07.08.2016

Päivä Intiassa -dokumenttielokuva, Yle TV2 / Yle Areena (Browne, Jouhki & Paaso)

Päivä Intiassa -dokumentti elokuva Yle Areenassa

Millaista on elää suomalaisena Intiassa? Dokumenttielokuva (30 min.) seuraa kahden eri puolilla Intiaa elävän suomalaisnaisen työtä ja vapaa-aikaa yhden päivän ajan. Maaria on asunut eteläintialaisessa Chennaissa vasta puoli vuotta. Hän johtaa paikallista tehdasta ja yrittää löytää paikkaansa suurkaupungin arjessa. Sirpa on asunut vuosikymmeniä leppoisassa Goassa, työskentelee hotellissa ja elää intialais-suomalaista perhe-elämää. Mitä he ajattelevat elämästään Intiassa - ja mitä suomalaisuus heille merkitsee? (Esitys: Tulossa Yle TV2 syksyllä 2016; katsottavissa jo Yle Areenassa.)

Yle Folkin julkaisema dokumenttielokuva Päivä Intiassa on syntynyt meneillään olevan, suomalaisjohtajia Intiassa käsittelevän tutkimusprojektin yhteydessä. Projektia johtaa etnologian yliopistonlehtori Jukka Jouhki ja sitä ovat tukeneet historian ja etnologian laitoksen lisäksi Alfred Kordelinin Säätiö ja Oskar Öflund Stiftelse.

Työryhmä:

• Ronan Browne (Full Focus Media): ohjaus, leikkaus
  • Jukka Jouhki (JY, historian ja etnologian laitos): tuottaja
  • Marika Paaso (toimittaja, puheviestinnän jatko-opiskelija): toimittaja

Katso dokumentin traileri (1 min.) täältä.

Elokuva (30 min.) katsottavissa myös Yle Areenassa.

Lisätietoja: Jukka Jouhki, jukka.jouhki@jyu.fi, 040 024 7436