07.05.2015

Jatko-opiskelijoiden tiedot Korpissa (ml. ohjausasiakirjan hyväksyminen Korpissa)

Ohjeet ohjaajille jatkotutkimusten tarkasteluun ja ohjausasiakirjan hyväksymiseen Korpissa.

Humanistisen tiedekunnan jatko-opiskelijoiden ilmoittautuminen on tapahtunut syksystä 2004 alkaen Korppi-järjestelmän kautta. Jokavuotisen läsnäolevaksi ilmoittautumisen yhteydessä jatko-opiskelijat kertovat, mitä he ovat tehneet jatko-opinnoissaan kuluneen vuoden aikana ja mitä he aikovat tehdä kuluvan vuoden aikana. Tämän lisäksi he ilmoittautumisen yhteydessä täyttävät sähköisen ohjausasiakirjan päivittäen siihen mahdollisesti muuttuneet tiedot. Ohjaajat voivat hyväksyä ohjausasiakirjan Korpissa jälkikäteen, eli ohjaajan "allekirjoituksen" (hyväksymisen) puuttuminen ei estä jatko-opiskelijan ilmoittautumista. On kuitenkin huomioitava, että ohjausasiakirja on voimassa vasta kun ainakin pääohjaaja on sen hyväksynyt Korpissa. Ohjaajan hyväksyntä on voimassa kuluvan lukuvuoden, eli se hyväksytään aina vuosittain jatko-opiskelijan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kukin ohjaaja näkee omien ohjattaviensa kaikki tiedot (ilmoittautumislomakkeen ja ohjausasiakirjan), mutta myös kaikkien tiedekunnan jatko-opiskelijoiden opinnäytteiden ns. julkiset tiedot (otsikon, lyhyen julkisen kuvauksen sekä asiasanat). Alla ovat lyhyesti ohjeet siihen, miten helpoimmin pääset katselemaan ohjattaviesi tietoja. Tietojen tarkastelemiseen tarvitset atk-keskuksen käyttäjätunnusta

 

Oman ohjattavan tietojen katseleminen: linkki sähköpostiviestissä

 1. Helpoin tapa katsella oman ohjattavan tietoja on palata sähköpostilla sinulle tulleeseen viestiin (viesti on otsikoitu Jatko-opiskelijan_nimi: Kyselyihin on vastattu!). Viestissä on suora linkki kyseisen opiskelijan opinnäytteeseen tässä muodossa: "Linkki opinnäytteeseen Korppi-järjestelmässä: https://korppi.jyu.fi/kotka/assignment/assignment.jsp?assid=000"
 2. Klikkaa linkkiä päästäksesi Korpin sisäänkirjautumissivulle.
 3. Kirjautumissivullla syötetään atk-keskuksen tunnus ja salasana.
 4. Sisäänkirjautumisen jälkeen avautuu opiskelijan opinnäytteen pääsivulle. Yleiset tiedot -välilehdeltä näet tutkimuksen julkiset tiedot (lyhyt tutkimussuunnitelma, otsikko, ja asiasanat).
 5. Opiskelijan antamien vastausten katselu tapahtuu Kyselyt-välilehdellä. Valitse valikosta vastaajaksi opiskelija ja kyselyistä joko kyselylomake "Jatko-opiskelijan ilmoittautuminen" tai "Jatko-opiskelijan ohjausasiakirja ja sen päivittäminen". Tämän jälkeen klikataan Katso vastaukset -painiketta.

