14.03.2019

Siirto-opiskelijoiden haku ja tutkinto-ohjelman vaihtaminen

Tutkinto-ohjelman vaihtaminen

Tutkinto-ohjelman vaihtamista saman tasoiseen tutkinto-ohjelmaan voi hakea kandidaatin tutkinto-ohjelmassa ja maisterin tutkinto-ohjelmassa silloin kun opiskelijan tutkintotavoite ei muutu. Lisätietoja tutkinto-ohjelman vaihtamisesta löytyy opiskelijan ohjeista.

Jos opiskelijan tutkintotavoite vaihtamisen seurauksena muuttuu (esim. HuK-tutkinnosta YTK-tutkintoon tai YTM-tutkinnosta FM-tutkintoon), hänen tulee hakea siirtymistä siirtohaussa.

Siirtohaku

Siirtohaussa voit hakea jos

  • kandidaatintutkintosi alkuperäisessä yliopistossa ei ole vielä valmis.
  • olet humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tai Jyväskylän yliopiston jonkin muun tiedekunnan opiskelija ja haluat vaihtaa tutkinto-ohjelmaa eli pääainetta/opintosuuntaa kandivaiheessa siten, että tutkintotavoitteesi muuttuu (esim. HuK-tutkinnosta YTK-tutkintoon).
  • Huom! Jos olet humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan tutkinto-opiskelija ja haluat vaihtaa tutkinto-ohjelmaa eli pääainetta/opintosuuntaa maisterivaiheessa siten, että tutkintotavoitteesi muuttuu (esim. YTM-tutkinnosta FM-tutkintoon) tulee sinun hakea yhteishaussa maisteriopintoihin.

Tutkinto-ohjelman/pääaineen vaihtamisen seurauksena tutkinnon suoritusoikeutesi alkuperäisessä tutkinto-ohjelmassasi/pääaineessasi lakkaa. Jäljellä oleva opintoaikasi ei muutu tutkinto-ohjelman/pääaineen vaihtamisen seurauksena.

Siirtohaku järjestetään 2.5.–16.5.2019. Haku on Opintopolussa.