28.05.2010

Kansainvälinen toiminta ylioppilaskunnassa

”Järjestötoiminta on opettanut minulle myös paljon arvokkaita työelämätaitoja. Se on myös kivaa vaihtelua opintoihin.”

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) järjestää monikulttuurista toimintaa yliopiston ulkomaalaisille opiskelijoille, vaihtoon lähteville ja kaikille kansainvälisyydestä kiinnostuneille. Toimintaa organisoi JYY:n kansainvälisen toiminnan valiokunta, joka on mukana myös eurooppalaisessa Erasmus Student Network (ESN) -järjestössä.

Erasmus Student Network (ESN JYY) järjestää monenlaista toimintaa ulkomaalaisille ja suomalaisille opiskelijoille. Toiminta alkaa ulkomaalaisten opiskelijoiden orientaatioviikon vapaa-ajan ohjelman järjestämisellä (Ultimate Sauna Experience, Kick Off Party) ja jatkuu läpi lukukauden. ESN JYY:n keskuudessa ulkomaalaiset ja suomalaiset opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa muun muassa erilaisten urheilu- ja kulttuuritapahtumien parissa (legendaariset Stammtisch-bileet, Café Lingua jne.).

Vapaaehtoisjärjestön vakituiseen toimintaan kuuluvat myös lukukausittain järjestettävät matkat Venäjälle ja Lappiin. Lisäksi ESN JYY pyörittää Buddy Programme -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tutustuttaa suomalaisia ja ulkomaalaisia opiskelijoita toisiinsa. Buddy-projektit alkavat lukuvuosien alussa.

Tule mukaan kaikille avoimeen JYY:n kv-valiokuntatoimintaan ja opi arvokkaita organisaatiotaitoja hauskassa seurassa! Lisätietoja nettisivuilta!