Fysiikan laitos

Solitoni 9.1.2017

In English

Laitoksen johtajan terveiset. Hyvät työtoverit! Päättynyt vuosi jää mieleen sekavasti toteutetusta yliopiston palvelurakenteen muutoksesta. Hallintohenkilökunnallemme vuosi oli monella tavalla raskas ja vaativa. Lämmin kiitos kaikille laitosta suurenmoisesti palvelleille amanuensseille ja sihteereille, jotka siirtyvät nyt uusien isäntien ja emäntien alaisuuteen! Erityiset kiitokset ja menestyksen toivotukset Ninnille ja Ullalle, jotka poistuvat kokonaan laitoksen piiristä. Tämä vuosi aloitetaan uusin kuvioin, ja on syytä uskoa, että asiat loksahtavat nopeasti takaisin kohdalleen. Lämpimästi tervetuloa kaikille hallintoamme hoitamaan tuleville uusille kasvoille! Kaikille Hyvää Uutta Vuotta! - Jukka

Toimisto-infoa. Uusi palvelurakenne on astunut voimaan ja fysiikan laitoksen toimistossa teitä palvelevat lähipalveluina jatkossa Marjut Hilska, Minttu Haapaniemi ja hankesihteeri Hanna-Mari Koponen. Marjut hoitaa jatkossa yleiset toimistotehtävät, lähetykset, lyhytaikaiset vierailijat, työhuoneet ja avaimet, Mintun tehtävät ovat kutakuinkin ennallaan (opintoasiat). Sanna on jatkossa laitoksella vain noin kaksi päivää viikossa (alustavasti ma ja ti) ja hoitaa ainoastaan EU-hankkeita. Henkilöstöasisoita hoitaa Johanna Laasonen. Lisätietoa tidekunnan organisaatiorakenteesta.

Highlights.

Jukka Maalampi Tiedeblogissa.

Pekalle Ynnän parhaan luennoijan palkinto. Ainejärjestö Ynnä on valinnut perinteisesti kalenterivuoden 2016 parhaat matematiikan ja fysiikan luennoitsijat: Pekka Koskinen (fysiikka) ja Juha Lehrbäck (matematiikka). Onnittelemme! 

Tutkintotilastot 2016. Vuonna 2016 laitokselta valmistui 35 maisteria (tavoite 45), 40 luonnontieteiden kandidaattia, 3 lisensiaattia ja 16 tohtoria (tavoite 13). Vaikka ei tavoitteisiin kaikilta osin päästykään niin paransimme melkoisesti viime vuodesta, kiitokset kaikille ohjaajille ja tarkastajille loppuvuoden rutistuksesta!

Vuoden 2016 tilastot. Fysiikan laitoksella on TUTKAssa hyväksyttynä 310 vuoden 2016 julkaisua. Ohjeet muiden tilastojen tuottamiseksi lähetetään sähköpostitse heti Solitoni julkaisun jälkeen. Päivitetyt taulukot on palautettava Mintulle sähköpostitse 31.1.2017 mennessä. Palautathan myös visitor-lomakkeet kaikista vuoden 2016 ulkomaisista vierailijoista Marjutille viimeistään tammikuun alkupuolella. Kiitokset etukäteen, enempää muistutuksia ei enää tule!

Opetuksen iltapäivä pe 13.1. klo 13.00-15.00 (FYS3). Laitoksella on jo reilun vuoden verran työstetty uusia opetussuunnitelmia, jotka tulevat voimaan syksyllä 2017. Opetuksen iltapäivä keskittyy meneillään olevaan opetussuunnitelmauudistukseen - mitä on jo sovittu ja mitä vielä työn alla, miltä uusi opetussuunnitelma tulee näyttämään. Tervetuloa sankoin joukoin kuulolle ja keskustelemaan, kahvia ja piirakkaa tarjolla!

Tiedoksi jatko-opiskelijoille uusi minikurssi tammikuun alussa - TIEJ513 Optimointia konenäköön ja datatieteeseen: https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/generalCourseInfo.jsp?course=211269

Ehdota vuosijuhlassa 2017 palkittavia 10.1.2017 mennessä!

Taukoliikunta jatkaa taas alakerran kontrollihuoneen viereisessä aulassa tiistaisin ja torstaisin klo 14.00. Tervetuloa mukaan!

Lue myös

Tapahtumia

Tärkeitä hakuja

Aikaisemmat viikkotiedotteet

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle.