31.10.2017

Yrittäjyys ja verkostot

Mistä lähteä liikkeelle, jos haluaa kaupallistaa omia tutkimustuloksia? Tai yrittäjyys kiinnostaa muuten? Tutustu lisää tältä sivulta!

Sivutoiminen yrittäjä, oma firma, freelancer vai jotakin muuta? Yrittäjyystaipaleella on tarjolla paljon tukea ja verkostoja.

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut

Tutkimus- ja innovaatiopalvelut auttavat mm. tutkimuksen kaupallistamisprosessissa, sopimus- ja keksintöasioissa sekä tutkimustulosten hyödyntämisessä. Jos yritystoimintaan liittyy tutkimustuloksia, kannattaa etukäteen selvittää, kuka tulokset omistaa. Hyvänä käytäntönä tutkijan ja yrittäjän työn yhdistäville on tehdä sivutoimi-ilmoitus yliopistolle. Tutkimuksen kaupallistamisen periaatteita kerrotaan tarkemmin täällä.

Unifund Jyväskylä Oy

Jyväskylän yliopiston perustama rahoitusyhtiö Unifund Jyväskylä Oy auttaa liiketoimintaa, joka perustuu yliopistossa syntyneiden immateriaalioikeuksien hyödyntämiseen tai tutkimustulosten ympärille syntyneeseen palveluliiketoimintaan. Monet yliopistolähtöiset yritykset olisivat toivoneet yliopistoa mukaan ainakin alkuvaiheen omistajaksi, mikä on Unifundin myötä mahdollista.

Jyväskylän Yritystehdas

Uusi Yritystehdas on paikka, jonne voivat mennä kaikki yrittäjyydestä ja uusista verkostoista kiinnostuneet. Yritystehdas auttaa sinua alkutaipaleen ideoimis- ja haudutusvaiheessa.
 
Kyseessä on Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, koulutuskuntayhtymän ja kaupungin yhteinen tuleva yhtiö, joka edistää yrittäjyyskasvatusta ja uuden liiketoiminnan syntymistä kaupungissamme. Se tukee oppilaitosten yhteisiä opintoja ja tapahtumia sekä tarjoaa hautomopalveluja kasvuhakuisille alkaville yrityksille. Uusi yhtiö on tällä hetkellä käynnistämisvaiheessa, ja nykyinen Yritystehdas palvelee vuoden 2017 loppuun.

Keski-Suomen Uusyrityskeskus

Jos sinulla on jo selkeä visio liiketoimintasuunnitelmastasi, voit mennä suoraan Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen puheille.

Crazy Town

Crazy Town on asiantuntijoiden yhteinen tila ja yhteisö – työtilan lisäksi sinun on mahdollista saada kumppaneita, ammatillisia verkostoja, yhteisöllistä työskentelyä, työkavereita ja uusia asiakkuuksia!

Jyväskylän yliopiston alumnit

Jyväskylän yliopistosta on valmistunut lukuisa määrä asiantuntijoita ja yrittäjiä, jotka voivat tarjota juuri sinulle arvokkaita vinkkejä ja verkostoja yrittäjyyden polulla.

Entrepreneurship in Recidence (EIR)

Kaipaatko mentoria, neuvonantajaa tai kanssayrittäjää? Kysy  EIR-toiminnasta lisää Mari Suorannalta (mari.suoranta@jyu.fi)!