13.06.2018

TUTLI-haun 1/2019 JYU:n tukiprosessi

Business Finlandin Tutkimusideoista uutta liiketoimintaa -haku (ns. TUTLI) aukeaa 1.1.2019, takaraja hakemusten jättämiselle on 7.3.2019.

TUTLI-projekteissa projektiryhmä valmistelee tutkimustuloksen kaupallistamista, tavoitteena tulee olla merkittävä kansainvälinen liiketoiminta.

Muista ilmoittautua TUTLI-hakuprosessiin Korpissa. Business Finland edellyttää, että TUTLI-hakemukset ovat Jyväskylän yliopiston tutkimusideoiden kaupallistamista tukevan prosessin arvioimia ja hyväksymiä. Tätä varten Tutkimus- ja innovaatiopalvelut (TIP) tarjoaa hakijoille TUTLI-hakuprosessin palvelut:

• Esitä TUTLI-hankeideasi TIP:n asiantuntijoille (ris@jyu.fi) ja varaa henkilökohtainen aika tapaamiselle. Siinä käydään läpi TUTLI-rahoituksen periaatteet, soveltuvuus tutkimuksen pohjautuvalle liikeideallesi sekä IPRää koskevat rahoittajana vaatimukset ja yliopistomme käytänteet.
  • Toinen tapaaminen ti 29.1. klo 9-11, Agora B301: Tiimin merkitys, liiketoiminnan kehittäjä ja yrittäjänä toiminut Vesa Iikkanen kertoo kokemuksistaan TUTLI-hankkeissa.
  • Kolmas tapaaminen ti 5.2. klo 12 - 16, Ag C513.1: Hissipuhekoulutus, jonka pitää sijoitusyhtiön Butterfly Ventures -edustaja Ville Heikkinen. Muistakaa myös kirjoittaa projektisuunnitelmaa hankkeelleenne. Viimeistään 8.2. luonnos projektisuunnitelmassa tulee toimittaa TIP:iin kommentoitavaksi.
  • Neljäs tapaaminen ti 12.2. klo 9-12, Ag B301: Hissipuhekenraali ja TUTLI-hakemustenne läpikäyntiä
  • Viiden tapaaminen 21.2. aikavälillä 8 - 17, noin 20 min tiimikohtainen aika, Agora C513.1: Hissipuheiden esitys Business Finlandin edustajille.
  • Muista, että Business Finland (BF) myöntää rahoituksen hakemuksen perustella. Aloita rahoitushakemuksen kirjoittaminen BF:n asiointipalvelussa ajoissa ja lähetä projektisuunnitelma (hakemuksen liite) ajoissa TIP:iin kommentoitavaksi! Hakemusten budjetti ja Converis-ilmoitus tulee valmistella yhteistyössä palvelukeskuksen kanssa.

Business Finlandin rahoitustaso on 70 %. Projektin kustannuksista vähintään 40% tulee kohdentua tutkimustuloksen kaupallistamisen valmisteluun. Rehtori on päättänyt varautuu osoittamaan tuleville Business Finlandin ”Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa” –hankkeille omarahoitusosuuteen 7,5 % hankkeen kokonaisbudjetista. Edellytykset tälle rahoitusosuudelle ovat:

• Hankkeen toteuttavan yksikön ja Business Finlandin sitoutumiseen osarahoittajina.
  • Tutkimus- ja innovaatiopalveluiden edustaja on hankkeen ohjausryhmän jäsen.
  • ”Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa” –hankkeen toteuttavan tiimin on osallistuttava esihautomoprosessin, jota tarjoaa esimerkiksi Jyväskylän yliopiston osaomistama Jyväskylän Yritystehdas

Muista ilmoittautua TUTLI-hakuprosessiin Korpissa. Lisää tietoa hausta löydät myös Business Finlandin sivuilta