Uskonnoton Suomi - tulevaisuuden toivemaa?

• Aika 01.11.2018 klo 16.1518.00 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Paikka Ruusupuiston aula
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Uskonnoton Suomi ‒ tulevaisuuden toivemaa?

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2017 voittanut Juha Hurme keskustelee kirkkohistorian dosentti Timo Junkkaalan kanssa teemasta Uskonnoton Suomi ‒ tulevaisuuden toivemaa?

”Juha Hurmeen Niemi vastaa Suomea ja suomalaisia koskevaan myyttiin kaikella sillä tiedolla, jota kulttuurimme kantaa”, palkintoraati perusteli valintaansa.

Timo Junkkaala haastaa Hurmeen tulkintaa historiasta: "Historian tutkijoiden on otettava haaste vastaan ja selvitettävä, millainen kristinuskon vaikutus länsimaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan todella on ollut."

Tilaisuuden moderoi etnologian ja antropologian professori Outi Fingerroos Jyväskylän yliopistosta.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Loppuun on varattu aikaa yleisökysymyksille ja tilaisuuden jälkeen tarjoamme kahvit.

Tapahtumapaikka: Jyväskylän yliopisto, Ruusupuisto aula (RUU), Alvar Aallon katu 9

Järjestäjät: Veritas Forum Finland, Hehku, Jyväskylän Ev.-lut. seurakuntien oppilaitospapit, Jyväskylän OPKO, Kansan Raamattuseura.

Lisätiedot:
www.veritasforum.fi