Työn hakeminen Korpin valintapuun kautta

 1. Kirjaudutaan Korppiin esimerkiksi yliopiston kotisivujen kautta http://www.jyu.fi/ -> "Opiskelu" -> "Korppi" tai suoraan linkistä https://korppi.jyu.fi/.
 2. Sisäänkirjautumissivulla syötetään atk-keskuksen tunnus ja salasana.
 3. Omien ohjattavien tietoihin päästään valitsemalla vasemman laidan valikosta Opetuksesi -> Ohjauksesi. Ohjauksesi-sivulla näet listan kaikista ohjattavistasi.
 4. Päästäksesi katselemaan tietyn jatko-opiskelijan tietoja, klikkaa kyseisen työn otsikkoriviä. Pääset kyseisen opinnäytteen Yleiset tiedot-välilehdelle.
 5. Päästäksesi tarkastelemaan ohjattavan vastauksia, valitse Kyselyt -välilehti. Avautuvasta valikosta valitaan vastaajaksi opiskelja ja valitaan joko kyselylomake "Jatko-opiskelijan ilmoittautuminen" tai "Jatko-opiskelijan ohjausasiakirja ja sen päivittäminen". Klikkaa Katso vastaukset.
 6. Ohjaaja voi kommentoida ilmoittautumislomakkeella ohjattavan vastauksia. Ohjaajan kommentit näkyvät sekä ohjattavalle että muille ohjaajille.

Ohjausasiakirjan hyväksyminen Korpissa

(kohdat 1-4 ovat samoja kuin edellisessä)

 1. Kirjaudutaan Korppiin esimerkiksi yliopiston kotisivujen kautta http://www.jyu.fi/ -> "Opiskelu" -> "Korppi" tai suoraan linkistä https://korppi.jyu.fi/.
 2. Sisäänkirjautumissivulla syötetään atk-keskuksen tunnus ja salasana.
 3. Omien ohjattavien tietoihin päästään valitsemalla vasemman laidan valikosta Opetuksesi -> Ohjauksesi. Ohjauksesi-sivulla näet listan kaikista ohjattavistasi.
 4. Päästäksesi katselemaan tietyn jatko-opiskelijan tietoja, klikkaa kyseisen työn otsikkoriviä. Pääset kyseisen opinnäytteen Yleiset tiedot-välilehdelle.
 5. Päästäksesi tarkastelemaan ohjattavan vastauksia, valitse Kyselyt -välilehti. Avautuvasta valikosta valitaan vastaajaksi opiskelja ja valitaan "Jatko-opiskelijan ohjausasiakirja ja sen päivittäminen". Klikkaa Katso vastaukset.
 6. Ohjausasiakirjan hyväksyminen tarkoittaa sitä, että ohjaaja kirjoittaa oman nimensä kommenttikenttään: pääohjaaja ”Pääohjaajan allekirjoitus” -kohdan kommenttikenttään, muut ohjaajat ”Muiden ohjaajien allekirjoitukset” -kohdan kommenttikenttään. HUOM. varsinainen allekirjoituskenttä ei ole aktiivinen eikä allekirjoitusta voi siihen kirjata, vaan nimen kirjoittaminen tapahtuu nimenomaan sen jälkeen aktiivisena olevaan "Kommenttisi tähän" -kenttään.
 7. Huomaa, että samoin kuin muidenkin kommenttien, kirjoitettujen nimien pitäisi näkyä sekä ohjattavalle että muille ohjaajille.

Opinnäytteiden julkisten tietojen katseleminen

 1. Kaikkien tekeillä olevien väitöskirjojen julkiset tiedot saa näkyviin valitsemalla vasemman laidan valikosta Opetuksesi -> Ohjauksesi -> Haku.
 2. Valitaan opinnäytteen tyypiksi Jatko-opiskelu sekä opinnäytteen linja -laatikosta haluttu linja. Laatikosta löytyvät sekä oppiaineet että laitokset. Useamman vaihtoehdon saat valittua pitämällä Ctrl-napin pohjassa ja klikkaamalla samalla haluttuja vaihtoehtoja.
 3. Tämän jälkeen klikataan Hae-painiketta. Saat listan kyseisen laitoksen tai oppiaineen opinnäytteistä.
 4. Kunkin tutkimuksen julkiset tiedot saat näkyviin klikkaamalla kyseisen työn otsikkoriviä.