14.02.2018

San­na-Mari Hyn­ni­nen on vuo­den alum­ni 2017

Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi 2017 on valittu Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen.

Jyväskylän yliopiston vuoden alumniksi 2017 on valittu Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen.

Sanna-Mari Hynninen valmistui kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2007 pääaineenaan kansantaloustiede.

Hynninen on työskennellyt mm. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun kansantaloustieteen yliassistenttina, Kasvun Roihu Oy:ssä liiketoimintajohtajana, Jämsän Lääkärikeskus Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä yksityisyrittäjänä Bundle Oy:ssä. Hänellä on vahvaa kokemusta strategisesta suunnittelusta, liikkeenjohdon konsultoinnista ja pk-yrittäjyydestä.  Hynninen on näkyvä ja merkittävä toimija Keski-Suomessa.

Kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2002 valmistuttuaan Hynninen jatkoi suoraan tohtoriksi asti ja tutkinnot sisälsivät niin valtio-oppia, tilastotiedettä, naistutkimusta, matematiikkaa kuin kasvatustiedettä monen muun aineen ohella.

– Monipuolisista tutkintokokonaisuuksista on ollut vain hyötyä. En näe mitään syytä siihen, että opintojen tulisi rakentua vain jonkin tietyn raamin mukaan. Opintovuodet ovat arvokasta aikaa, jolloin on mahdollista kartoittaa tulevaisuuden suuntia ja mahdollisuuksia myös myöhempää elämää varten. Harvahan meistä pysyy enää täysin samassa ammatissa koko ikäänsä, Hynninen rohkaisee.

– Nykyään valmistuu hyvin rohkeita ja yrittäjähenkisiä nuoria. He ovat äärimmäisen arvokkaita etenkin pienille ja kasvaville yrityksille. Rohkaisenkin lähestymään yrityksiä ja yrittäjiä suoralla ja ammattimaisella otteella. Usein odotuksena onkin, että vastavalmistuneet korkeakoulutetut tuovat mukanaan uudenlaista kehitysotetta, Hynninen arvioi.

Työtä ja uramahdollisuuksia on hänen mukaansa hyvin mahdollista luoda pitkälti myös itse esimerkiksi oman yrityksen perustamisella. Liikaa paineita Hynninen ei kuitenkaan asettaisi vielä opiskeluaikaan.

– Halusin itsekin valmistua suhteellisen nopeasti ja tein kaiken lisäksi töitä samaan aikaan. Jälkikäteen ajateltuna vähempikin olisi riittänyt, sillä asiat etenivät joka tapauksessa ihan mallillaan. Elämä kyllä kantaa ja sattuma vaalii valmistunutta, Hynninen pohtii.

– On myös tärkeää verkostoitua avoimin mielin ja kohdella toisia hyvin. Koskaan ei voi tietää, kenen kanssa tulet joskus tekemään yhteistyötä, tai keneltä tulet tarvittaessa saamaan apua takaisin. Unelmistaan kannattaa myös puhua ääneen, sillä sitä kautta ne tuppaavat usein myös toteutumaan.

Jyväskylän yliopiston alumnit JYKYS ry palkitsi ansioituneen Jyväskylän yliopistosta valmistuneen henkilön eli vuoden alumnin kauppakorkeakoulun esityksestä. Julkistaminen tapahtui yliopistopäivien iltajuhlassa perjantaina 27.10.2017.

Sanna-Mari Hynnisen haastattelu Tiedonjyvässä 
https://www.jyu.fi/tiedonjyva/alumnipalsta/kauppatieteiden-tohtori-asettautui-yrittajyyden-nakoalapaikalle

Lisätietoja:

  • Sanna-Mari Hynninen, p. 050 563 7780, sanna-mari.hynninen@yrittajat.fi
  • Hallintopäällikkö Kirsi Murtosaari, puh. 040 745 6156, kirsi.murtosaari@jyu.fi, kauppakorkeakoulu
  • Kanslianeuvos Juhani Lillberg, Jyväskylän yliopiston alumnit JYKYS ry:n puheenjohtaja, puh. 0400 690 709, juhani@lillberg.com