12.07.2017

Ruoka

Terveellinen ja vastuullisesti tuotettu ruoka

Ruuantuotanto ja -kulutus vaikuttavat merkittävästi ympäristöön. Ruokaketju pellolta pöytään tai jätteeksi kuormittaa ilmastoa ja vesistöjä. Ruoankulutuksen ympäristövaikutuksia voidaan vähentää suosimalla ympäristöä vähemmän kuormittavia ruokia ja pitämällä ruokahävikki mahdollisimman pienenä. Vastuullisesti tuotettu ruoka hyödyttää myös viljelijöitä lähellä ja kaukana.

Mitä yliopisto tekee?

Kampuksen ravintoloissa on tarjolla päivittäin vegaanista ja kasvisruokaa. Erityisesti Ruusupuiston katutasossa sijaitseva Uno painottuu kasvisruokaan: tarjolla on päivittäin kaksi kasvisvaihtoehtoa. Sekä Ilokivi että Sonaatti-ravintolat ovat sitoutuneet vastuullisuuteen niin hankinnoissaan kuin ruuan valmistuksessa.  

Jyväskylän yliopisto on Reilun kaupan korkeakoulu. Yliopisto osoittaa sitoutumistaan globaaliin vastuuseen käytännössä tarjoamalla Reilun kaupan kahvia ja teetä virallisissa tilaisuuksissa ja sekä useimpien (?) tiedekuntien ja erillislaitosten tilaisuuksissa.

Tavoitteena ympäristön huomioon ottavat ruokapalvelut

Yliopisto, ylioppilaskunta sekä kampuksen ravintola- ja kahvilapalveluiden tuottajat tekevät yhteistyötä tarjottavien tuotteiden ympäristönäkökohtien huomioimisen edistämiseksi.

               Ota sel­vää,                   mitä sinä voit teh­dä.

 

Tiesitkö?

  • Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Tavoite ruoka