Fysiikan laitos

Solitoni 23.3.2015

In English

Häikäisevä näytös. Perjantaina laitoksen väkeä kokoontui ihastelemaan auringonpimennystä. Muutama kuva täällä. Kyllä meidän on hyvä työskennellä "näköalapaikalla".

Tämän hetken hot topic - alumnit. Tällä hetkellä sana "alumnit" nousee esiin monissa yhteyksissä. Tiedekunnassa suunnitellaan oman alumneille suunnatun nettisivuston koostamista, opiskelijoille kaivattaisiin "uratarinoita" ja tilaisuuksiin puhujiksi meiltä valmistuneita. Parempia työelämäyhteyksiä penättiin myös maisteripalautteessa, johon linkki alempana. Tiedekunnasta on saatu nimilistat, mutta tieto hyvistä esiintyjistä ja mielenkiintoisista uratarinoista ei välity sitä kautta. Ns. "vakionimiä" ei viitsisi kohtuuttomasti vaivata, joten heitähän vinkkiä hyvistä alumneista!

Opetuksen kehittämisryhmä kokousti viime maanantaina 16.3. Pöytäkirja löytyy täältä. Päädyimme lopettamaan LuK-tutkinnon nopeutetun B-linjan, koska linja syö laitoksen opetusresurssia tuomatta kuitenkaan kovin paljoa hyötyä. Nopeutettu eteneminen opinnoissa on mahdollista muutenkin. Lisäksi käsiteltiin opiskelijoilta tullutta palautetta syventävien ja aineopintojen kurssien liiallisesta työmäärästä suhteutettuna opintopistemääriin.

Opetuksen iltapäivä pidetään perjantaina 10.4. klo 13.00 alkaen (FYS1). Keskustellaan opetuksen ajankohtaisista aiheista, laittakaahan merkintää kalenteriin.

Ensi lukuvuoden opetuksesta. Mitä kursseja järjestetään ja mitä kukin opettaa? Suunnitelkaa opetusta aloittain (nano/materials, hitu, acclab, SoFy). Suunnitelmat 31.3. mennessä Mintulle, kiitos! Myös opiskelijoiden toiveita syventävien kurssien osalta kartoitetaan kyselylomakkeella.

Kuukausi fysiikalla. Hakemuksia ropisee, mutta kovin montaa vahvistettua paikkatarjousta en ole ryhmiltä vielä saanut. Johtaja maksaa entiseen tapaan yhden kesäharjoittelijan niille ryhmille, jotka ottavat lukiolaisen kesäkuuksi. 

Tiedekunnasta viime vuonna valmistuneiden maisterien antama palaute on koottu tänne.

Fysiikan päivien matka-laskut. Fysiikan päiviltä maksetaan kokopäiväraha tiistailta ja torstailta, puolipäiväraha keskiviikolta. Huomioikaa tämä matka-laskuja tehdessänne. Marjut.

Loma-asiaa. Uudet lomat ilmoitettava ESSiin 30.4. mennessä. Ohjeita säästölomista ja lomarahanvaihdosta tästä linkistä. Ei koske kokonaistyöaikaa tekeviä. Anna-Liisa

Tiedeneuvoston tutkimuskausipaikat haettavana. Haettavana on tutkimuskausipaikkoja professoreille, yliopistotutkijoille ja yliopistonlehtoreille sekä H2020-ohjelmasta ERC starting ja consolidator -rahoitusta hakeneille. Jyväskylän yliopiston tavoitteena on tutkimuskausijärjestelmän avulla antaa tutkijoille mahdollisuus keskittyä täysipainoisesti tutkimustyöhön ja näin tiivistää kansainvälistä tutkimusyhteistyötä ja lisätä tutkimuksen tieteellistä näkyvyyttä. Haku päättyy 17.4.2015 kello 16.15.

Tapahtumia

Tärkeitä hakuja

Aikaisemmat viikkotiedotteet

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle.