15.10.2018

Hae opiskelemaan!

Historian ja etnologian laitoksen opiskelijavalinta

Historian ja etnologian laitos kouluttaa tiedonhallinnan ammattilaisia, jotka voivat työllistyä laajasti erilaisiin tehtäviin niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Historian aineenopettajien lisäksi meiltä valmistuneita toimii esimerkiksi toimittajina, tutkijoina, henkilöstöpäällikköinä, arkistotyöntekijöinä, museoammattilaisina sekä erilaisissa järjestökentän tehtävissä, kuten toiminnanjohtajina ja tiedottajina.

Helassa voit opiskella pääaineena historiaa erikoistuen maisterivaiheessa Suomen historiaan, taloushistoriaan tai yleiseen historiaan, ja etnologiaa (vuodesta 2017 alkaen hakukohde etnologia ja antropologia). Lisäksi alemman korkeakoulututkinnon jälkeen on mahdollista hakea arkistonhallinnan maisteriohjelmaan.

Opintoihin haetaan kevään yhteishaussa ja hakuaika on 20.3.2019 – 3.4.2019. Koulutustarjontatiedot löytyvät Opintopolku-palvelusta.

Ajankohtaista

Vuoden 2018 historian valinnan haastattelukutsut ovat lähteneet. Tämä koskee niitä hakijoita, jotka ovat taustapisteettömiä tai jotka hakevat avoimen väylän kautta.

Haastattelu EI koske niitä hakijoita, joilla on lukiotodistukseen perustuvat taustapisteet joko jo olemassa tai tulossa tänä keväänä. Taustapisteellisillä hakijoilla ei valintamenettelyyn kuulu haastattelu.