisätietoa opiskelijalisenssien hankkimisesta löydät IT-palveluiden sivuilta.

Opiskelumonisteet

Osaan kursseista liittyy printattuja opintomonisteita. Monet niistä löydät Sopista. Osaa myy esimerkiksi Pörssi ry. Helpoimmin ja edullisimmin opiskelua tukeva materiaali löytyy kurssi- ja oppimateriaalisivustolta eli Kopasta.
 
Jos haluat ostaa aineiston opintomonisteena, varmista luennoitsijaltasi, että hän on tilannut kyseisen materiaalin kurssiasi varten. Soppi ei voi tilata aineistoa myyntiin, vaan luennoitsijat tekevät tilaukset yliopistopainosta, joka toimittaa monisteet Sopin myytäviksi.

Opiskelutarvikkeet

Tenttiin menossa, mutta kynä puuttuu? Ei hätää, Sopista voit ostaa kyniä, kumeja, viivaimia, paperituotteita ja muita opiskelutarvikkeita näppärästi matkan varrelta. Tutustu valikoimiin verkkokaupassamme.

Tulostus- ja kopiointisaldon myynti sekä Canonin monitoimilaitteiden käyttötuki

Opiskelijahintaisen tulostusoikeuden ostaminen edellyttää voimassaolevaa yliopiston käyttäjätunnusta.

Pikakirjautuminen monitoimilaitteelle: Nopeuta kirjautumistasi, ota käyttöön pikakirjautumisväline. Se voi olla opiskelijakortti, bussikortti, etukortti tai vaikkapa Kelan kortti. Mikä tahansa sirullinen kortti käy pikakirjautumisvälineeksi, jos monitoimilaitteen lukija tunnistaa kortin. (Siru on piilotettu korttiin, joten et voi tietää korttisi kelpoisuutta pelkästään katsomalla korttia.) Toimi näin:

  1. Mene monitoimilaitteelle.
  2. Kokeile laitteen kyljessä olevan sinisen lukijan raitaosaan haluamaasi korttia. Paina kortti kiinni lukijaan.
  3. Kone ei piippaa - kortissa ei ole sirua, se ei kelpaa.
  4. Kone piippaa ja näyttöön ilmestyy kirjautumisikkuna.
  5. Syötä tietosi (ensimmäinen rivi: yliopistoverkon käyttäjätunnuksesi, toinen rivi: salasanasi).
  6. Pikakirjautumisväline on rekisteröity. Jatkossa kirjautumiseen riittää se, että luet kortin sinisessä lukijassa.
  7. Lähiaikoina yliopistopaino luopuu erillisistä kopiolätkistä. Oman kortin käyttöönotto siis kannattaa.

MUISTA aina kirjautua ulos koneelta, kun lopetat tulostamisen. Muuten menetät saldosi muiden ihmisten kopioihin! Pahimmassa tapauksessa seuraava sisäänkirjautuja kaappaa tahtomattaan korttisi identiteetin.

Jokainen läsnä olevaksi ilmoittautunut opiskelija saa lukukausittain 7 euroa tulostussaldoa. Tämä saldon lisääminen suoritetaan automaattisesti IT-palveluissa. Saldoajojen aikataulua voit tiedustella tarvittaessa printmaster@jyu.fi -osoitteesta.

Sopista voit ostaa lisää tulostussaldoa oman tarpeesi mukaan. Yliopistokaupan aukioloaikojen ulkopuolella saldoa voi ostaa myös yliopiston kirjaston palvelutiskiltä sekä sähköisesti verkkomaksupalveluista. Ongelmatilanteissa yo-painon printmaster auttaa: printmaster@jyu.fi.

Oman saldotilanteen ja toimitalokin voit tarkastaa Canonin saldohallintajärjestelmä Uniflown opiskelijaportaalissa. Uniflow-potaaliin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksin. Vaihtoehtoisesti voit tarkastaa saldosi monitoimilaitteella Secure print -tilassa (tieto löytyy näytön yläreunasta).

opiskelijoille - tulostus käyttöliittymä

 

Jos kohtaat pulmia tulostamisessa, tule yliopistokauppaan kysymään neuvoa. Meillä on Sopissa käytettävissämme sekä monitoimilaite että yleisötietokone asiakaspalvelutilanteita varten. Kannattaa huomioida, että Sopin henkilökunta palvelee samanaikaisesti myös kassalla, joten ruuhkaisina hetkinä saattaa tulostustukea joutua tovin odottamaan.

Tilaus- ja painotöissä, gradujen sitomisessa ja erikoisen hankalissa pulmissa parhaan avun saat suoraan palvelun tuottajalta eli yliopistopainosta: printmaster@jyu.fi ja painon Print It -tuki ma-pe klo 9-16 p: 050 441 4030, käyntiosoite on Cygnaeuksenkatu 3, 40100 Jyväskylä.