15.01.2018

Neljä uutta päätoimittajaa

Historian ja etnologian laitoksen henkilökunnasta valittu päätoimittaja neljään journaaliin 1.1.2018 alkaen.

kuva jukka.jpgHuman Technology, päätoimittaja Jukka Jouhki

Antropologian yliopistonlehtori Jukka Jouhki aloitti vuoden 2018 alussa päätoimittajana monitieteisessä Human Technology -lehdessä, joka keskittyy ihmislähtöiseen teknologiatutkimukseen. Lehden perusti Jyväskylän yliopiston Agora Center vuonna 2005, ja nykyään lehteä julkaisee Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskus. Human Technology luokitellaan Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan (TSV) Julkaisufoorumissa luokkaan JUFO1.

Jouhki itse on tutkinut teknologiaa monesta eri näkökulmasta: muun muassa Etelä-Korean media- ja uusmediakulttuuria, kännykänkäyttöä Intian maaseudulla ja nettirahapelaamista Suomessa.

Kuva: Jukka Jouhki

nika_tiedotekuva.jpgElore, päätoimittaja Nika Potinkara

FT Nika Potinkara aloitti Elore-lehden toisena päätoimittajana 1.1.2018. Vuonna 1994 perustettu Elore on tiettävästi Suomen vanhin vapaan saatavuuden verkkolehti, ja se luokiteltiin vuonna 2011 TSV:n Julkaisufoorumitasolle 2. Lehti keskittyy folkloristiikassa ja sen lähialoilla, kuten etnologiassa ja antropologiassa, tehtävään tutkimukseen. Elorea julkaisee Suomen Kansantietouden Tutkijain Seura.

Kuva: Nika Potinkara

RoittoVäitöstiedotekuva.jpgJ@rgonia, päätoimittaja Matti Roitto

Tutkijatohtori Matti Roitto aloitti 1.1.2018 päätoimittajana vuonna 2003 perustetussa J@rgonia-lehdessä. J@rgoniaa julkaisee Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitoksen tutkijat ry. TSV:n Julkaisufoorumitasolle 1 luokiteltu lehti on vertaisarvioitu open access -verkkojulkaisu, joka on tarkoitettu kulttuureja, historiaa ja perinnettä tutkivien jatko-opiskelijoiden ja tohtorien julkaisukanavaksi.

Roitto on muun muassa tutkinut parlamenttihistoriaa, edustuksellista demokratiaa Demokratins Drivkrafter-tutkimushankkeessa ja angloamerikkalaista ydinaseyhteistyöstä Britannian ulkopolitiikassa.

Kuva: Henna-Riikka Pennanen

K-M_Hytonen_uutinen_DSC_2110.JPGKasvatus & Aika, päätoimittaja Kirsi-Maria Hytönen

Etnologian tutkijatohtori Kirsi-Maria Hytönen aloitti Kasvatus & Ajan päätoimittajana vuoden 2018 alussa. Kymmenen vuoden ikäinen Kasvatus & Aika on kasvatushistorian johtava kotimainen tiedejulkaisu. Se on monitieteinen, vertaisarvioitu vapaan saatavuuden verkkolehti, jota julkaisee Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seura. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kasvatus & Aika on luokiteltu TSV:n Julkaisufoorumin luokkaan 1.

Hytönen on perehtynyt erityisesti lastensuojelun historiaan, muistitietotutkimukseen sekä toisen maailmansodan sukupuoli- ja perhehistoriaan.

Kuva: Jyväskylän yliopisto, Lilja Tervo