09.01.2019

Uusi teos: Entangled East and West - Cultural Diplomacy and Artistic Interaction during the Cold War

Helalla akatemia- ja yliopistotutkijana työskentelevä Simo Mikkonen on yhdessä Giles Scott-Smithin (Leidenin yliopisto) sekä Jari Parkkinen (JYU, kieli- ja viestintätieteiden laitos) toimittanut Entangled East and West : Cultural Diplomacy and Artistic Interaction during the Cold War -teoksen.

Kirja käsittelee alaotsikkonsa mukaisesti kulttuuridiplomatiaa kylmän sodan vuosien aikana. Kirjassa on 12 artikkelia eturivin kirjoittajilta Englannista, Saksasta, Venäjältä, Yhdysvalloista sekä Suomesta. Teoksessa on mukana myös artikkeleita kulttuurisen kylmän sodan kaupallisesta puolesta, Berliinin muurin kautta aina Mathias Rustin lentoon Punaiselle torille vuonna 1987. Kirjan yhtenä uutena antina on henkilödiplomatian (nimenomaan ei-diplomaattien) merkitys valtioiden välisissä suhteissa.

Kirjaan voi tutustua sähköisesti.