Fysiikan laitos

Solitoni 27.3.2017

In English

HIghligths

Toimistoinfoa ja vierailijoiden isännät huomio! Marjut on lomalla kaksi viikkoa pääsiäisen molemmin puolin eli 10.-21.4. Tuona aikana laitokselle on tulossa paljon vierailijoita. Otathan yhteyttä Marjutiin jo nyt hyvissä ajoin, jotta ehditte sopia järjestelyistä. Opetuksen pääsiäistauko on 10.-13.4. ja Minttukin lomailee silloin. 

Tiedekunnan opiskelijablogin ensimmäinen kirjoitus "Opiskelijaelämä on ihmisen parasta aikaa"

Yliopiston matkavakuutusnumero on vaihtunut.Vanhat matkavakuutuskortit saksilla poikki ja roskiin.  

Henkilökuntaan kuuluva voi ladata älypuhelimeensa uuden mobiilivakuutuskortin. Ohje osoitteessa https://www.jyu.fi/yliopistopalvelut/intra/henkilostolle/how-to/matkavakuutus

Kurssikirjojen hankintaesitykset kirjastolle ja laitoksen opiskelijatilaan. Opetussuunnitelmat siis uudistuvat kesällä. Osalla kursseista uudistuu myös sisältö ja kurssikirjallisuus. Tarkistaisitko omien kurssiesi osalta, kuinka hyvin kurssikirjallisuutta on saatavilla yliopiston kirjastossa! Kurssin koosta riippuen mahdollisesti muutama kappale olisi hyvä olla saatavilla myös laitoksen opiskelijatilassa. Hankintatarpeissa ota yhteyttä Minttuun! Kaikkien kurssikirjojen osalta ei ole ilmoitettu painosta tai ISBN- numeroa, lähetä myös nämä puuttuvat tiedot Mintulle. Suurimpien kurssien kirjalistat ohessa. 

Suomen Akatemian huhtikuun hakuilmoitus on julkaistuHuhtikuussa tulevat haettavaksi akatemiaprofessorin tehtävä sekä akatemiaohjelmat Säteilyilmaisimet terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi (RADDESS) ja Tieteellä terveyteen (TERVA). Lisäksi huhtikuussa voi hakea rahoitusta ICT 2023 -ohjelman kolmen uuden teeman alueelta. Haettavana on myös Yhdysvaltain kansallisen tiedeinstituutin NSF:n erityisrahoitus stipendiaateille työskentelyjaksoon Suomessa. Hakuaika on 3.-26.4.2017. Laitoksella Hanna-Mari neuvoo Akatemian hakemusten kanssa ja budjetoinnissa. Muistattehan, että hankeilmoitus on tehtävä Converis-järjestelmään jo hakuvaiheessa! 
 • SA keväthaku-info, 7.4.2017 klo 12.00-14.00, Ruusupuisto Ruu D101 (Juho), ilmoittaudu Korpissa
 • Academy of Finland, April Call information on 7.4.2017 at 10.00-12.00, Ruusupuisto, B102 (Emma), register in Korppi
Muun henkilöstön vuosilomaesitykset Mepco-järjestelmään 28.4.2017 mennessäJos haluat vaihtaa lomarahaasi vapaaksi tai siirtää osan vuosilomastasi pidettäväksi myöhemmin ns. säästövapaana, niin sovi myös siitä viimeistään 28.4.2017. Lomarahan vaihtaminen vapaaksi (Mepcossa joustovapaa) tai säästövapaasta sopiminen tehdään Mepco-järjestelmässä, ei enää paperisella lomakkeella. Esimiehet hyväksyvät vuosilomaesitykset, lomarahan vaihtamiset vapaaksi sekä säästövapaasta sopimisen Mepco-järjestelmässä viimeistään 5.5.2017. 

Lue myös

Tapahtumia

 • Infotilaisuus jatko-opiskelijoille, Loimu ry ja Mela kertovat ammattiyhdistysjärjestäytymisestä ja vakuutusasioista apurahalla oleville 28.3. klo 14:00, KEM3
 • Graduseminaari, pe 31.3. klo 10 (FYS1). 

  Joonas Tikkanen: Calibration of SAGe well detector (Ohjaajat Roy Pöllänen (STUK) ja Jaana Kumpulainen)
  Mikko Kuha: Eikonal minijet model for proton-proton collisions (ohjaaja Kari Eskola), 
  Henri Hänninen: Syvä epäelastinen sironta valokartiohäiriöteorian toisessa kertaluvussa (ohjaaja Tuomas Lappi), 
  Kalle Kansanen: Kvanttimekaniikkaa vaiheavaruudessa (ohjaaja Francesco Massel)

 • CERN Roadshow in Finland, 6.4. Helsingissä

 • Kollokvio: Yaroslav Pavlyukh, Martin-Luther Universität, Halle, Germany, pe 7.4.2017 klo 10, FYS1
 • Väitös: Wafa Almosly, "Theoretical Study of Supernova Neutrino and Antineutrino Scattering off the Stable Cadmium and Lead Isotopes", pe 7.4. klo 12 (FYS1)
 • Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship Application Course 8-9 May, register via Korppi by 3.5.
 • Workshop on Optimal Transport and Density Functional Theory, 29.5.-7.6.2017 at JYU
 • Nanoscience seminars
 • Nuclear physics seminars

Tärkeitä hakuja

Aikaisemmat viikkotiedotteet

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle.