Logo - Jyväskylän yliopiston logo

Jyväskylän yliopiston logot, soihtu, JYU logo.

Soihdun tarina

Soihtu kuvastaa tiedon valoa, tieteen paloa, toivoa ja valistusta.

Liekehtivä soihtu on palvellut Jyväskylän yliopiston tunnuksena läpi useiden historiallisten vaiheiden. Alkuperäisen version, jossa liekit leiskuivat jyväseppeleen ympäröiminä, suunnitteli Jyväskylän kasvatustieteellisen korkeakoulun piirustuksen ja käsityön lehtori Toivo Ojala vuonna 1937. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta käyttää logonaan edelleenkin Ojalan piirtämää tunnusta. Jyväviittaus on mahdollisesti peräisin Lauri Pohjanpään Kylväjä-runosta. Liekki puolestaan symboloi opettajien työtä valon tuojana kansalle.

Oh­jei­ta lo­gon käyt­töön

Yliopiston logo muodostuu soihtutunnuksesta ja yliopiston nimestä. Soihtu on perusmuodossaan 27 mm korkea. Logoa voi suurentaa tai pienentää, kunhan mittasuhteet säilyvät. Soihdun korkeus on kuitenkin aina vähintään 17 mm. Soihdun tai sen osan suhteita ei saa muuttaa. Soihtu-logoa ilman JYU-tekstiä saa käyttää VAIN kun Jyväskylän yliopisto tulee esille asiayhteydessä. Soihdun värejä ei saa muuttaa.

Värillistä soihtua ei saa koskaan käyttää harmaasävyisenä. Kun tarvitaan mustavalkoista tunnusta, tulee käyttää ääriviivasoihtua.

Logot painotuotteisiin:

Muita logoversioita saat tarvittaessa yliopiston viestintäpalveluista (sähköposti: viestinta@jyu.fi).