Yrittäjyys ja verkostot

Mistä lähteä liikkeelle, jos haluat kaupallistaa omia tutkimustuloksia? Tai kiinnostaako yrittäjyys muuten? Tutustu tältä sivulta hyödyllisiin verkostoihin ja tukipalveluihin.

Sivutoiminen yrittäjä, oma firma, freelancer vai jotakin muuta? Yrittäjyystaipaleella on tarjolla paljon tukea ja verkostoja.

1.png

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut auttavat mm. tutkimuksen kaupallistamisprosessissa, sopimus- ja keksintöasioissa sekä tutkimustulosten hyödyntämisessä. Jos yritystoimintaan liittyy tutkimustuloksia, kannattaa etukäteen selvittää, kuka tulokset omistaa. Hyvänä käytäntönä tutkijan ja yrittäjän työn yhdistäville on tehdä sivutoimi-ilmoitus yliopistolle.

Unifund Jyväskylä Oy

Jyväskylän yliopiston perustama rahoitusyhtiö Unifund Jyväskylä Oy auttaa liiketoimintaa, joka perustuu yliopistossa syntyneiden immateriaalioikeuksien hyödyntämiseen tai tutkimustulosten ympärille syntyneeseen palveluliiketoimintaan. Monet yliopistolähtöiset yritykset olisivat toivoneet yliopistoa mukaan ainakin alkuvaiheen omistajaksi, mikä on Unifundin myötä mahdollista.

Jyväskylän Yritystehdas

Yritystehdas on paikka, jonne voivat mennä kaikki yrittäjyydestä ja uusista verkostoista kiinnostuneet. Pääset kehittämään osaamistasi ja saamaan apua niin ideoimis- kuin haudutusvaiheeseenkin.

Yritystehdas on Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, koulutuskuntayhtymän ja kaupungin yhteinen yhtiö, joka edistää yrittäjyyskasvatusta sekä uuden liiketoiminnan syntymistä kaupungissamme. Se tukee oppilaitosten yhteisiä opintoja ja tapahtumia sekä tarjoaa hautomopalveluja kasvuhakuisille alkaville yrityksille.

Keski-Suomen Uusyrityskeskus

Jos sinulla on jo selkeä visio liiketoimintasuunnitelmastasi, voit mennä suoraan Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen puheille.

TE-pal­ve­lut

TE-palvelut tarjoaa palveluja yritystoiminnan alkuvaiheeseen (esim. starttiraha, yrityksen perustaminen).

Crazy Town

Crazy Town on asiantuntijoiden yhteinen tila ja yhteisö – työtilan lisäksi sinun on mahdollista saada kumppaneita, ammatillisia verkostoja, yhteisöllistä työskentelyä, työkavereita ja uusia asiakkuuksia!

Keski-Suomen Yrittäjät

Keski-Suomen Yrittäjiin kuuluu yrittäjiä, johtajia ja vaikuttajia kaikilta toimialoilta. Yrittäjät pitävät huolta, että yrittäjyys huomioidaan päätöksenteossa, he antavat myös neuvoa ja tukea yritystoiminnan vaiheisiin.

Keski-Suomen kauppakamari

Keski-Suomen kauppakamari vaikuttaa maakunnan elinkeinopolitiikkaan nostaen esiin uusia näkökulmia ja kehittämiskohteita. Kauppakamarin tehtävänä on edistää yrittäjyyttä ja ottaa vastuuta maakunnan kilpailukyvyn kehittämisestä.

Jyväskylän yliopiston alumnit Jykys ry

Jyväskylän yliopistosta on valmistunut lukuisa määrä asiantuntijoita ja yrittäjiä, jotka voivat tarjota juuri sinulle arvokkaita vinkkejä ja verkostoja yrittäjyyden polulla.

Entrepreneurship in Recidence (EIR)

Kaipaatko mentoria, neuvonantajaa tai kanssayrittäjää? Kysy  EIR-toiminnasta lisää Mari Suorannalta (mari.suoranta@jyu.fi)!