29.01.2019

Palvelut opiskelijalle

Korkeakoululiikunta

Liikuntatarran tilalle on tullut liikuntamaksun mobiilikuitti. Liikuntamaksu maksetaan kausittain (syksy/kevät/kesä) yliopiston verkkomaksupalveluun ja maksusta saatu kuitti on pääsylippu korkeakoululiikunnan tunneille, vuoroille ja kuntosaleille.

Liikuntamaksut 2019
Kevät-kesä (7.1.-31.8.2019) 45 euroa

Maksu sisältää ryhmäliikuntatunnit, palloiluvuorot ja kuntosalipalvelut.

Näin maksat liikuntamaksun ja näytät kuitin:
Maksaminen onnistuu vain, jos olet ilmoittautunut yliopistoon kuluvalle lukuvuodelle. (Lisätietoja yliopistoon ilmoittautumisesta). Ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmatapauksissa ota yhteyttä opiskelijapalvelut@jyu.fi.

 1. Kirjaudu korkeakoulusi tunnuksilla verkkomaksupalveluun osoitteessa:www.korkeakoululiikunta.fi/fi/liikuntamaksu
 2. Maksa maksu ohjeiden mukaisesti
 3. Maksun jälkeen saat selkeän .pdf-muotoisen kuitin sähköpostiisi
 4. Tarkastusta varten ota puhelimestasi kuitti näkyviin ennen liikuntasaliin menoa.

Myös värillinen, tulostettu kuitti käy tositteeksi maksusta. Kuitin lisäksi pidäthän mukanasi myös opiskelija- tai henkilökuntakorttiasi tai -todistusta.

Alla esimerkki liikuntamaksun mobiilikuitista. Kuitissa näkyy henkilön nimi, maksettu lukukausi (ja värikoodi) sekä QR-koodi, jonka skannaamalla maksutiedot voi tarvittaessa tarkastaa.

Liikuntamaksun mobiilikuitti

Ohje mobiilikuitin lataamiseen ja näyttämiseen

Osal­lis­tu­mi­soi­keus kor­keakou­lu­lii­kun­taan

Voit tarkastaa osallistumisoikeutesi korkeakoululiikunnan sivuilta.

Kampusopastus

Luentosali hukassa? Tentaattorin yhteystiedot unohtuneet? Kampuksen historia kiinnostaa? Kysy vinkkejä ja neuvoja Sopista. Meiltä saat sekä kampus- että kaupunkikarttoja. Kampuskartat löytyvät myös sähköisinä.  Henkilökunnan yhteystietohaku löytyy yliopiston verkkosivuilta. Yliopiston eri tilojen sijainnit voit hakea sähköisestä karttapalvelusta.

Mobiilioppaat itsenäisen kampusretkeilyn tueksi löytyvät Jyväskylän yliopiston kulttuurihistoriallisen museon sivuilta.

Lukuvuositarrat

Tällä hetkellä lukuvuositarran voi noutaa ainoastaan JYY:n toimistosta Ilokivestä.

Opiskelijalisenssien myynti (SPSS- ja Atlas.ti-ohjelmat)

Tiettyjen ohjelmistojen ostaminen kotikoneelle on mahdollista. Saat tehtyä ostokset kätevästi sähköisesti verkkomaksupalveluissa. Lisätietoa opiskelijalisenssien hankkimisesta löydät IT-palveluiden sivuilta.

Opiskelumonisteet

Osaan kursseista liittyy printattuja opintomonisteita. Monet niistä löydät Sopista. Osaa myy esimerkiksi Pörssi ry. Helpoimmin ja edullisimmin opiskelua tukeva materiaali löytyy kurssi- ja oppimateriaalisivustolta eli Kopasta.
 
Jos haluat ostaa aineiston opintomonisteena, varmista luennoitsijaltasi, että hän on tilannut kyseisen materiaalin kurssianne varten. Soppi ei voi tilata aineistoa myyntiin, vaan luennoitsijat tekevät tilaukset yliopistopainosta, joka toimittaa monisteet Sopin myytäviksi.

