17.08.2018

Yrittäjyys ja verkostot

Mistä apua, jos haluat yrittäjäksi tai lähteä muuten kaupallistamaan osaamistasi (esim. sivutoiminen yrittäjyys, freelancer-työt)? Vai etsitkö kenties kanssayrittäjiä ja -innostujia ideallesi?

Yrittäjyys voi tuntua yksinäiseltä puurtamiselta, mutta heti alkuun on tärkeä tietää: et ole yksin. Tälle sivulle on koottu keskeisiä verkostoja, jotka auttavat sinua eteenpäin.

1.png

Jyväskylän Yritystehdas

Yritystehdas on paikka, jonne voivat mennä kaikki yrittäjyydestä ja uusista verkostoista kiinnostuneet. Pääset kehittämään osaamistasi ja saamaan apua niin ideoimis- kuin haudutusvaiheeseenkin.

Yritystehdas on Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, koulutuskuntayhtymän ja kaupungin yhteinen yhtiö, joka edistää yrittäjyyskasvatusta sekä uuden liiketoiminnan syntymistä kaupungissamme. Se tukee oppilaitosten yhteisiä opintoja ja tapahtumia sekä tarjoaa hautomopalveluja kasvuhakuisille alkaville yrityksille.

Keski-Suomen Uusyrityskeskus

Jos sinulla on jo selkeä visio liiketoimintasuunnitelmastasi, voit mennä suoraan Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen puheille.

TE-palvelut

TE-palvelut tarjoaa palveluja yritystoiminnan alkuvaiheeseen (esim. starttiraha, yrityksen perustaminen).

Jyväskylä Entrepreneurship Society (JES)

Jyväskylä Entrepreneurship Society ry (JES) on yrittäjähenkinen yhteisö opiskelijoilta opiskelijoille. JES tarjoaa konkreettisia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen, oman jutun löytämiseen, uusiin ihmisiin tutustumiseen ja yritysmaailman kontaktien saamiseen. Parhaimmillaan toiminta on mahdollistanut uusien työpaikkojen löytymisen, liikeideoiden syntymisen ja jopa yritysten perustamisen! Järjestön tapahtumatarjontaan kuuluu muun muassa brunsseja, puhujatapahtumia, workshopeja, excursioita sekä ideointitapahtumia. JES on osa Suomen laajuista ES-järjestöjen verkostoa, jonka toimijat levittävät yrittäjyyden ilosanomaa omissa kaupungeissaan.

ZestMark

ZestMark tarjoaa alle 30-vuotiaille inspiraatiota ja työkaluja itsensä työllistämiseen sekä yrittäjyyshaaveiden toteuttamiseen.

Crazy Town

Crazy Town on asiantuntijoiden yhteinen tila ja yhteisö – työtilan lisäksi sinun on mahdollista saada kumppaneita, ammatillisia verkostoja, yhteisöllistä työskentelyä, työkavereita ja uusia asiakkuuksia!

Jyväskylän nuorkauppakamari

Jyväskylän nuorkauppakamari on nuorten yrittäjien, johtajien ja asiantuntijoiden verkostoitumis- sekä oppimisjärjestö.

Keski-Suomen Yrittäjät

Keski-Suomen Yrittäjiin kuuluu yrittäjiä, johtajia ja vaikuttajia kaikilta toimialoilta. Yrittäjät pitävät huolta, että yrittäjyys huomioidaan päätöksenteossa, he antavat myös neuvoa ja tukea yritystoiminnan vaiheisiin.

Jyväskylän yliopiston alumnit Jykys ry

Jyväskylän yliopistosta on valmistunut lukuisa määrä asiantuntijoita ja yrittäjiä, jotka voivat tarjota juuri sinulle arvokkaita vinkkejä ja verkostoja yrittäjyyden polulla.

Entrepreneur in Recidence (EIR)

Kaipaatko mentoria, neuvonantajaa tai kanssayrittäjää? Kysy  EIR-toiminnasta lisää Mari Suorannalta (mari.suoranta@jyu.fi)!