16.10.2017

Hiilihydraattien saatavuuden vaikutus rasva-aineenvaihduntaan kestävyysurheilijoilla

Haluaisitko saada laajan testipaketin fyysisestä suorituskyvystäsi sekä tietoa hiilihydraatti- ja rasva-aineenvaihdunnastasi? Haluatko päästä ilmaiseksi mukaan ohjattuihin juoksuharjoituksiin ja olla mukana tuottamassa tärkeää tietoa kestävyysharjoittelusta?

Jyväskylän yliopistossa on käynnissä tutkimus, jonka tarkoituksena on selvittää harjoitusjakson aikaisen hiilihydraattien nauttimisen ajankohdan merkitystä hiilihydraatti- ja rasva-aineenvaihduntaan sekä kestävyyssuorituskykyyn.

Haemme mukaan Jyväskylän alueella asuvia 18-40 vuotiaita terveitä miehiä ja naisia, joilla on vähintään kaksi vuotta kestävyysharjoittelua takanaan.

Testipäiviä on yhteensä neljä, joista kaksi toteutetaan ennen harjoittelujaksoa ja kaksi harjoittelujakson jälkeen. Tutkittavat saavat laajasti tietoa omasta fyysisestä suorituskyvystään, kuten maksimaalisesta hapenottokyvystä, anaerobisesta kapasiteetistä ja hiilihydraatti- ja rasva-aineenvaihdunnasta.

Tutkimukseen kuuluu kuuden viikon harjoitusjakso, joka koostuu illalla suoritettavista intervallityyppisistä vetoharjoituksista ja aamulla suoritettavista peruskuntoharjoitteluista. Molemmat harjoitukset suoritetaan kahdesti viikossa. Tutkimus sisältää yön yli kestäviä paastoja. Testit ja harjoittelujakso toteutetaan lokakuun-joulukuun 2017 aikana. Tutkimuksen ohjaajana toimii yliopistotutkija Juha Ahtiainen.

Lisää tietoa tutkimuksesta ja ilmoittautuminen sähköpostilla tai puhelimitse:

• Meri Salokannel: meri.m.salokannel@student.jyu.fi, puh. 050-4022527
  • Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä ikäsi, yhteystietosi sekä lyhyesti harjoittelutaustastasi.