16.02.2018

Palvelut vierailijoille ja alumneille

Kampusinfo

Soppi on Jyväskylän yliopistokampuksen infopiste. Voimme auttaa sinua löytämään etsimäsi rakennukset, salit ja tilaisuudet. Itsenäistä samoilijaa opastavat kampuskarttawww-kartta, tiedemuseon mobiilioppaat sekä tilahaku.

Soppi sijaitsee pääkirjaston ja T-rakennuksen välissä. Käynti kirjaston kyljessä olevien, Musicalle ja S-rakennukseen vievien portaiden vierestä.

Soppi kauppa kampuskartalla

Yliopistokauppa

Soppi on kirjakauppa minikoossa. Meiltä löytyvät kirjat, väitöskirjat, laitosjulkaisut, tietokirjat ja romaanit. Lisäksi meillä on kohtuullinen valikoima kyniä, vihkoja ja toimistotarvikkeita.

Soppi on myös pieni vaatekauppa. Myymme yliopistotuotteita eli vaatteita, asusteita sekä muuta tarve-esineistöä, jotka tunnustavat yliopiston värejä.

Meillä on lisäksi monipuolinen valikoima kortteja, kirjekuoria sekä postimerkkejä. Paketteja tai kirjattuja lähetyksiä emme ota vastaan, mutta kirjeet ja maksikirjeet voit punnita meillä ja valmistella lähetyksesi postituskuntoon. Lähetykset voit jättää Soppiin (posti noudetaan klo 14) tai voit viedä ne postilaatikkoon. Lähin Postin laatikko sijaitsee K-ruokakauppa Kympin kulmalla. Se tyhjennetään arkipäivisin klo 16.

Valikoimaamme voit selata verkkokaupassamme.

Tulostaminen ilman yliopiston käyttäjätunnuksia

Yliopistoyhteisön ulkopuoliset kuluttajat voivat ostaa Sopista tulostusoikeutta tai tilata pienen määrän palvelukopioita. (Isot kopioerät ja tilaustyöt toimittaa yliopistopaino, Cygnaeuksenkatu 3.)

Yliopistolla ei valitettavasti ole kolikkokonetta tulostamiseen tai kopioimiseen.

Jos sinulla on vanha Print It -kopiolätkä, se voidaan aktivoida nykyiseen Canonin järjestelmään tai voit kopiolätkän sijaan rekisteröidä käyttöön esim. bussikortin. (Kortin käyttäminen kopiolätkänä ei haittaa kortin alkuperäistä tehtävää.) Mikäli sopivaa kirjautumiskorttia ei kukkarostasi löydy, voit ostaa lätkän Sopista viidellä eurolla. Lisäksi lunastat haluamasi summan kopiointisaldoa.

Canon-tulostamista varten yliopiston ulkopuoliset, käyttäjätunnuksettomat kuluttajat tarvitsevat rekisteröitymiseen voimassa olevan sähköpostiosoitteen. Vierailija voi tulostaa aineistoa muistitikulta ja skannata muistitikulle ja/tai sähköpostiin. Vierailijat eivät toistaiseksi voi lähettää aineistoa tulostettavaksi verkosta, kannettavalta tietokoneeltaan tai yleisölle tarkoitetuilta pöytäkoneilta. Näissä asioissa saat apua Sopista.

Jos aloittelet nyt monitoimilaitteen käyttöä ensimmäistä kertaa (kopiointi, tulostus, skannaus), tule asioimaan Sopin tiskille. Neuvomme sinut alkuun, voit ostaa samalla tulostussaldoa ja saat ohjeita jatkoa varten.

Mikäli olet yliopistoyhteisön ulkopuolinen toimija, etkä tahdo ostaa itsellesi vierailijalätkää ja kopiosaldoa, tule Soppiin kopioitavan, skannattavan tai tulostettavan aineistosi kanssa. Avustamme sinua haluamissasi toimenpiteissä. Lopuksi maksat tulosteet, kopiot tai skannaukset käteisellä tai pankkikortilla Sopin kassaan. Saat maksustasi arkistointikelpoisen kuitin.

Kopioiden ja -tulosteiden hinta vierailijoille
(asiakkaan omalla kopiokortilla ja -saldolla, itsepalvelu)

A4 mustavalkosivu 1-puoleinen 0,10€/sivu
A3 mustavalkosivu 1-puoleinen 0,20€/sivu
A4 nelivärinen 1-puoleinen 0,40€/sivu
A3 nelivärinen 1-puoleinen 0,80€/sivu
Skannaus 1-puoleinen 0,035€/sivu


Palvelukopiot
(Sopin henkilökunta palvelee)

A4 mustavalkosivu 1-puoleinen 0,50€/sivu
A3 mustavalkosivu 1-puoleinen 1,00€/sivu
A4 nelivärinen 1-puoleinen 1,00€/sivu
A3 nelivärinen 1-puoleinen 2,00€/sivu
Skannaus 1-puoleinen 0,50€/sivu

Tulosteen kaksipuoleisuus tuplaa hinnan (valotusten määrä ratkaisee veloituksen suuruuden).

Yliopistoverkon tilapäiset käyttäjätunnukset

Mikäli tulet yliopistolle työskentelemään, vierailevaksi luennoitsijaksi tai teet opiskeluhommia omalla koneellasi langattoman verkkomme piirissä, saat siihen yhteyden ainoastaan tilapäisin vierailijatunnuksin. Jos sinulla on mahdollisuus käyttää Eduroamia, käytä mieluiten sitä.

Soppi luovuttaa tilapäisiä tunnuksia vierailijoiden käyttöön palvelutiskillään perustelluista syistä. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi sekä kertomaan langattoman verkon käyttötarpeesi syyn. Kerro myös, kuka sinut on yliopistolle kutsunut eli kuka on ns. sponsorisi.

Tilapäiset tunnukset voidaan luovuttaa korkeintaan yhden työpäivän ajaksi. Jos tarvitset pidempiaikaisia tunnuksia, ota yhteys IT-palvelupisteeseen.