30.10.2017

Palvelut vierailijalle

Kampusinfo

Soppi on Jyväskylän yliopistokampuksen infopiste. Voimme auttaa sinua löytämään etsimäsi rakennukset, salit ja tilaisuudet. Itsenäistä samoilijaa opastaa kampuskartta sekä tilahaku osoitteessa http://navi.jyu.fi/ .

Soppi sijaitsee pääkirjaston ja T-rakennuksen välissä. Käynti kirjaston kyljessä olevien, Musicalle ja S-rakennukseen vievien portaiden vierestä.

vierailijoille - soppi kartalla

Yliopistokauppa

Soppi on kirjakauppa minikoossa. Meiltä löytyvät kirjat, väitöskirjat, laitosjulkaisut, kynät, vihot, toimistotarvikkeet.

Soppi on myös pieni vaatekauppa. Myymme yliopistotuotteita eli vaatteita, asusteita sekä muuta tarve-esineistöä, jotka tunnustavat yliopiston värejä.

Meillä on lisäksi monipuolinen valikoima kortteja, kirjekuoria sekä postimerkkejä. Paketteja tai kirjattuja lähetyksiä emme ota vastaan, mutta kirjeet ja maksikirjeet voit punnita meillä ja valmistella lähetyksesi postituskuntoon. Lähin postilaatikko sijaitsee K-ruokakauppa Kympin kulmalla. Postilaatikko tyhjennetään arkipäivisin klo 16.

Valikoimaamme voit selata verkkokaupassamme.

Tulostaminen ilman yliopiston käyttäjätunnuksia

Yliopistoyhteisön ulkopuoliset kuluttajat voivat ostaa Sopista tulostusoikeutta tai tilata pienen määrän palvelukopioita. (Isot kopioerät ja tilaustyöt toimittaa yliopistopaino, Cygnaeuksenkatu 3.)

Yliopistolla ei valitettavasti ole kolikkokonetta tulostamiseen tai kopioimiseen.

Jos sinulla on vanha Print It -kopiolätkä, se voidaan aktivoida nykyiseen Canonin järjestelmään tai voit kopiolätkän sijaan rekisteröidä käyttöön esim. bussikortin. (Kortin käyttäminen kopiolätkänä ei haittaa kortin alkuperäistä tehtävää.) Mikäli sopivaa kirjautumiskorttia ei kukkarostasi löydy, voit ostaa lätkän Sopista viidellä eurolla. Lisäksi lunastat haluamasi summan kopiointisaldoa.

Canon-tulostamista varten yliopiston ulkopuoliset, käyttäjätunnuksettomat kuluttajat tarvitsevat rekisteröitymiseen voimassa olevan sähköpostiosoitteen. Vierailija voi tulostaa aineistoa muistitikulta ja skannata muistitikulle ja/tai sähköpostiin. Vierailijat eivät toistaiseksi voi lähettää aineistoa tulostettavaksi verkosta, kannettavalta tietokoneeltaan tai yleisölle tarkoitetuilta pöytäkoneilta. Näissä asioissa saat apua Sopista.

Jos aloittelet nyt monitoimilaitteen käyttöä ensi kertaa (kopiointi, tulostus, skannaus), tule asioimaan Sopin tiskille. Neuvomme sinut alkuun, voit ostaa samalla tulostussaldoa ja saat käytännön ohjeita jatkoa varten.

Mikäli olet yliopistoyhteisön ulkopuolinen toimija, etkä tahdo ostaa itsellesi vierailijalätkää ja kopiosaldoa, tule Soppiin kopioitavan, skannattavan tai tulostettavan aineistosi kanssa. Avustamme sinua haluamissasi toimenpiteissä. Lopuksi maksat tulosteet, kopiot tai skannaukset käteisellä tai pankkikortilla Sopin kassaan. Saat arkistointikelpoisen kuitin maksustasi.

• Palvelukopioiden ja -tulosteiden hinta ilman vierailijatunnuksia:
      • Tähän hintaluettelo ja sisennys.
      • Itsepalveluhinnasto vierailijatunnuksilla (voimassa toistaiseksi, alkaen 1.3.2016): KORJAA HINNAT!
        • A4 mustavalkosivu 1-puoleinen 0,07€/sivu
        • A3 mustavalkosivu 1-puoleinen 0,14€/sivu
        • A4 nelivärinen 1-puoleinen 0,30€/sivu
        • A3 nelivärinen 1-puoleinen 0,60€/sivu
        • Skannaus 1-puoleinen 0,25€/sivu

Tulosteen kaksipuoleisuus tuplaa hinnan (valotusten määrä ratkaisee velotuksen suuruuden).

Yliopistoverkon tilapäiset käyttäjätunnukset

Mikäli tulet yliopistolle työskentelemään, vierailevaksi luennoitsijaksi tai teet opiskeluhommia omalla koneellasi langattoman verkkomme piirissä, saat siihen yhteyden ainoastaan tilapäisin vierailijatunnuksin. Jos sinulla on mahdollisuus käyttää Eduroamia, käytä mieluummin sitä.

Soppi luovuttaa tilapäisiä tunnuksia vierailijoiden käyttöön palvelutiskillään perustelluista syistä. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi sekä kertomaan langattoman verkon käyttötarpeesi syyn. Kerro myös, kuka sinut on yliopistolle kutsunut eli kuka on ns. sponsorisi.

Tilapäiset tunnukset voidaan luovuttaa korkeintaan yhden työpäivän ajaksi. Jos tarvitset pidempiaikaisia tunnuksia, ota yhteys IT-palvelupisteeseen.