Yleisöluento Yhdysvaltain pitkän linjan ulkopolitiikasta ja sen kriiseistä

Ilmainen yleisöluento on osa Jyväskylän Historiallisen Yhdistyksen kaikille kuulijoille avointa vuoden 2018 uutuuskirjaluentosarjaa, jossa historiantutkijat esittelevät teoksiaan.
  • Aika 13.12.2018 klo 18.0020.00 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Paikka Historica, H306
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Apulaisprofessori Antero Holmila ja FT Matti Roitto selvittävät kirjassaan, miten ja miksi Yhdysvallat on noussut eristäytyjästä ulkopoliittiseksi suurvallaksi. Teoksessa läpikäydään Yhdysvaltojen ulkopolitiikan kriisit ja konfliktit globaalissa kontekstissa, kuitenkin historialliset jatkuvuudet huomioiden. Samalla syvennytään Yhdysvaltain vaikuttajakaartiin ja analysoidaan, kuka tai ketkä lopulta johtavat ulkopolitiikka: missä on kulkenut presidenttien ulkopolitiikan teon rajat ja mikä on ollut kongressin ja muiden instituutioiden rooli? 1900-lukua on pidetty Yhdysvaltain vuosisatana ja pitkän aikavälin tarkastelu auttaakin ymmärtämään nykypäivää: onko Trump todella kovinkaan poikkeuksellinen presidentti ja mitkä edes ovat Trumpin todelliset vaikutusmahdollisuudet ulkopolitiikasta päätettäessä?

Luento järjestetään torstaina 13.12., kello 18:00-20:00.
Historica-rakennus, sali H306 (3. kerros), Seminaarinmäki, Jyväskylän yliopisto.
Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Ilmainen yleisöluento on osa Jyväskylän Historiallisen Yhdistyksen kaikille kuulijoille avointa vuoden 2018 uutuuskirjaluentosarjaa, jossa historiantutkijat esittelevät teoksiaan. Luennolla on aikaa kysymyksille ja keskustelulle – lisäksi kirjaa on myytävänä edulliseen hintaan!