Vapaita aatteita - Näyttely ja luentosarja Minna ja Ferdinand Canthista Jyväskylässä

Minna Canthin syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 175 vuotta, minkä kunniaksi Jyväskylän tiedemuseossa avautuu näyttely Vapaita aatteita – Minna ja Ferdinand Canth Jyväskylässä. Näyttely on esillä tiedemuseon näyttelykeskus Soihdussa 20.3.–31.8.2019.
  • Aika 20.03.2019 – 09.00 31.08.2019 – 17.00 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Paikka Näyttely näyttelykeskus Soihdussa, luennot S-rakennuksen vanhassa juhlasalissa (S212)
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Minna Canth (1844–1897) vietti Jyväskylässä lähes kaksikymmentä vuotta, ensin opiskelijana ja sitten lehtori Johan Ferdinand Canthin (1835–1879) puo­lisona ja suurperheen äitinä. Jyväskylän yliopiston tiedemuseon näyttely käsittelee tätä aikaa ja valaisee Minna Canthin opiskeluaikaa sekä paris­kunnan työskentelyä Jyväskylässä.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään samanniminen luentosarja, jossa käsitellään Minna Canthin aikaa muun muassa Jyväskylän ja Keski-Suomen historiallisessa kontekstissa. Luentosarjan ovat järjestäneet yhteistyössä Jyväskylän yliopiston tiedemuseo, Jyväskylän Historiallinen yhdistys ja Soroptimist International Jyvässeutu. Voit siis vierailla samalla kertaa ilmaiseksi sekä näyttelyssä että asiantuntijaluennoilla. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Luennot järjestetään Jyväskylän yliopiston S-rakennuksen vanhassa juhlasalissa (S212, Seminaarinkatu 15).

25.3. klo 18.00
Ilkka Nummela, taloushistorian professori emeritus
Rätei ja lumpui: Minna Canth, Aline Grönberg ja Armi Ratia

8.4. klo 16.30