Rehtori

Emeritarehtori Sallisen henkilöesittely

Emeritarehtori, professori Aino Sallinen

Professori Aino Sallinen (s. 17.11.1947) toimi Jyväskylän yliopiston rehtorina  1.1.1992 - 31.7.2012.  Nimityksensä jälkeen hän oli  2. naispuolinen rehtori Pohjoismaiden historiassa. Aino Sallinen on Jyväskylän yliopiston pitkäaikaisin rehtori. Uransa alkuvaiheessa hän on toiminut suomen kielen opettajana ja vapaana toimittajana.

Maamme ensimmäisenä puheviestinnän professorina Sallisella on ollut oppiaineen kehittämisen kannalta kansallisesti merkittävä rooli. Hänen keskeisimpiä opetus- ja tutkimusalueitaan ovat suomalainen puhe- ja viestintäkulttuuri ja neuvottelutaito. Sallinen on toiminut lukuisissa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä luottamustehtävissä, muun muassa eurooppalaisia yliopistoja arvioivien ryhmien jäsenenä, EU:n kutsuman, kasvatusta ja koulutusta käsittelevän asiantuntijaryhmän suomalaisjäsenenä, Elinkenoelämän valtuuskunnan (EVA) Suomen tiekartta menestykseen –hankkeen ohjausryhmän jäsenenä, Kauppa- ja teollisuusministeriön Strategisen huippuosaamisen keskittymien johtoryhmän jäsenenä, Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskuksen (Tekes) hallituksen jäsenenä sekä Merita Pankki Oyj:n hallintoneuvoston puheenjohtajana. Sallinen on toiminut Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kanslerina vuosina 2005-2016. Sallinen on aktiivinen kirjoittaja ja innostava puhuja ja esiintyjä. Hänen julkaisutoimintansa käsittää monografioita ja lukuisia tieteellisiä artikkeleita, opetusmateriaalia, pääkirjoituksia, lehtiartikkeleita ja radio-ohjelmia.

Emeritarehtori Aino Sallinen on promovoitu vuonna 2009 Debrecenin yliopiston, vuonna 2005 Shanghain urheiluyliopiston  ja vuonna 2004 Tallinnan yliopiston kunniatohtoriksi.

Emeritarehtori, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kansleri Aino Salliselle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun Suurristi (SVR SR) 6.12.2007.

Jaa |