Opiskelutarvikkeet

Tenttiin menossa, mutta kynä puuttuu? Ei hätää, Sopista voit ostaa kyniä, kumeja, viivaimia, paperituotteita ja muita opiskelutarvikkeita näppärästi matkan varrelta. Tutustu valikoimiin verkkokaupassamme tai poikkea kauppaan.

Tulostus- ja kopiointisaldon myynti sekä Canonin monitoimilaitteiden käyttötuki

Opiskelijahintaisen tulostusoikeuden käyttäminen edellyttää voimassaolevaa yliopiston käyttäjätunnusta. Lisää saldoa voit ostaa helpoimmin verkkomaksupalveluista. Vain poikkeustapauksissa saldoa voi ostaa myös Sopista. Pienin lataussumma on 3 euroa.

Pikakirjautuminen monitoimilaitteelle:
Nopeuta kirjautumistasi ja ota käyttöön pikakirjautumisväline. Se voi olla opiskelijakortti, bussikortti, etukortti tai vaikkapa Kelan kortti. Mikä tahansa sirullinen kortti käy pikakirjautumisvälineeksi, jos monitoimilaitteen lukija tunnistaa kortin. (Siru on piilotettu korttiin, joten et voi tietää korttisi kelpoisuutta pelkästään katsomalla korttia.)

Toimi näin:

 1. Mene monitoimilaitteelle.
 2. Kokeile laitteen kyljessä olevan sinisen lukijan raitaosaan haluamaasi korttia. Paina kortti kiinni lukijaan.
 3. Kone ei piippaa - kortissa ei ole sirua, se ei kelpaa.
 4. Kone piippaa ja näyttöön ilmestyy kirjautumisikkuna.
 5. Syötä tietosi (ensimmäinen rivi: yliopistoverkon käyttäjätunnuksesi, toinen rivi: salasanasi).
 6. Pikakirjautumisväline on rekisteröity. Jatkossa kirjautumiseen riittää se, että luet kortin sinisessä lukijassa.
 7. Yliopistopaino on luopunut erillisistä kopiolätkistä.

MUISTA aina kirjautua ulos koneelta, kun lopetat tulostamisen. Muuten menetät saldosi muiden ihmisten kopioihin. Pahimmassa tapauksessa seuraava sisäänkirjautuja kaappaa tahtomattaan korttisi identiteetin.

Jokainen läsnä olevaksi ilmoittautunut opiskelija saa lukukausittain 7 euroa tulostussaldoa. Tämä saldon lisääminen suoritetaan automaattisesti IT-palveluissa. Saldoajojen aikataulua voit tiedustella tarvittaessa osoitteesta printmaster@jyu.fi.

Oman saldotilanteen ja toimitalokin voit tarkastaa Canonin saldohallintajärjestelmä Uniflown opiskelijaportaalissa. Uniflow-portaaliin kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksin. Vaihtoehtoisesti voit tarkastaa saldosi monitoimilaitteella Secure print -tilassa (tieto löytyy näytön yläreunasta). Toimintalokia et sieltä näe.

opiskelijalle tulostus kayttoliittyma.jpg

Jos kohtaat pulmia tulostamisessa, tule yliopistokauppaan kysymään neuvoa. Meillä on Sopissa käytettävissämme sekä monitoimilaite että yleisötietokone asiakaspalvelutilanteita varten. Kannattaa huomioida, että Sopin henkilökunta palvelee samanaikaisesti myös kassalla, joten ruuhkaisina hetkinä saattaa tulostustukea joutua odottamaan tovin. Kaikissa tulostusasioissa auttaa Yliopistopaino, printmaster@jyu.fi tai Prit It tuki ma-pe klo 9-16, p. 050 441 4030, käyntiosoite on Cygnaeuksenkatu 3, 40100 Jyväskylä.

Tilaus- ja painotöissä, gradujen sitomisessa ja erikoisen hankalissa pulmissa parhaan avun saat suoraan palvelun tuottajalta eli Yliopistopainosta: paino@jyu.fi, ma-pe klo 8-16, p. 04 805 3654, käyntiosoite on Cygnaeuksenkatu 3, 40100 Jyväskylä.