Tutkimusrahoituksen haun palvelut

Tutkimusrahoituksen tiimi tukee tutkijaa hankkeen idea- ja hakuvaiheessa kun rahoitusta haetaan Jyväskylän yliopistoon. Me autamme löytämään sopivia rahoitusohjelmia sekä tulkitsemaan rahoittajan ehtoja. Meiltä saa neuvoja ja kommentteja hakemuksen kirjoittamisvaiheessa, apua hankkeen vaikuttavuuden ja vuorovaikutuksen kuvaamisessa sekä rahoittajakohtaista koulutusta.

Avustamme tutkijoita rahoitushakemusten tekemisessä eri rahoittajille, mm. Suomen Akatemia, Business Finland, Horisontti 2020 ml. ERC ja MSCA, ERASMUS+, COST, NordForsk, LIFE, rakennerahastot ja säätiöt.

Alle on listattu esimerkkejä palveluistamme. Lisätietoja, koulutusmateriaalit (kirjautuminen JYU-tunnuksilla) sekä rahoittajakohtaisia ohjeita löydät ohjekeskuksen tutkimusrahoitus-osiosta (kirjautuminen JYU tunnuksilla). Voit myös ottaa suoraan yhteyttä asiantuntijoihimme sähköpostitse ris[at]jyu.fi tai soittaa henkilöstö-kohdasta löytyviin numeroihimme.

Tutkimusrahoituksen palveluesimerkkejä:

Rahoituskartoitus

Kuvaa tutkimusideasi ja rahoitustarpeesi lyhyesti (max. 1 A4) ja lähetä kuvaus osoitteeseen ris[at]jyu.fi, vastaamme viimeistään viiden arkipäivän kuluessa. Rahoituskartoituksen perusteella ehdotamme sinulle sopivia rahoitusohjelmia ja -hakuja, sekä kerromme kyseiseen rahoitukseen liittyvistä edellytyksistä ja rajoituksista.

Koulutus

TutkimuspalvelupäivätVoit tilata TIP:n asiantuntijat kertomaan tutkimusrahoituksesta tiedekunnan/laitoksen/tutkimusryhmän järjestämään tilaisuuteen. Voit pyytää esitystä JY:n päärahoittajista: Suomen Akatemia, Business Finland (ent. TEKES), EU:n H2020-ohjelma, tai katsausta alasi ajankohtaisiin hakuihin (säätiöt, ministeriöt, rakennerahastot jne.). Koulutamme myös muun muassa seuraavista aiheista:
- miten valmistelen hyvän rahoitushakemuksen, 
- miten suunnittelen hankkeen työpaketit ja toteutuksen,
- hankkeen ohjausryhmätyöskentely, 
- sähköisten hakujärjestelmien käyttäminen, 
- hankkeiden vaikuttavuus,
- tutkimusrahoitus tutkijauran eri vaiheissa.

Hakemuksen kommentointi 

TIP:sta saat neuvoja ja ideoita rahoitushakemuksesi valmisteluun. Voimme kommentoida Business Finland, H2020 ja Suomen Akatemia -hakemustasi rahoittajan arviointikriteerien pohjalta. Parhaiten voimme auttaa, jos otat yhteyttä heti kun aloitat hankevalmistelun. Lupaamme palvelun, kun lähetät hakemuksesi viimeistään 10 arkipäivää ennen haun päättymistä sähköpostiosoitteeseen ris[at]jyu.fi.

Hakulomakkeet ja -järjestelmät

Saat apua  hakujärjestelmien käyttämisessä ja hakulomakkeiden täyttämisessä. Rahoitushakemuksissa saatetaan kysyä esimerkiksi PIC-koodia, erilaisia yhteyshenkilöitä, perustietoja yliopistosta ja ALV-numeroa.

Allekirjoitukset

Rehtorin allekirjoitukset hakuvaiheessa: Mikäli hakemuksessa  tarvitaan rehtorin allekirjoituksia, ota yhteys ris[at]jyu.fi viimeistään viisi (5) työpäivää ennen kuin tarvitset allekirjoitukset.

Vaikuttavuustyöpaja

Työpaja on tarkoitettu hakemuksen vaikuttavuus (Impact) -osion työstämiseen ja vahvistamiseen.