Fysiikan laitos

Solitoni 20.4.2015

In English

Seuraava Solitoni. Toimittaja lomailee 27.-28.4. ja seuraava Solitoni ilmestyy ma 4.5.

Henkilöstöuutisia. Säätiöiden Post Doc -pooli (Suomen Kulttuurirahasto) on myöntänyt Vantte Kilapalle kokovuotisen apurahan tutkimustyöhön, onnea! Pauli Peura siirtyi Helsinkiin Fysiikan tutkimuslaitokselle Peter Dendoovenin tutkimusryhmään. Onnea Paulille uusiin työhaasteisiin!

Projektiasiaa. Listaus projekteista ja tilausnumeroista on löydettävissä jälleen laitoksen nettisivuilta. Nyt se näkyy vain ollessasi kirjautuneena yliopiston verkkoon. Projektien seurannassa olemme kokeiluluontoisesti ottaneet käyttöön kansion S-asemalla, johon oikeudet on minun ja Sannan lisäksi vain nimetyllä  projektinjohtajalla. Näin rahankäytön seurantaa ei tarvitse etsiä enää sähköpostista tai erikseen pyytää, vaan se on helposti  löydettävissä tuolta S-asemalta. Taulukossa näkyy myös milloin sitä on viimeksi päivitetty. Jos sinäkin haluat omista projekteistasi tällaisen seurannan, tule juttelemaan asiasta. Rahoitusta haettaessa katsomme mieluusti budjetit läpi yhdessä  ja myös hankeilmoitus on hyvä tehdä jo hakuvaiheessa. Hanke-ilmoituksen kautta laitos sitoutuu hankkeeseen ja siihen mahdollisesti liittyvään omarahoitusosuuteen. Ninni

Kuukausi fysiikalla hakijat. Kesäduunin haku sulkeutui viime viikolla ja hakemuksia saapui yhteensä 73 kappaletta. Lähialueiden lukiot ovat hyvin edustettuna, mutta sana oli kiirinyt myös mm. Vantaalle, Turkuun, Hyvinkäälle, Iisalmeen, Nokialle ja Orivedelle.

Rekrytoinnit ulkomailta. EU:n ulkopuolista rekrytointia suunnitellessa on syytä keskustella asiasta heti toimiston väen kanssa, jotta prosessi sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Prosessi koskettaa toimistossa useita henkilöitä:
- Jatko-opiskelijaksi ottaminen, Minttu (vasta maisterin tutkinnon valmistuttua)
- Työsopimusasiat, Sanna
- Kutsut ym. oleskelulupaa varten sekä vakuutus-, sosiaaliturva- ja matka-asiat, Marjut
Jos asiasta käydään sähköpostikeskustelua on syytä pitää kaikki kolme vastaanottajien listalla.

Tiedekunnan avoimet ovet. Tiedätkö, mitä tiedekunnan toimistossa tehdään? Haluatko tietää tulevista kehityssuunnitelmista? Ketkä työskentelevät tiedekunnan toimistossa? Missä tiedekunnan toimisto sijaitsee? Tervetuloa kahville ja tutustumaan tiedekunnan palveluihin ja henkilöstöön perjantaina 24.4.2015 klo 10:00 – 13:30, sinulle sopivaan aikaan. Tiedekunnan toimisto sijaitsee Ylistönrinteellä YK-rakennuksessa kolmannessa kerroksessa Ylistönrinteen kirjaston takana. Kerromme lyhyesti mm. seuraavista aiheista:

  • klo: 10:15 Tiedekunnan palvelut ja henkilöstö tutuksi!
  • klo: 12:00 Onnistuneen viestinnän jäljillä! Kehitetään yhdessä viestintää.
  • klo: 13:15 Uusia tuulia opintoasioissa! Tule tutustumaan, millainen on uusi sähköinen opinto-opas.

Tilaisuudessa on kahvi- ja mehutarjoilu sekä pientä purtavaa. Otamme mielellämme vastaan rakentavaa palautetta ja kehittämisideoita. Voit antaa tiedekunnalle palautetta lomakkeella (https://www.jyu.fi/science/palaute) tai jättämällä ideasi tiedekunnan toimistossa sijaitsevaan idealaatikkoon. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken leffa-lippuja.

 

Tapahtumia

Tärkeitä hakuja

Aikaisemmat viikkotiedotteet

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle.

Yhteystietohaku
MLTK Sosiaalisessa mediassa

Linkedin

Facebook

Instagram