Fysiikan laitos

Solitoni 8.2.2016

In English

Kuvakilpailu - paras kuva vuosiraportin kanteen! Löytyisikö sinulta arkistoista tai saisitko lavastettua ja kuvattua sopivan kuvan vuoden 2015 vuosiraportin kanteen? Toiveena olisi, että kuvassa olisi sekä ihmistä että laitteistoa, esimerkiksi laitteeseen tarkennettuna/ihminen sumeana. Muunlaisiakin saa toki  ideoida ja ehdottaa. Kuvakilpailu julistetaan avatuksia ja paras kuva nappaa paikan! Parhaan kuvan ottajalle on luvassa palkinto.  (Ps. vuosiraportti lyheneekin tehokkaasti, sillä kaikki ryhmät eivät ole toimittaneet aineistoa lainkaan...)

Tiedekunnan toimintakertomus 2015  ja tilinpäätösovat luettavissa. Julkaisuja vuonna 2015 tehtiin yhteensä 680. Näistä 196 oli bio-ja ympäristötieteiden laitokselta, 248 fysiikan laitokselta, 157 kemian laitokselta ja 79 matematiikan ja tilastotieteen laitokselta. Arvostetuissa tieteellisissä lehdissä julkaisuja esiintyi 6.
Highlights.
Aivojen poimuttumisen salat selville ja tammikuulta Uutta tietoa kultananopartikkelien pintarakenteista vedessä.

Videoita tutkimuksesta Youtubessa. Tiedekunnassa tehtävästä tutkimuksesta on valmistumassa markkinointivideoita (noin 2 minuutin pituisia). Videoita käytetään erityisesti opiskelijarekrytoinneissa. Ensimmäinen video on nähtävillä Youtubessa ja käsittelee Konnevedellä tehtävää myyrätutkimusta.

Muistutuksena kesäharjoittelusta. Opiskelijat hakevat parhaillaan harjoittelupaikkoja kesälle 2016. Laitoksen haku on auki 21.2. asti, minkä jälkeen käydään yhteisessä tapaamisessa läpi hakijat ja sijoittelu.

Facility info. Kiinteistöön ja siivoukseen liittyvät vikailmoitukset ja palvelupyynnöt tulee tehdä Facility info -järjestelmään. Voit ilmoittaa järjestelmän kautta esimerkiksi siivoukseen, sisäilmaan, kalusteisiin, ikkunoihin, lukitukseen, lämpötilaan, hisseihin, sähköön tai ulkoalueisiin liittyvistä ongelmista tai parannuspyynnöistä. Näin toimiessasi pyyntösi rekisteröidään järjestelmään. Samalla saat tiedot myös pyynnön edistymisestä ja toimista asian korjaamiseksi. Yleensä järjestelmän kautta ilmoitettuihin ongelmiin puututaan muutaman päivän sisällä.

Kirjastojen laina-aikoja yhtenäistetään. Kirjasto yhtenäistää lainauskäytänteitään siten, että myös Mattilanniemen ja Ylistönrinteen kirjastojen kirjojen laina-ajaksi tulee pääsääntöisesti 28 vuorokautta. Pääkirjastosta lainattavan aineiston laina-ajat eivät muutu. Laina-aikojen muutos astuu voimaan tällä viikolla ja jo lainassa olevien kirjojen laina-ajat muutetaan kirjaston toimesta.

The NEA is recruiting a Senior Nuclear Safety Specialist. The selected candidate will assist the Head of the NEA Division of Nuclear Safety Technology and Regulation in managing the Division’s work programme and the development of medium- and long-term strategies in the field of nuclear safety and research activities. If you have more than 8 years of professional experience in managing projects associated with nuclear technology research and a relevant advanced academic background, we are interested in hearing from you. Applications are welcome until 21 February 2016 midnight, Paris time. Further details are available at bit.ly/1Pz7cOo.

Tiedeneuvoston tukimuodot ulkopuolisen rahoituksen hakuun. Tiedeneuvosto haluaa tukea tutkijoita laatimaan laadukkaita hakemuksia ja on siksi uudistanut tukimuotojaan ulkopuolisen rahoituksen hankkimiseksi. Tarjolla on tukea sekä Horisontti2020- että ERC-rahoituksen hakemiseen. Uutuus on yhden kuukauden valmisteluvapaa, jonka aikana ERC-hakija voi keskittyä hakemuksensa valmisteluun. Tiedeneuvosto tukee myös Horisontti2020-hakemusten valmistelua muuttamalla aiemman matkakuluihin tarkoitetun tuen valmistelurahoitukseksi, jota voi käyttää matkojen lisäksi ulkopuolisten palveluiden (kuten kielentarkistus) hankintaan.

Tutkimus- ja innovaatiopalveluiden asiakastyytyväisyyskysely. Tutkimus- ja innovaatiopalvelut toivovat palautetta vuodesta 2015. Vastaamisen vie muutaman minuutin ja vastausaikaa on 14.2.2016 saakka. Antamasi palaute on tärkeää palveluiden edelleen kehittämiseksi.

Haku kansainvälisen kesäkoulun kursseille on auki!

Tapahtumia

Tärkeitä hakuja

Aikaisemmat viikkotiedotteet

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle.