16.01.2018

Osallistu tutkimukseen! Kuntoarvion tarkkuus syke- ja kiihtyvyystietojen perusteella

Tule mukaan tutkittavaksi Jyväskylän yliopiston liikuntabiologisen tieteenalaryhmän tutkimukseen. Tutkimus tehdään yhteistyössä Firstbeat technologies Oy:n kanssa, joten saat itsestäsi laadukasta ja luotettavaa tietoa kuntoosi ja hyvinvointiisi liittyen.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, kuinka tarkka kuntoarvio voidaan saada syke- ja kiihtyvyystietojen perusteella. Mittauksissa hyödynnetään Firstbeatin Bodyguard 2-laitetta. Tutkimuksessa on tarkoitus verrata kahden submaksimaalisen kävelytestin kuntoarvioita laboratoriossa suoritetun maksimaalisen hapenottokykytestin antamaan arvoon.

Mukaan kutsutaan terveitä 18-40 -vuotiaita miehiä ja naisia (BMI 18-30). Mittaukset ovat jo pyörähtäneet käyntiin, mutta mukaan tarvitaan vielä runsaasti miehiä ja muutama nainen. Menetelmää halutaan testata laajalle kohdejoukolle, joten tavoitteena on rekrytoida eri kuntoisia henkilöitä. Mukaan etsitään vielä kuntoilijataustaisia henkilöitä, jotka harrastavat liikuntaa korkeintaan muutamia kertoja viikossa. Kaikki mittaukset pyritään suorittamaan saman viikon aikana.

Osallistuminen tutkimuksiin on sinulle täysin ilmaista. Mittausten myötä saat tietoosi yksilölliset harjoitusalueesi (aerobisen ja anaerobisen kynnyksen) sekä Firstbeatin hyvinvointianalyysin kolmen päivän ajalta. Tutkimus on jo käynnissä, joten ota pian yhteyttä allekirjoittaneeseen, mikäli olet kiinnostunut. Mittauksia tehdään kevääseen saakka. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja tutkittavilla on oikeus keskeyttää osallistumisensa missä vaiheessa tahansa.

Lisätietoja:
Elina Lammi
Liikuntabiologian maisteriopiskelija
elina.m.lammi@student.jyu.fi