Taustapisteet: IB-, EB- ja Reifeprüfung-tutkinnon pisteytys

Kansainvälisen ylioppilastutkinnon suorittaneiden taustapisteiden laskeminen tiedekunnan hakukohteissa sosiaalityötä lukuun ottamatta

IB-, EB- tai Reifeprüfung-tutkinnon suorittaneiden arvosanat rinnastetaan suomalaisen ylioppilastutkinnon arvosanoihin alla olevien taulukoiden mukaisesti.

Taustapisteet lasketaan suomen kielen ja kolmen muun kokeen arvosanoista hakijalle edullisimmalla tavalla. Jos hakija ei ole suorittanut suomen kielen koetta, otetaan huomioon Higher Level -kokeena suoritetun kielen arvosana. Taustapisteet lasketaan arvosanoista kunkin hakukohteen valintaperusteissa Opintopolussa annetun taulukon mukaisesti.

IB-tukinnon Higher Level -kokeet ja EB-tutkinnon Standard Level -kokeet pisteytetään kuten ylioppilastutkinnon pitkän oppimäärän mukaiset kokeet. IB:n Standard Level, Reifeprüfung-tutkinnon matematiikka ja EB:n Elementary Level -kokeiden pisteet lasketaan lyhyen oppimäärän mukaisesti. Suomalaisen ylioppilastutkinnon reaalikokeeseen rinnastetaan kansainvälisen ylioppilastutkinnon vastaavan reaaliaineen kokeet tasosta riippumatta.

Hakukeväänä suoritetun IB- tai EB-tutkinnon suorittaneiden taustapisteet lasketaan ehdollista valintapäätöstä varten ennakkoarvioista (predicted grades). Taustapisteet ja valintapäätös vahvistetaan lopullisten arvosanojen valmistuttua.

Muu ulkomailla suoritettu ylioppilastutkinto antaa korkeakoulukelpoisuuden, mutta arvosanoja ei pisteytetä.

Sosiaalityö: ks. valintaperusteet Opintopolussa.

International Baccalaureate-tutkinto (IB)

IB-tutkinto Ylioppilastutkinto