11.11.2014

Hakeminen ja valintakokeisiin ilmoittautuminen

kampusaluetta.jpg

Korkeakoulukelpoisuus

Voit saada yhteishaun päävalinnassa opiskeluoikeuden, jos olet suorittanut jonkin seuraavista korkeakoulukelpoisuuden antavista tutkinnoista:

  • ylioppilastutkinnon
  • International Baccalaureate-tutkinnon (IB)
  • Eurooppalaisen ylioppilastutkinnon (EB)
  • Reifeprüfung-tutkinnon (RP)
  • vähintään kolmivuotisen ammatillisen perustutkinnon tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot
  • näyttötutkintona ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tai niitä vastaavan aikaisemman tutkinnon
  • ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin.

Hakeminen

Kevään päävalintaan kuuluu lähes kaikissa hakukohteissa valintakoe. Hyväksytyt saavat opinto-oikeuden sekä humanististen tieteiden kandidaatin että filosofian maisterin tutkintoon.

Päävalinnan opiskelupaikkojen toivotaan täyttyvän sellaisista hakijoista, joilla ei vielä ole humanistisen alan tutkintoa. Niiden, joilla jo on humanistisen alan kandidaatin tutkinto, muu korkeakoulututkinto ja humanistisen alan opintoja taikka humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto muusta yliopistosta on juuri valmistumassa, suositellaan hakevan suoraan maisterikoulutukseen.

Ammattikorkeakoulututkintojen asemasta kaksiportaisessa tutkintojärjestelmässä saa lisätietoja tiedekunnan sivulta AMK-tutkinnosta maisterin tutkintoon.

Hakuaika kandidaatin ja maisterin tutkintoon on 17.3. - 9.4.2015. Päävalinnan koulutuksiin haetaan verkossa täytettävällä ja lähetettävällä korkeakoulujen yhteishaun hakulomakkeella Opintopolku.fi-palvelussa.

Valintakokeisiin ilmoittautuminen

Pääsääntöisesti valintakokeisiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tarkasta kuitenkin hakukohdekohtaiset tiedot valintaoppaasta.

Musiikkikasvatuksessa tulee hakemuksen lähettämisen lisäksi myös ilmoittautua valintakokeeseen erillisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumislomake lisätään verkkosivuille myöhemmin.

Kutsut valintakokeisiin

Muihin kuin journalistiikan, puheviestinnän, yhteisöviestinnän ja historian valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Muita yleisohjeita

Tiedekunnan päävalinnan valintaopas -verkkosivuilla esitetään päävalinnan hakukohteet sekä valintakokeiden ajat, salit ja koevaatimukset. Varaa itsellesi tarpeeksi aikaa löytää oikea koesali ennen kokeen alkamista. Koepaikan sijainnin voit tarkistaa kampuskartasta. Muista ottaa valintakokeeseen mukaan kirjoitusvälineet, ainakin lyijykynä, kumi ja teroitin, sekä henkilöllisyystodistus.