Rahoitusta tutkimustoimintaan rakennerahastoista. Haut avoinna 4.3. saakka.

Keväällä 2019 ovat avoinna sekä alueelliset ESR- että EAKR –rakennerahastohaut, joista on mahdollista hakea rahoitusta tutkimukseen myös Keski-Suomen alueella. Hakuajat päättyvät 4.3.2019.

Rakennerahastovaroin tuettava toiminta määritellään ko. ohjelman sekä kulloinkin avoinna olevan haun teeman mukaisesti. Rahoitusta voivat hakea yksittäiset tutkimusryhmät tai useampien toimijoiden muodostama yhteistyöverkosto. Tukiprosentit vaihtelevat tukimuodoittain, mutta ovat tyypillisesti 70-80%. Rahoitettavien hankkeiden koko vaihtelee haun ja hakualueen mukaan, mutta hankkeiden budjetit voivat olla jopa useita satoja tuhansia euroja.

Keski-Suomessa kevään EAKR-haussa korostuvia teemoja ovat mm. materiaali- ja energiatehokkuutta parantavat uudet ratkaisut sekä Keski-Suomen maakunnan strategisten kärkien toteuttaminen (bio-, digi-, osaamis- ja hyvinvointitalous sekä matkailu) ja niiden yhdyspinnoilla liikkuva tutkimus ja kehitystyö.

Kevään hauista pidetään info-tilaisuus tiistaina 12.2. klo 9-11. Info-tilaisuudessa käydään läpi mitä hakuja keväällä avautuu, ja mitä edellytyksiä niiden hakemiseen vaaditaan kevään hakuja sekä opastetaan mitä asioita hakemuksessa on huomioitava, millainen on hyvä hakemus ja minkälaisia ovat valintaperusteet eri rahoittajien näkökulmasta.

Lisätietoa: Marko Aittola: marko.aittola@chydenius.fi, 040 726 7865