24.08.2018

Business Finlandin Co-Creation-rahoitus informaatioteknologian tiedekunnan hankkeelle

Business Finland on myöntänyt Co-Creation-rahoituksen Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan hankkeelle Lohkoketjuteknologian soveltaminen sähköjakelussa.  Tutkimuksessa selvitetään lohkoketjuteknologian soveltamista sähköverkon hallinnassa ja sähkönjakelussa ja tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja sähköntuotannon ja -jakelun turvaamiseen, sekä älykkäiden sähköverkkojen rakentamiseen lohkoketjuteknologiaa hyödyntäen. Hankkeen kokonaisbudjetti on 100 000 euroa ja vastuullisena johtajana toimii professori Pekka Neittaanmäki. Business Finland uudisti tutkimusrahoitustaan vuoden 2018 alussa ja kyseessä on ensimmäinen Jyväskylän yliopiston saama rahoitus tästä rahoitusmuodosta. Co-Creation-rahoitus on tarkoitettu uusien radikaalien ideoiden kehittämiseen ja uuden yhteistyön luomiseen yritysten kanssa.

Lue lisää Co-Creation-rahoituksesta.

Lisätietoja Lohkoketjuteknologian soveltaminen sähkönjakelussa-hankkeesta: professori Pekka Neittaanmäki, pekka.neittaanmaki@jyu.fi, puh. 040 550 7005

Lisätietoja Business Finland-rahoituksesta JYU:ssa: tutkimusrahoituksen asiantuntija Maria Värre, maria.varre@jyu.fi, puh. 040 805 4702