01.02.2018

IPVI palkittiin vuoden 2017 kongressipalkinnolla

IPVI_järjestelytoimikunta.jpg

Jyväskylän vuoden 2017 kongressipalkinto myönnettiin 31.1.2018 pidetyssä tilaisuudessa IPVI (Interpersonal Violence Interventions – Social and Cultural Perspectives) -konferenssille.

Kansainvälinen IPVI-konferenssi järjestettiin Jyväskylässä 14.–16.6.2017. Konferenssissa tarkasteltiin väkivallan määrittelyä ja ilmenemismuotoja, sekä keinoja väkivallan ehkäisemiseksi ja sen mukanaan tuomien ongelmien ratkaisemiseksi. Tapahtumaan osallistui lähes 300 vierasta ympäri maailman.

– Me olemme erittäin mielissämme saamastamme tunnustuksesta. Konferenssi onnistui erinomaisesti sekä omasta mielestämme että monien Jyväskylään tulleiden osallistujienkin mukaan. Silti on mahtavaa, että juuri IPVI 2017 palkittiin, iloitsee IPVI:n puheenjohtajana toiminut professori Mikko Mäntysaari.

Mäntysaaren mukaan konferenssissa onnistui käytännössä kaikki: ohjelmasta tuli mielenkiintoinen ja vaihteleva. Lisäksi historiantutkijoiden, psykologien, yhteiskuntatieteilijöiden sekä taiteen ja kulttuurin tutkijoiden näkökulmien erilaisuus rikastutti sisällöllistä kokonaisuutta. Jyväskylän yliopistossa on vahva monitieteinen väkivaltatutkimuksen keskittymä, jonka laajat kansalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot houkuttelivat paikalle suuren määrän tutkijoita ja asiantuntijoita. Esiintyjäjoukko oli erittäin korkeatasoinen.

– Käytännön järjestelyt pelasivat mainiosti ja sääkin suosi. Tietysti oli upeaa, että presidentti Tarja Halonen suostui konferenssimme suojelijaksi ja oli selvästi panostanut tervehdyssanoihinsa, Mäntysaari kertoo.

Onnistuneen konferenssin reseptinä Mäntysaari pitää sitä, että ohjelmaa ryhdytään suunnittelemaan riittävän ajoissa. Peruslinjojen on oltava selvillä noin vuotta ennen h-hetkeä.

– Tärkeää onnistumisessa on myös tiedekunnan ja yliopiston hallinnon tarjoama tuki. Erityismaininnan haluan antaa tapahtumavastaava Taru-Maija Heilala-Rasimoville ja konferenssisihteerinä toimineelle Anu Karhinen-Sopille, joita ilman konferenssi ei olisi onnistunut, ei ainakaan yhtä hyvin, Mäntysaari kiittää.

Kongressipalkinnon jako on osa vuosittain järjestettävää illanviettoa, jonka tavoitteena on innostaa kansainvälisissä verkostoissa toimivia jyväskyläläisiä tuomaan oman alansa kongressi, kokous tai tapahtuma Jyväskylään. Palkinnon jakoivat Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

Seuraava, järjestyksessään kolmas IPVI-konferenssi järjestetään vuonna 2020.

Interpersonal Violence Interventions – Social and Cultural Perspectives -konferenssin järjestelytoimikunta:

• Puheenjohtaja: Mikko Mäntysaari, yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
  • Konferenssisihteeri: Anu Karhinen-Soppi, yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
  • Jari Eilola, historian ja etnologian laitos
  • Helena Ewalds, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
  • Taru-Maija Heilala-Rasimov, yliopistopalvelut
  • Juha Holma, psykologian laitos
  • Marita Husso, yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
  • Sanna Karkulehto, musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
  • Aarno Laitila, psykologian laitos
  • Marianne Notko, Perhetutkimuskeskus
  • Helena Päivinen, psykologian laitos
  • Tuija Saresma, musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos
  • Heli Siltala, psykologian laitos
  • Tuija Virkki, yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos

Lisätietoa:

Yliopistonlehtori Marita Husso
marita.husso@jyu.fi

professori Mikko Mäntysaari
mikko.j.mantysaari@jyu.fi

tapahtumavastaava Taru-Maija Heilala-Rasimov
taru-maija.heilala@jyu.fi

Kuvassa IPVI:n järjestelytoimikunnan jäseniä. Eturivi: Anu Karhinen-Soppi, Jari Eilola. Keskirivi: Marianne Notko (vas.), Marita Husso, Taru-Maija Heilala-Rasimov. Takarivi: Aarno Laitila (vas.), Mikko Mäntysaari.