Busi­ness Fin­lan­din Digital Trust Fin­land-oh­jel­ma on käyn­nis­ty­nyt

Modernin tietoyhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden perustana ovat digitaaliset järjestelmät sekä niihin liittyvät tietoverkot ja palvelut. Business Finlandin Digital Trust Finland -ohjelma auttaa suomalaisia yrityksiä hyödyntämään kasvavat markkinat, ja varautumaan tulevaisuuden teknologioiden mahdollisuuksiin ja uhkiin.

Digitaalinen luottamus on kriittinen osa maailmantalouden kasvua, ja siihen perustuvan liiketoiminnan arvo on satoja miljardeja euroja. Samalla digitaalinen luottamus toimii yhdistävänä tekijänä ja luottamuksen perustana yksilön, yritysten sekä yhteiskunnan tasolla.

Digital Trust Finland -ohjelman tavoitteena on Suomen luottamuspääomaa hyödyntäen kiihdyttää uusien innovaatioiden syntyä ja liiketoiminnan kasvua turvallisuuden ja luottamuksen ratkaisuissa ja -palveluissa sekä ratkaisutoimittajien että hyödyntäjien näkökulmasta. Ohjelma tukee myös uusien teknologioiden, kuten kvanttilaskennan mahdollisuuksien ja uhkien selvitystä.

Ohjelma tarjoaa innovaatiorahoituksen lisäksi kansainvälistymispalveluja ja vahvistaa ekosysteemejä Suomessa investoinneilla. Vuosina 2019-2023 toimiva ohjelma rahoittaa innovaatiohankkeita yhteensä 100 miljoonalla eurolla.

Ohjelma on tarkoitettu suomalaisille kriittisen kommunikaation yrityksille ja tietoturvayrityksille (ohjelmistot, laitteistot, palvelut), tutkimuslaitoksille, tietoturvaratkaisuja hyödyntäville tahoille, kuten suurille teollisille ja terveysalan yrityksille sekä Smart Finance- ja MyData-toimijoille.

Yritykset ja tutkimusorganisaatiot voivat hakea Business Finlandin rahoitusta jatkuvasti

Tutustu ohjelman verkkosivuihin.

Lisätietoja Business Finlandissa:

Hanna Marttinen-Deakins
hanna.marttinen-deakins (at) businessfinland.fi
+358 40 343 3348

Mika Klemettinen
mika.klemettinen (at) businessfinland.fi
+358 50 483 6661

Kirsi Kokko
kirsi.kokko (at) businessfinland.fi
+358 50 550 2023