15.08.2018

Nykykulttuuri julkaisi ensimmäisen suomenkielisen televisioformaatteja käsittelevän teoksen

Televisioformaatit ja kulttuurinen neuvottelu.jpg

Perustuuko Salatut elämät australialaiseen formaattiin? Millaisia haasteita formaatin adaptaatio voi aiheuttaa? Miksi Tenavatuokion lelut herättivät keskustelua?

Heidi Keinosen Televisioformaatti ja kulttuurinen neuvottelu on ensimmäinen suomenkielinen television ohjelmaformaatteja käsittelevä teos. Mediateollisuutta koskevien analyysien ohella kirja tarjoaa ainutlaatuista tietoa kotimaisen televisiotuotannon historiasta ja käytännöistä. Tutkimus perustuu kotimaisten televisiotuottajien ja ohjelmapäälliköiden haastatteluihin sekä tapauskohtaisesti koottuihin täydentäviin aineistoihin.

Teos soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin, mutta avaa uusia näkökulmia myös televisioalan ammattilaisille ja kaikille populaarikulttuurista ja globalisaatiosta kiinnostuneille. YTT, dosentti Heidi Keinonen on toiminut tutkimus- ja opetustehtävissä eri yliopistoissa vuodesta 2004 lähtien. Hänen tutkimusaloihinsa kuuluvat televisiotuotanto, mediateollisuus ja mediahistoria.

Lisätietoja kirjoittajalta:
Heidi Keinonen
heidikeinonen2@gmail.com

Arvostelukappaleet kustannustoimittajalta:
Laura Piippo
laura.piippo@jyu.fi

tsv_tunnus.jpg

Nykykulttuuri-julkaisusarja:
http://r.jyu.fi/qxD
https://www.facebook.com/nykykulttuuri/

Heidi Keinonen: Televisioformaatti ja kulttuurinen neuvottelu (2018)
Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen julkaisuja 123, Jyväskylän yliopisto. (242 s.)
ISBN: 978-951-39-7485-5, ISSN 1457-6899
Hinta 30€ + toimituskulut

Tilauslomake:
https://www.jyu.fi/hytk/fi/laitokset/mutku/tutkimus/nykykulttuurin-tutkimuskeskus/nykykulttuuri-julkaisusarja/tilauslomake-1/tilauslomake