Syksyn 2019 TUTLI-haun JYU:n tukiprosessi

Business Finlandin Tutkimusideoista uutta liiketoimintaa -haku (ns. TUTLI) aukeaa todennäköisesti kesällä 2019, takaraja hakemusten jättämiselle on tyypillisesti syyskuun puolessa välin.

TUTLI-projekteissa projektiryhmä valmistelee tutkimustuloksen kaupallistamista, tavoitteena tulee olla merkittävä kansainvälinen liiketoiminta.

Muista ilmoittautua TUTLI-hakuprosessiin Korpissa. Business Finland edellyttää, että TUTLI-hakemukset ovat Jyväskylän yliopiston tutkimusideoiden kaupallistamista tukevan prosessin arvioimia ja hyväksymiä. Tätä varten Tutkimus- ja innovaatiopalvelut (TIP) tarjoaa hakijoille TUTLI-hakuprosessin palvelut:

• Esitä TUTLI-hankeideasi TIP:n asiantuntijoille (ris@jyu.fi) ja varaa henkilökohtainen aika tapaamiselle. Siinä käydään läpi TUTLI-rahoituksen periaatteet, soveltuvuus tutkimuksen pohjautuvalle liikeideallesi sekä IPRää koskevat rahoittajana vaatimukset ja yliopistomme käytänteet.
  • Ensimmäinen yhteinen tapaaminen 6.8.2019 klo 9 - 11, Agora B301. Käydään yhdessä läpi NABC (tarve, ratkaisu, hyödyt ja kilpailijat) sekä selvennetään IPR (olemassa olevaa tausta-aineistoa sekä tavoiteltua tulosaineistoa).
  • Toinen tapaaminen ti 13.8. klo 9-11, Agora C513.1: Aiheena tiimin merkitys. Itsekin tutkimuslähtöisessä yrityksessä yrittäjänä sekä markkinointi- ja viestintäjohtajan toiminut innovaatioasiantuntija Laura Aineslahti kertoo tiimin rakentamisesta sekä käytännön kokemuksistaan TUTLI-hankkeessa sen eri vaiheissa.
  • Kolmas tapaaminen ti 20.8. klo 9 - 12, Yritystehdas, Innova 1: Hissipuhekoulutus, jonka pitää Yritystehtaan yritysvalmentaja Marko Sorri. Muistakaa myös kirjoittaa BF:n asiointipalvelussa rahoitushakemusta hankkeelleenne. Lähetä viimeistään 27.8. luonnos hakemuksesta ja projektisuunnitelmassa TIP:iin kommentoitavaksi (ris@jyu.fi).
  • Neljäs tapaaminen ti 27.8. klo 9-12, Ag C513.1: Hissipuhekenraali ja TUTLI-hakemustenne läpikäyntiä.
  • Viiden tapaaminen 3.9. aikavälillä 9 - 16, noin 20 min tiimikohtainen aika, hissipuheiden esitys Business Finlandin edustajille. HUOM! Tämä tilaisuus on Tampereella!
  • Muista, että Business Finland (BF) myöntää rahoituksen hakemuksen perustella. Aloita rahoitushakemuksen kirjoittaminen BF:n asiointipalvelussa ajoissa ja lähetä se sekä projektisuunnitelma (hakemuksen liite) ajoissa TIP:iin kommentoitavaksi! Hakemusten budjetti ja Converis-ilmoitus tulee valmistella yhteistyössä palvelukeskuksen kanssa.

Business Finlandin rahoitustaso on 70 %. Projektin kustannuksista vähintään 40% tulee kohdentua tutkimustuloksen kaupallistamisen valmisteluun. Rehtori on päättänyt varautuu osoittamaan Business Finlandin ”Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa” –hankkeille omarahoitusosuuteen 7,5 % hankkeen kokonaisbudjetista. Edellytykset tälle rahoitusosuudelle ovat:

• Hankkeen toteuttavan yksikön ja Business Finlandin sitoutumiseen osarahoittajina.
  • Tutkimus- ja innovaatiopalveluiden edustaja on hankkeen ohjausryhmän jäsen.
  • ”Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa” –hankkeen toteuttavan tiimin on osallistuttava esihautomoprosessin, jota tarjoaa esimerkiksi Jyväskylän yliopiston osaomistama Jyväskylän Yritystehdas

Muista ilmoittautua TUTLI-hakuprosessiin Korpissa. Lisää tietoa hausta löydät myös Business Finlandin sivuilta.