12.10.2018

Alumnitoiminta historian ja etnologian laitoksessa

Historian ja etnologian laitoksen alumneja ovat kaikki ne, jotka ovat valmistuneet Jyväskylän yliopistosta jokin laitoksen oppiaineista pääaineenaan. Alumnitoiminnan tarkoituksena on historian ja etnologian asiantuntijuuden ylläpitäminen ja kehittäminen työelämässä.

Käytännössä alumnitoiminta tarkoittaa yhteydenpitoa henkilökunnan ja muiden alumnien kanssa, alumnitapaamisia ja ajankohtaisista oppiaineiden asioista tiedottamista. Alumnit voivat tarjota omasta työyhteisöstään harjoittelupaikan laitoksen opiskelijalle ja saada näin asiantuntevaa työvoimaa. Alumnit myös itse ideoivat ja kehittävät toimintaansa sekä kertovat työuristaan.

HELAn ainejärjestöt Nefa-Jkl ja Tosine järjestävät säännöllisesti yhdessä laitoksen kanssa työelämäpäivän, johon kutsutaan laitoksesta valmistuneita kertomaan työstään ja työurastaan. Mikäli haluat tulla kertomaan työstäsi ko. tapahtumaan, ota yhteyttä ainejärjestöihin.

Joulukuussa 2017 perustettiin Jyväskylän yliopiston historian oppiaineesta valmistuneille oma alumnijärjestö Jälkiviisaat ry.

Voit osallistua alumnitoimintaan myöskuva_historica_edit.jpg

  • liittymällä sähköpostilistalle alumnit-hela (at) lists.jyu.fi. Ohjeet listalle liittymisestä löytyvät it-palveluiden sivuilta
  • liittymällä ryhmään Helan alumnit Facebookissa
  • tai ottamalla yhteyttä alumniyhdyshenkilöön.

Jyväskylän yliopistolla on myös kaikkien alojen yhteistä alumnitoimintaa. Lisätietoa alumnitoiminnasta löydät yliopiston alumnisivuilta. Myös humanistis-yhteiskuntatieteellisellä tiedekunnalla on yhteistyötä eri tahojen kanssa, yhtenä tärkeänä tahona nimenomaan alumnit.

Helan alumnit kertovat työstään ja opinnoistaan:

Etnologia

Historia:

  • Marjaana Juntunen, apulaisrehtori ja historian ja yhteiskuntaopin opettaja, Viitasaaren kaupunki
  • Anni Kallio, vastaava asiantuntija, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO

 Katso alta videot, joissa historian ja etnologian laitokselta valmistuneet alumnit kertovat omista uratarinoistaan!