12.11.2014

Jatko-opintomahdollisuudet

Kandidaatintutkinto antaa valmiudet historian maisteriopintoihin, joissa valitset pääaineeksi Suomen historian, taloushistorian tai yleinen historian. Sen lisäksi voit hakea historian ja etnologian laitoksen sekä taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen järjestämään arkistonhallinnan maisteriohjelmaan. Maisterivaiheen opintoihin voit hakea myös Jyväskylän yliopiston muihin oppiaineisiin tai maisteriohjelmiin tai muihin koti- ja ulkomaisiin yliopistoihin.

Maisterin tutkinto antaa sinulle valmiudet tieteellisiin jatko-opintoihin eli filosofian tohtorin (tai lisensiaatin) tutkinnon suorittamiseen. Jatko-opinnot mitoitetaan siten, että tohtorintutkinto tulisi suorittaa päätoimisesti opiskellen neljässä vuodessa. Voit hakeutua jatko-opintoihin myös muihin koti- ja ulkomaisiin yliopistoihin.