27.09.2017

Elämäkerta Erkki Laatikaisesta julkaistaan 26.9.2017.

Yliopistotutkija Olli Matikaisen uutuusteos: Kivikkopellon poika. Erkki Laatikainen 1946-2013.

Sanomalehti Keskisuomalaisen pitkäaikaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen (1946 - 2013) elämäkerta Kivikkopellon poika julkaistaan 26.9.2017. Teos syntyi historian ja etnologian laitoksella Laatikaisen omaisten aloitteesta tilaustyönä.

Yliopistotutkija Olli Matikainen kommentoi kirjoitusprosessia:

"Tutkimustehtävä oli ammatillisesti ja inhimillisesti mielenkiintoinen. Laatikainen oli monella tavalla tavallinen suurten ikäluokkien edustaja, mutta monipuolisella vaikuttajan urallaan myös värikäs ja kiistelty persoonallisuus, johon suhtaudutaan edelleen tunteenomaisesti.

Lähihistoriassa henkilöt ja tapahtumat ovat vielä lähellä, mikä toi kirjoittamistehtävään omat myös eettiset haasteensa. Toisaalta käytössä olivat henkilöhistoriallisen tutkimuksen perinteisimmät lähteet, kuten päiväkirjat ja henkilökohtainen kirjeenvaihto. Myös sähköpostiaineistoa oli käytettävissä 1990-luvun lopulta lähtien.

Suuria paljastuksia poliittisesta lähihistoriasta ei tämäkään aineisto tuonut, mutta sen sijaan Erkki Laatikaisen toiminnan kautta saattoi luoda mielenkiintoisen katsauksen otsikkojen takaiseen todellisuuteen ja paikalliseen vallankäyttöön."

Teos on saanut paljon mediahuomiota muun muassa sanomalehti Keskisuomalaiselta ja Helsingin Sanomilta.

Teostiedot: Kivikkopellon poika. Erkki Laatikainen 1946-2013. Teos. ISBN 978-951-851-741-5. Julkaisupäivä 26.9.2017.