08.02.2018

Suomen Akatemiassa (HKI) työpaja hakemuksen rakenteesta 2.3.2018

Syksyllä 2017 Suomen Akatemia kysyi hakijoilta, miten he kokevat rahoituksen hakemisen. Kyselyyn saatiin 859 vastausta. Lisäksi haastateltiin vielä 27 hakijaa ja yliopistojen tutkimuspalveluissa työskentelevää henkilöä.

Suomen Akatemia kiittää palautteesta ja ottaa näkemykset ja toiveet huomioon kehittäessään palveluitaan. Osa kehitystyön tuloksista näkyy jo kevään 2018 hauissa, mutta erityisesti laajempaa kehitystyötä tietojärjestelmissä edellyttävät työt vievät enemmän aikaa.

Kevään 2018 aikana kokeillaan räätälöityjä hakuilmoituksia akatemiaohjelmien Mineraalivarat ja korvaavat materiaalit -kansainvälisessä haussa ja Media ja yhteiskunta -haussa. Näiden, ja syksyn 2017 akatemiatutkijan tehtävä -hakuilmoituksen kokemusten pohjalta voidaan kehittää sähköisiä palvelujärjestelmiä hakijoiden kannalta selkeämmiksi. Haun päätyttyä, SA informoi myös entistä selkeämmin, miten hakuprosessi etenee ja keitä ovat yhteyshenkilöt.

Suomen Akatemia kutsuu hakijoita ja tutkimuspalvelujen henkilöstöä työpajoihin pohtimaan hakemuksen rakennetta sekä haastatellaan arviointipaneeliemme jäseniä. Työpajat järjestetään 2.3.2018 klo 12–15 Helsingissä.  Jos olet kiinnostunut osallistumaan työpajaan, niin ilmoittaudu viimeistään ma 26.2.2018 mennessä.

Suomen Akatemia kehittää yhdessä tutkimusorganisaatioiden tutkimuspalveluhenkilöstön kanssa  hakuneuvontaansa Ask & Apply -kiertueille vastaamaan paremmin hakijan tarpeita.

Erityisesti tutkijatohtorihakijoiltamme saadun palautteen perusteella mietimme päätösprosessin nopeuttamista.

Lisätietoja Suomen Akatemiassa:

Johtava tiedeasiantuntija Tiina Petänen, p. 029 533 5019, etunimi.sukunimi(at)aka.fi

Suomen Akatemian hakuneuvonta JYU:ssaTutkimusrahoituksen asiantuntija Satu Huhtala p. 0400-248085, satu.m.huhtala(at)jyu.fi