29.01.2019

Palvelut henkilökunnalle

Yliopistotuotteiden sisäiset tilaukset

Yksi Sopin tavoitteista on säästää muun henkilökunnan työaikaa ja helpottaa lahjahankintoihin liittyviä paineita. Sen vuoksi autamme mielellämme isoissa ja pienissä tilauksissa.

Yliopiston verkkokaupassa voit selata tuotevalikoimaa Yliopistotuotteet-välilehdellä. Siellä hinnat on merkitty arvonlisäverollisina, yliopiston sisäisissä ostoissa hinnat ovat sisäänostohintoja.

Isoissa kongressitilauksissa tai henkilökunnan ryhmätilauksissa autamme mielellämme: järjestämme lisä- tai erikoispainatukset, etsimme sopivat tuotteet, ehdotamme kongressikassiin osuvat sisällöt. Muistathan, että kongressituotteita ei voi ottaa toimistotarvikevarastosta. Niiden tilausosoite on Soppi. Kysy tarjousta tai ideoita, kun kaipaat tapahtumajärjestelyiden tuotehankinnoissa apua. Soita Anne Saarikoskelle 040 805 4840 tai Tuula Markkuselle 040 805 3232 tai laita Soppiin sähköpostia soppi@jyu.fi.

Valikoimissamme valmiina olevien yliopistotuotteiden tilaaminen sujuu parhaiten tilauslomakkeella, joka Sopin etusivulta. Lomakkeelle kirjaudutaan omilla käyttäjätunnuksilla. Mikäli tilaajaksi halutaan merkitä joku muu, kuin tunnusten käyttäjä, se onnistuu yksinkertaisesti vaihtamalla nimi tietoruutuun.

Avaa ruudullesi sekä verkkokauppanäkymä että sisäisen tilaamisen lomake. Näin tuotteiden selaaminen tilatessa helpottuu huomattavasti. Laskukoonti saapuu sekä tilaajalle että laskun hyväksyjälle SAP-järjestelmään tarkasteltavaksi noin kerran kuussa. 

Henkilökuntaliikunnan maksut

Liikuntatarran tilalle on tullut liikuntamaksun mobiilikuitti. Liikuntamaksu maksetaan kausittain (syksy/kevät/kesä) yliopiston verkkomaksupalveluun ja maksusta saatu kuitti on pääsylippu korkeakoululiikunnan tunneille, vuoroille ja kuntosaleille.

Kortepohjan kuntosalikortti noudetaan Sopista (liikuntamaksu on oltava maksettuna). Lisätietoja löydät yliopistoliikunnan henkilöstöliikunnan sivuilta tai Sopin sivuilta. 

Kampuspyörät

Sopin edustalla on parkissa kaksi kampuspyörää. Niitä saa päivälainaan todistamalla henkilöllisyytensä. Pyörien avainten nouto ja palautus Sopin aukioloaikoina. Jos tarvitset pyörän ennen klo 10, kannattaa lainaus käydä sopimassa jo edellisenä päivänä. Jos palautat pyörän klo 17 jälkeen, tuo avain Soppiin seuraavana päivänä. Sovi erikoisjärjestelyistä ennakkoon. Saatavilla on myös lainakypäriä ja pyörän pumppu. 

Kulttuuri- ja ottelulippujen toimitukset

Jyväskylän yliopiston kulttuuritoimikunta järjestää henkilökunnalle virkistystoimintaa. Varaukset tehdään Webropolin kautta. Siihen liittyvät liput noudetaan Sopista. Maksut voi suorittaa Sopissa. Tarkasta varausjärjestelmä ja maskutapa kunkin tapahtuman osalta erikseen.

Seuraa tapahtumatiedotusta ja lippujen varausohjeita Kulttuuritoimikunnan sivuilta tai liity heidän postituslistalleen. (Järjestelyyn on tulossa muutoksia kevään 2019 aikana. Tiedotamme niistä myöhemmin).

Toisinaan yliopisto tarjoaa lippuja myös urheilutapahtumiin. Niistä tiedotetaan erikseen News for JYU -henkilökunnan uutiskirjeessä. Vapaaliput noudetaan Sopista. Golf-osaketta yliopistolla ei enää ole.

Lahjat, kortit ja kirjat henkilökohtaiseen käyttöön

Sopissa on runsas valikoima erilaisia ja -hintaisia lahjatuotteita yksityiseenkin käyttöön. Osa tuotteista viittaa Jyväskylän yliopistoon (esim. vaatteet), osassa viittaus on hienovaraisempi (esim. tee ja kahvi). Kaikkiin tuotteisiin on saatavilla tyylikäs lahjapaketointi tai lahjakassi. Tuotevalikoimaa voit selata verkkokaupassamme.

Sopin kirjavalikoima on laaja kattaen aihealueet väitöskirjoista ja laitosjulkaisuista romaaneihin ja elämäntaito-oppaisiin. Tarjolla on lähinnä pienten tai lähellä toimivien kustantajien kirjoja (esim. Atena Kustannus, Docendo, PS-kustannus, Gaudeamus, Vastapaino, Kampus Kustannus jne). Suurin osa kirjoista löytyy verkkokaupastamme.

Tarjoamme myös ison valikoiman kortteja iloon ja suruun. Tuotteet on hankittu paikallisilta taiteilijoilta, Kartolta ja osa on omaa tuotantoamme. Valikoimissamme on myös koti- ja ulkomaan postimerkkejä sekä kirjekuoria. Sopissa on käytettävissä postin hinnasto ja kirjevaaka.  Postin voi jättää Soppiin, josta se noudetaan arkipäivisin ennen klo 14.

Henkilökunta ei (kuten eivät opiskelijatkaan) saa Sopista erillistä, tiskillä laskettavaa alennusta. Meillä alennukset on laskettu suoraan hyllyhintoihin ja esimerkiksi kirjakauppatuotteiden osalta Sopissa on noin 10% ohjevähittäishintoja edullisemmat tuotteet.

Tulosteiden hinnat

Yliopiston henkilökunnan ottamat kopiot laskutetaan laitoksittain.