Kestävä kehitys Jyväskylän yliopistossa

Yliopistoilla on erityinen tehtävä lisätä ymmärrystä ympäröivästä maailmasta ja sen ilmiöistä. Yliopistojen vastuulla on myös kouluttaa tulevaisuuden asiantuntijoita kohtaamaan paikallisia ja maailmanlaajuisia haasteita. 

 

Kestävä kehitys koskettaa tutkimuksen ja opetuksen lisäksi kaikkea yliopiston toimintaa rakennusten käytöstä hankintoihin ja liikkumiseen. 

MITÄ TEEMME?

Jyväskylän yliopistossa tehdään vastuullisia valintoja päivittäin. Kestävä kehitys näkyy pieninä ja suurempina tekoina yliopiston arjessa. 

Green Office logo vaaka

GREEN OFFICE

Yliopisto on kehittänyt WWF:n Green Office -ympäristöjärjestelmän avulla toimintaansa vuodesta 2013 lähtien.                                                    

Sopin katolla

OPISKELU

Jyväskylän yliopistossa

 


Pyöräily syksy

PYÖRÄILY

Pyöräily on suosittu tapa liikkua Jyväskylässä. Pyöräily onnistuu ympäri vuoden, kun muistaa vaihtaa talven tullen renkaat ja hidastaa vauhtia.

Kestomuki

KESTOMUKI

Kestomukista juotu kahvi tai tee säästää luontoa. Yliopiston logolla varustettuja termosmukeja voi ostaa Sopista ja kampusravintoloista.             

Paita

REILU KAUPPA

Jyväskylän yliopisto on ollut Reilun kaupan korkeakoulu vuodesta 2014. Reilun kaupan tuotteita on myynnissä yliopistokauppa Sopissa.                       

TUTKIMUS

Jyväskylän yliopistossa tehdään

 

YHTEISTYÖ

Jyväskylän yliopisto

 

Ruokala Ruusupuisto

RUOKA & JUOMA

Kampusravintoloissa on päivittäin tarjolla vaihtoehtoja eri ruokavalioille. Ruusupuiston ravintola Uno on painottunut kasvisruokaan.