Fysiikan laitos

Solitoni 23.5.2016

In English

Laitoskokous ke 25.5. klo 13.00 (FYS1). Aiheina mm. työsuunnitelmat ja palvelurakenneuudistus. Lisäksi kuulemme kirjaston lyhyen puheenvuoron avoimesta julkaisemisesta sekä tiedekunnan hankesuunnittelija Satu Huhtala esittäytyy. Tervetuloa!

Kevään jatkokoulutuspaikat auki tänään! Kevään jatkokoulutushaku aukeaa tänään ja on auki 10.6.2016 asti. Linkki hakuinfoon ja -lomakkeelle ilmaantuu mm. laitoksen etusivulle. Saa mainostaa!

Miksi tutkimukseni on tärkeää ja kenelle? Tutkijat muistattehan tämän! Vararehtori Kaisa Miettinen tiedeneuvoston puheenjohtajan ominaisuudessa on pyytänyt tiedekuntia keräämään tutkijoilta ja julkaisemaan nettisivuillaan suurelle yleisölle suunnatut vastaukset kysymykseen ”Miksi tutkimukseni on tärkeää ja kenelle?”, max 300 merkkiä 30.5.2016 mennessä. Vastaukset julkaistaan yksikköjen nettisivuilla henkilöjen esittelyjen yhteydessä. Alla esimerkkinä prof. Heikki Tuonosen kuvaus tutkimuksestaan:
”Metalleja matkivien materiaalien tutkimuksessa yritämme hyödyntää metallittomia epämetalliyhdisteitä esimerkiksi magneettisten materiaalien rakennusaineina ja kemiallisia reaktioita nopeuttavina apuaineina. Tutkimuksen motivaatio on osin taloudellinen, osin ekologinen, sillä useat metallit ovat kalliita, harvinaisia ja heikosti kierrätettävissä."
Tavoitteena on saada yliopistossa tehtävä tutkimus ja henkilöt helposti tavoitettavaksi ja tunnistettavaksi sekä herättää pohdintaa tutkimuksen yleisestä vaikuttavuudesta. Lähetä vastauksesi 27.5. mennessä sähköpostilla viivi.aumanen@jyu.fi

Ilmoittaudu OPS-retriittiin! Perjantaina 10.6. vietämme siis koko päivän opetussuunnitelmien uudistamisen parissa Villa Jääskelässä Päijänteen rantamaisemissa Vaajakosken suunnalla. Keskustellaan OPS-uudistukseen liittyvistä asioista: aikatauluhahmotelma, opiskelija- ja alumnikyselyiden tulokset, kurssien laboratoriotyöt, graduprosessi ja ohjaus, peruskurssien demotehtävien monipuolistaminen, kurssien sisällöt jne. Paikalle järjestetään bussikuljetus. Kaikki opetuksesta ja opetuksen kehittämisestä kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita mukaan. Ilmoittautumiset Mintulle to 2.6. mennessä!

Julkaisut TUTKAAN ennen lomia. Lomakausi lähenee. Muistathan ilmoittaa kevään aikana ilmestyneet ja/tai ilmestymässä olevat julkaisusi TUTKAan ennen lomille lähtöä. Ks. Julkaisutietojen ilmoittaminen TUTKA-rekisteriin. Muista liittää mukaan myös artikkelin Final draft -versio (AAM; Authors Accepted Manuscript). Tämä avointa rinnakkaistallentamista (JYX) varten. Tarkasta tähän mennessä kirjatut tiedot helpoiten näin: 1) Avaa TUTKA: tutkijan julkaisut, 2) Kirjoita kenttään sukunimi (ja etunimi), 3) Vuosi on jo oletuksena 2016 ja 4) Näytä raportti.

Virkistyspäivä Laajavuoressa 7.6.2016. Tiistaina 7.6. vietämme koko laitoksen yhteistä virkistyspäivää Laajavuoressa. Ohjelma:
klo 8.30 lähtö Ylistöltä Laajavuoreen (perillä Laajavuoressa noin klo 9)
klo 9.30-12.00 toiminnallista ohjelmaa osallistujan oman valinnan mukaan, yksi aktiviteetti/henkilö.
Vaihtoehtoina köysiseikkailupuisto / keilaus / frisbeegolf / kylpylä.
klo 12-13.30 buffetlounas hotelli Laajavuoressa
klo 13.30-15.00 kaikille yhteinen aktiviteetti "Elämä on joukkuepeliä"
15.00-15.30 iltapäiväkahvi
Paluu Ylistölle (tai  voi myös jatkaa omakustanteisesti kylpylässä)
Ilmoittaudu mukaan ma 30.5. mennessä ja ilmoita samalla mihin aktiviteettiin osallistut ja mahdolliset erityisruokavaliot/allergiat.

Tapahtumia 

Tärkeitä hakuja

Aikaisemmat viikkotiedotteet

Tiedotettavaa seuraavaan Solitoniin? Sähköpostia Mintulle.