Yhteistyö ja kumppanuudet

Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen monitieteinen tiedeyliopisto. Teemme monipuolista yhteistyötä yliopisto-organisaation kaikilla tasoilla yritysten, oppilaitosten, alumnien ja yhteiskunnan kanssa.

Tutkimusyhteistyöstä, tilaustutkimuksista ja innovaatiotoiminnasta saat tietoa tutkimus- ja innovaatiopalvelut -yksiköstämme. Tuotamme ja jaamme hyödyllistä ja vaikuttavaa tietoa tutkimustuloksista. Yritysyhteistyötä ja yrittäjyyttä edistetään yhteistyössä Jyväskylän Yritystehtaan kanssa. Yliopisto tarjoaa opiskelijoille ja tutkijoilleen myös yrittäjyysopintoja.

Kansainvälinen ja valtakunnallinen yhteistyö

Yliopisto tekee tutkimusyhteistyötä merkittävien kansanvälisten yritysten ja organisaatioiden kanssa. Esimerkkejä ovat IBM, Airbus, NASA, ESA, Unesco.  Valtakunnallisesti yhteistyötä tehdään Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa, Vuokatin Snowpoliksen ja lukuisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Tutkimuslaitokset kuten Luonnonvarakeskus ovat tärkeitä partnereita. Alueellisesti yliopisto toimii tiiviisti Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen ja maakunnan parhaaksi.

Koulutusyhteistyötä tehdään niinikään kansainvälisesti ja kotimaassa. Jyväskylän koulutuskuntayhtymän, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistoiminnan muotoja ovat esimerkiksi Edufutura ja Suomalainen musiikkikampus. EduCluster Finland on koulutusvientiin erikoistunut yliopiston ja ammattikorkeakoulun omistama yhtiö.

Yritysyhteistyö – palvelut yrityksille, työnantajille ja organisaatioille


Yrityksille yliopistoyhteistyö tarjoaa mahdollisuuden osallistua tutkimuksiin tai hyödyntää tutkimustuloksia. Työnantajat löytävät työelämäpalvelut-yksikön kautta harjoittelijoita ja opinnäytteiden tekijöitä firmojen projekteihin. Yliopiston monet tilaisuudet tuottavat tietoa ja verkottavat asiantuntijoita ja firmoja.  Lue lisää.

Alumni, pidetään yhteyttä!


Mitä opinahjoosi kuuluu nyt? Missä kurssikaverit ovat tänään? Vaikka opinnot ovat ohi, meillä on sinulle paljon aktiviteetteja: tarjoamme yritysyhteistyömahdollisuuksia, kaipaamme luennoitsijoita, mentoreita ja vanhoja tuttuja alumnitapahtumiin. Ja aina voit palata opiskelijaksi! Liity verkostoon ja tilaa alumniuutiskirje! Lue lisää.

 

UNESCO-yhteistyö
Ota yhteyttä!