Fysiikan laitos

Solitoni 23.11.2015

In English

Apurahauutisia. Marton Vargyas ja Tommi Isoniemi ovat saaneet kokovuotisen apurahan jatko-opintoihin Väisälän säätiöltä. Hyviä uutisia, onnittelut!

Gradupalkinto Matti Väisäselle luonnontieteiden opetuksen tutkimisesta.

Kandi-info. Kandidaatintyönsä tammikuussa aloittaville tai aloittamista suunnitteleville opiskelijoille tarkoitettu infotilaisuus on ma 30.11. klo 14 salissa FYS1. Tilaisuudessa esitellään kandidaatintyön sisältöä ja tavoitteita sekä kerrotaan eri tavoista löytää tai saada aihe. Tutkimusryhmillä on tässä tilaisuus esittäytyä aihetta hakeville kandityön tekijöille! Ryhmiltä toivotaan lyhyitä 10-15 minuutin puheenvuoroja, joissa kerrotaan lyhyesti ryhmän tutkimuksesta. Ryhmien edustajat - olkaa AKTIIVISIA ja yhteydessä Jussiin (Maunuksela)!

Kansallinen säteilytutkimuksen yhteenliittymä. Säteilyturvakeskus STUK, Jyväskylän yliopisto ja kahdeksan muuta suomalaista yliopistoa ovat perustaneet kansallisen säteilytutkimuksen yhteenliittymän koordinoimaan ja edistämään säteilyturvallisuustutkimusta Suomessa. Yhteenliittymäsopimuksen myötä Jyväskylän yliopistolle on jo nyt haettavana uudenlaista rahoitusta.

Apurahatutkijan henkilökortti. Jyväskylän yliopisto antaa henkilökortin apurahatutkijoilleen. Henkilökortti annetaan sellaiselle tutkijalle, joka työskentelee Jyväskylän yliopiston tiloissa ja jonka kanssa on tehty sopimus tutkimuksen tekemisestä Jyväskylän yliopiston tiloissa ja laitteilla. Henkilökortti oikeuttaa apurahatutkijan henkilökuntahintaiseen lounaaseen yliopiston Sonaatin lounasravintoloissa, käy kirjastokorttina kirjastossa aktivoinnin jälkeen sekä oikeuttaa osallistumaan yliopistoliikuntaan yliopistoliikunnan hinnaston mukaisesti. Lisätietoja Sannalta.

Apurahatutkijoiden iltapäivä. Jyväskylän yliopiston tutkijakoulu kutsuu apurahalla väitöstutkimustaan tekevät jatko-opiskelijat kakkukahville vaihtamaan ajatuksia apurahatutkimuksesta ja sen merkityksestä Jyväskylän yliopistolle. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.jyu.fi/opiskelu/opiskelijan_etusivu/tohtorikoulutus/tapahtumia/apurahatutkijoidenip. Ilmoittautuminen 25.11. mennessä.

TUTKAn eräpäivät. Vuoden 2015 julkaisujen tiedot ilmoitettava 31.12.2015 mennessä (kuten viime vuonnakin). Ruuhkan välttämiseksi tietojen syöttö kannattaa aloittaa mahdollisimman pian. Tarkasta tähän mennessä kirjatut tiedot helpoiten näin: 1) Avaa TUTKA: tutkijan julkaisut, 2) Kirjoita kenttään sukunimi (ja etunimi), 3) Vuosi on jo oletuksena 2015 ja 4) Näytä raportti. Puuttuva julkaisu tulee ilmoittaa kirjastolle tämän linkin kautta . Riittää, kun laittaa julkaisun pdf:nä tiedostoon (final draft) ja täyttää vain pakolliset julkaisutyyppi- ja tieteenalakentät. Samalla hoituu rinnakkaistallentaminen JYX-julkaisuarkistoon. Huom. mikäli TUTKAsta puuttuu vielä JY:n nimissä kirjattuja vanhempia julkaisuja, näistäkin pitää ilmoittaa. Viime vuoden julkaisut vaikuttavat edelleen ministeriöltä saatavaan rahoitukseen. Muut tiedot (matkat, vierailijat, ohjaukset, rahoitus, esitelmät, posterit ja meriitit) kerätään vanhaan tyyliin keskitetysti tammikuussa.

Tapahtumia

Tärkeitä hakuja

Aikaisemmat viikkotiedotteet

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle.