13.01.2018

Awesome Digi: tiede käytäntöön somessa

Tarina on julkaistu alunperin osaajia.fi-sivustolla (teksti: Vilja Paavola, kuvat: Jiri Halttunen).

Mari Stenman: Toimitusjohtaja unelmakartalla

Mari Stenman on kahden energisen pojan äiti, tietokirjailija ja start up -firma Awesome Digin toimitusjohtaja. – Kamppailen normaalien ruuhkavuosihaasteiden kanssa arjessa ja nautin elämästä. Pitäisi olla koko ajan hirveästi esillä ja myydä ja kehittää, ja samanaikaisesti lapset sairastuvat kahdeksi viikoksi ja mies on työmatkalla Ruotsissa, Mari hymyilee.

– Vedän yritystä, jonka liikeidean olen itse keksinyt. Siitä olen ylpeä.

Käännekohta kohti unelmaa ja hyvinvointialan yrittäjyyttä oli omien lasten saaminen. – Lasten syntymät pakotti pysähtymään ja näkemään, mitä oikeasti haluan. Sitä ennen työ vei mennessään aika suorituskeskeistä arkea. Tosi iso merkitys oli sillä, että tein unelmakartan ehkä puolitoista vuotta sitten, kun olin vähän epävarma, mitä haluan.

Karsimalla kohti

– Yhtäkkiä unelmat alkoi toteutua! Fokus siirtyi ehkä tiedostamattomastikin kohti niitä. Jätin pois tärkeitä asioita, kuten ryhmäliikuntatunnit, joita olin vetänyt kaksikymmentä vuotta. Aluksi luopuminen oli tosi iso juttu, mutta aika nopeasti huomasin, että tämä oli oikea ja hyvä valinta.

– Unelmakartassa luki hyvinvointi, tiede ja kirjoittaminen, Mari kertoo. Awesome Digin liikeidean ydintä on juuri se: yritys tuottaa hyvinvointialan yrityksille tiedepohjaista sisältömarkkinointia. Yrityksen visio on jalkauttaa tutkittu hyvinvointitieto jokaisen ihmisen ulottuville.

Tuotekehityspolku on ollut pitkä ja hyvä. – Aatonaattona isompi poika halusi nukkua majassa sohvalla joulukuusen vieressä. Silittelin häntä uneen siinä kuun valossa, kun uudessa kodissa ei ole vielä olohuoneessa verhoja. Yhtäkkiä sain siinä pimeässä välähdyksen, Sarasvuon sanoin, Mari kuvailee. Konseptin palat menivät sellaisille paikoilleen, että tuote on ottanut jalat alleen.

Viiden vuoden päästä Awesome Digi on Euroopassa. Mari on edelleen Awesome Digin toimitusjohtaja, mutta saa keskittyä kaiken tekemisen sijaan kehittämiseen, verkostoitumiseen ja vaikuttamiseen. – Tällainen olen aina ollut, haukkaan monta isoa palaa kerralla, Mari nauraa kertoessaan tulevasta ja purressaan leivän palaa pois alta.