13.05.2015

Tiedekunnan ja laitosten tehtävät jatko-opinto-oikeuden haku- ja hyväksymisprosessissa

Jatko-opinto-oikeuden haku- ja hyväksymisprosessi, tiedekunnan palvelukeskuksen ja laitosten työnjako

Laitos: keskustelu hakemuksesta ja sen liitteistä

• kun jatko-opinto-oikeuden hakua suunnitteleva henkilö on ottanut yhteyttä oppiaineen pääedustajaan, he käyvät yhdessä läpi hakua suunnittelevan henkilön aiemmat opinnot, opintomenestyksen, tutkimus- ja jatko-opintosuunnitelman (ks. jatko-opiskelijan opas / haku ja hyväksyminen).
  • hakija lähettää hakemuksensa sähköisellä lomakkeella

Tiedekunta: hakemuksen lähettäminen laitoksille puollettavaksi

• kun hakuaika on päättynyt, tiedekunta lähettää kunkin laitoksen hakemukset laitoksen johtajalle sekä hakemuksessa yhteyshenkilöinä mainituille henkilöille. (vastuuhenkilö Salla Kujala)
  • mikäli hakemuksia saapuu hakuajan ulkopuolella, laitoksen johtaja päättää onko perusteita hakemuksen käsittelylle hakuajan ulkopuolella. Mikäli ei, hakemus käsitellään seuraavan hakuajan yhteydessä.

Laitos: päätökset hakemusten puoltamisesta

• laitokset käsittelevät hakemukset omien käytäntöjensä mukaisesti. Hakemuksia käsittelevät seuraavat tahot:
    • Hela: laitoksen johtoryhmä
    • Kiela: laitoksen johtaja kuultuaan hakijan jatko-opinto- ja tutkimussuunnitelmaa käsitelleitä henkilöitä
    • Musiikki: laitoksen tutkimuslautakunta
    • Solki: laitoksen ohjaajapooli
    • Taiku: laitoksen johtoryhmä
    • Viela:
  • laitoksen johtaja (Solkissa oppiaineen pääedustaja) ilmoittaa tiedekuntaan (Salla Kujalalle) puoltavan tai kielteisen esityksen hakemukseen.
  • puollettavien hakemusten osalta ilmoitetaan myös se henkilö, joka tulee toimimaan työn pääohjaajana. Kielteiset esitykset perustellaan.

Tiedekunta: jatko-opinto-oikeutta koskevien päätösten teko ja tiedottaminen

• (vara)dekaani tekee päätöksen jatko-opinto-oikeuksien myöntämisestä laitosten esitysten pohjalta.  Päätöksen valmistelijana on opintoasiainpäällikkö.
  • tiedekunta liittää tiedekunnan humanisti-sähköpostilistalle sähköpostitiedon niiden henkilöiden osalta, joille on myönnetty jatko-opinto-oikeus. (vastuuhenkilö Juha Teppo, varahenkilö Heli Niskanen)
  • tiedekunta ilmoittaa hakijalle valintapäätöksestä kirjeitse. (vastuuhenkilö Salla Kujala)
  • tiedekunta lähettää tiedon valintapäätöksestä laitoksen johtajalle ja pääohjaajalle sekä jatko-opintoyhdyshenkilölle. Lisäksi pääohjaajalle lähetetään hakemuksen liitteenä tullut tutkimussuunnitelma. (vastuuhenkilö Salla Kujala). Jatko-opintoyhdyshenkilöitä ovat
    • Hela: amanuenssi Satu Matikainen
    • Kiela: amanuenssi Anna-Maria Strengell
    • Musiikki: amanuenssi Anne-Riitta Vanhala
    • Solki: suunnittelija Maija Lappalainen
    • Taiku: amanuenssi Heli Niskanen
    • Viela: amanuenssi Sari Mäkikangas
  • tiedekunta tarkistaa kuukauden kuluttua valintapäätösten postittamisesta, ovatko kaikki jatko-opinto-oikeuden saaneet palauttaneet hyväksymiskirjeen liitteenä olleen ilmoittautumislomakkeen tiedekuntaan. Tarvittaessa tiedekunta lähettää muistutuksen. (vastuuhenkilö Salla Kujala)

Laitos: jatko-opintojen käynnistymisen varmistaminen

• jatko-opintoyhdyshenkilö vastaa siitä, että jatko-opinto-oikeuden saaneen henkilön sähköpostiosoite liitetään laitoksen tohtorikoulutettavien ja/tai henkilökunnan sähköpostilistalle.
  • pääohjaaja tallentaa tiedekunnasta saamansa valintapäätöksen ja tutkimussuunnitelman laitoksen käytännön mukaisesti.
  • pääohjaaja kutsuu mahdollisimman nopeasti koolle kaikki työn ohjaajat, jotka yhdessä tohtorikoulutettavan kanssa sopivat yhteistyön periaatteista ja kirjaavat sovitut asiat ohjausasiakirjaan.