13.06.2018

TUTLI-haku 19.9.2018: JYU:n tukiprosessi

Business Finlandin Tutkimusideoista uutta liiketoimintaa -haku (ns. TUTLI) on jälleen auki, deadline on 19.9. TUTLI-projekteissa projektiryhmä valmistelee tutkimusidean kaupallistamista, tavoitteena tulee olla merkittävä kansainvälinen liiketoiminta.

Business Finland edellyttää, että TUTLI-hakemukset ovat Jyväskylän yliopiston tutkimusideoiden kaupallistamista tukevan prosessin arvioimia ja hyväksymiä. Tätä varten Tutkimus- ja innovaatiopalvelut (TIP) tarjoaa hakijoille TUTLI-hakuprosessin palvelut:

• Esitä TUTLI-hankeideasi TIP:n asiantuntijoille (ris@jyu.fi) ja varaa henkilökohtainen aika tapaamiselle. Siinä käydään läpi TUTLI-rahoituksen periaatteet ja soveltuvuus ideallesi sekä IPRää koskevat rahoittajana vaatimukset.
  • Toinen sparraus on tiistaina 14.8. klo 9 - 11, Agora C513.1. AIheena tiiminen merkitys sekä kuulemme, mitä pääomasijoittaja edellyyttää sijoituskohteeltaan.
  • Kolmas sparraus on tiistaina 21.8. klo 9 - 12. Vuorossa on hissipuhekoulutus.
  • Tiistaina 28.8. jatkamme hissipuhetreenejä. Muistakaa myös kirjoittaa projektisuunnitelmaa hankkeelleenne. Viimeistään 31.8. luonnos projektisuunnitelmassa tulee toimittaa TIP:iin kommentoitavaksi.
  • 4.9. klo 10 alkaen hakijatiimit pääsevät pitsaamaan hankeideansa Business Finlandin edustajille. Hissipuhetilaisuus on Tampereella! Se toteutetaan yhdessä T3 ja JAMK:n kanssa.
  • Muista, että Business Finland (BF) myöntää rahoituksen hakemuksen perustella. Aloita rahoitushakemuksen kirjoittaminen BF:n asiointipalvelussa ajoissa ja lähetä projektisuunnitelma (hakemuksen liite) ajoissa TIP:iin kommentoitavaksi! Hakemusten budjetti ja Converis-ilmoitus tulee valmistella yhteistyössä palvelukeskuksen kanssa.

Business Finlandin rahoitustaso on 70 %. Projektin kustannuksista vähintään 40% tulee kohdentua tutkimustuloksen kaupallistamisen valmisteluun. Rehtori on päättänyt varautuu osoittamaan tuleville Business Finlandin ”Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa” –hankkeille omarahoitusosuuteen 7,5 % hankkeen kokonaisbudjetista. Edellytykset tälle rahoitusosuudelle ovat:

• Hankkeen toteuttavan yksikön ja Business Finlandin sitoutumiseen osarahoittajina.
  • Tutkimus- ja innovaatiopalveluiden edustaja on hankkeen ohjausryhmän jäsen.
  • ”Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa” –hankkeen toteuttavan tiimin on osallistuttava esihautomoprosessin, jota tarjoaa esimerkiksi Jyväskylän yliopiston osaomistama Jyväskylän Yritystehdas

Muista ilmoittautua TUTLI-hakuprosessiin Korpissa.